bugün

Hayır. Ali yazar. Veli bozar.
Kesin bilgidir.
Kardeşim boş yapma lütfen diye cevap vermek istediğim cümle. Babası kaderini falan yazmaz, cahilse kaderini bozar, kötüyse hayatını diker, bilinçliyse yol gösterir, ilgisizse o kızın kader kısmeti hiç olmamış demektir. Her kız kendi kaderini yazar, çizer, oynar. Romantik laflarla süslemeyiniz.
sayın ve değerli feministler lütfen başlığa geliniz.

o bölümü gördüm , ama bir tık abartmışlar , şimdiki dönemde öyle babalar yok mu ?

evet var ama , şimdili babaları ikna etmekte kolay , yada bu şekilde sonları hazırlayanlar tv programları sayesinde azaldı.
ataerkil bir toplumda kesinlikle dogru olan sey. aksini soyleyen dalyaraktir. babasi orospu olur diye liseyi universiteyi okutmayan cok baba var.
yazarların zerrece anlamadıkları önerme. cahil pezevenkler, kadın onu mu diyor? bir kadının iş seçiminden eş seçimine, olmak istediği ve olduğu kişi arasındaki farka kadar babası çok önemli bir rol modeldir. karşı cinse duyduğu güven/güvensizlik dahi babasının ona ve annesine davranışıyla şekillenir. bunlar bilinçli olarak gerçekleşmez, tamamen bilinçaltıyla ilgili bir olaydır. bunun erkeklerde karşılığı anneleriyle olan ilişkileridir. insanlar eş seçimlerinde ya ebeveyni gibi ya da onun tam tersi tipleri seçmeye meyillidir. babasından güvensizlik görmüş kadın erkeklerde de "piç erkek" tabir edilen tiplere yönelir bilinçsizce, çünkü terk edilme ve güvensizlik duygusu sevilme ve kabul görme hissinden daha tanıdık ve baş edilebilirdir.

gece gece laf anlatmak zorunda kaldım allah belanızı versin.
Çok eskiden geçerli olduğunu düşünüyorum.
insanlar bu konuyu her ne kadar kendi hayatlarindan pay biçerek yorumlasa da biraz geniş açıdan bakılırsa aslında gayet ortada olan cümle. Yıl 2020 olsa da hala mal gibi satılan kız çocukları var. Satan, kız olduğu için fazlalık gören, okutmayan, hapseden babalar var. Ya daha bı kaç yıl önce diri diri erkekle konuştu diye bir kızı gömdüler. Bizden uzak şükür ama Var bunlar.

Dizideki derinden etkileyen cümle.
Bu, çok doğru; Babası godoşsa kızı rahibe olamaz tabii...
Yeter artık. Babaları rahat bırakın. Bu kadar yük fazla.

Eşeğe baba oluyorsun demişler “bakın bakalım sırtımdaki yük mü azaldı” demiş.
maalesef bu bazı yerel toplumlarda öyle.

baba baskısı sebebiyle bir çok genç kız veya oğlanın hayatı yok olmaktadır.

baskı yüzünden her anlamda kısıtlanan (eğitim, iş, sosyal hayat, insan ilişkileri, evlilik vb.) gençler maalesef başkalarının onlara dikte ettiği hayatı yaşamak zorunda kalıyorlar.

bazıları buna karşı koyabilirken, bazıları maalesef o kafes içinde yaşamlarını sürdürüyorlar.
insanın kaderini ailesi çizer o cümlenin doğrusudur bence çünkü çocukken tanıdığımız ilk insanlar ailemiz olduğundan onlar tarafından bilinçaltımıza sirayet eden travmalar yetişkinliğimizde yakamıza yapışır.