bugün

adalet ağaoğlu'nun efsane kitabıdır. 70'li yılların sorunlarını akıcı dille anlatan bu kitap , herkesin başucunda olması gerekiyor.

''intihar etmeyeceksek içelim bari''
Türk edebiyatının en önemli romanlarından biri. 2 saatlik bir düğünde 1972'den 1940'lara kadar okuyucuyu götüren sol ideolojiyi ve 68 kuşağını çok güzel eleştiren bir roman.
Adalet Agaoglu nun dar zamanlar uclemesinin ikinci kitabidir. Birinci kitapta bas karakter olan Aysel kitap boyunca hic ortaya cikmasada, Bir dugun gecesi Ayselsiz bir aysel hikayesidir aslinda. 12 mart golgesinde bir dugun'u tadinidik yuzlerle anlatan kitap, edebiyatimizin en degerli eserlerinden biridir.
" eğer ben, bir tek an, herşeyi birlikte sevdiysem, bütün dünyayı ve insanları bir tek an sevdiysem bundan ötürü de çok sevindiysem işte o andı bu." dar zamanların 2. kitabı. bir dönem gözaltında kalmış bir bilim adamı, intahar etmeyeceksek içelim bari diyen ve solcu kızdan yediği tokatı unutamayan bir ressam, bir komutanın oğluyla kızını evlendiren iş adamı ve milletvekilleri siyasi olayların yoğun olduğu, birilerinin rantla bir şeyler elde etmeye çalıştığı, insanların sinsice birbiriyle makamlarını ve kürklerini yarıştırdığu 1970 türkiyesi'nde bir düğün gecesindedir. okunmalıdır.
'intihar etmeyeceksek, içelim bari ! '
türk edebiyatı' nda iç monolog tarzı yazılmış ilk romandır.
roman karakterleri, ölmeye yatmak kitabından çocukluğundan itibaren tanıdığımız, her yönüyle aşina karakterlerdir. ilk kitabın devamı niteliğinde, okuması doyumsuz bir kitaptır.
adalet ağaoğlu nun 1979 tarihli, yazarın ilk romanı "ölmeye yatmak"ın devamı olarak kurgulanan, ykykültür tarafından "edebiyatımızda eşine az rastlanan bir anatomi dersi" şeklinde betimlenen, daha sonra "hayır" romanı ile üçleme haline getirilip "dar zamanlar" adıyla da yayımlanan romanı.. aldous huxley nin "ses sese karşı" romanından adapte olduğuna dair söylentiler de mevcuttur..
güncel Önemli Başlıklar