bugün

Bilim okuyun ama dininizi ihmal etmeyin.
Sanırım tartışma malzemesi olsun diye açılmış bir konu.
Sözün en başında şunu belirtmek gerekir ki; din ve bilim birbirine rakip bir unsur değildir, bir örnekle açıklayayım: Kuran'da ''Güneş ve Ay'ın belli bir yörünge de döndükleri'' bildirilir veya ''Gecenin gündüze, gündüzün geceye doğru akıp gitmesinden'' bahsedilir. Bu bilgiler bilim tarafından kanıtlanmış olup hala üzerinde çalışma yapılan bir bilim dalı halini almıştır. Bu konuyu birde bilim açısından örneklendireyim; bir bilim adamına: ''Neden yerçekimi kuvveti dünyada olağanüstü bir dengedeyken uzayda bu şekilde değildir'' ya da ''dünya, güneşin etrafında belli bir yörünge de dönüyor, güneşe yaklaşsa veya uzaklaşsa yaşam döngüsü alt üst olacak peki bu dengeyi düzeni koruyan ne?'' diye sorsanız, gezegenlerin birbirileri ile çekim kuvvetinden, kütle çekim kuvvetinden, merkez kaç kuvvetinden vb. gibi kuvvetlerden bahsedecek peki ''bu kuvvetlerin korunan bir halde devam etmesini ve belli sistematikte oluşmasını sağlayan ne? '' deseniz mantıklı olan bir insan elbetteki tüm bunları var eden diye ekler. Ateistlerin sadece tesadüf demesi komiktir. Çünkü tesadüf, rastlantı demektir ve korunan rastlantı olmaz, bakın güneş sürekli doğu'dan doğar batı'dan batar bu şekilde sistematik devam eden ve korunan bir tesadüf olur mu? Veya bilimde tesadüf var mı? ''Bilim çalışmayla olur'' diyeceksiniz o zaman açıklamanız neden tesadüf oluyor? Dikkat edin! herhangi bir çalışma da tesadüf olabilir fakat bilimde tesadüf olmaz. mesela: newton'un yer çekimi kanununu bulmasıyla ilgili bir elma olayı anlatılır eğer doğruysa, newton'un kafasına elmanın düşmesi tesadüftür fakat newton yer çekim kanununu çalıştığı için buldu kafasına elma düştüğü için değil, elmanın düşmesi sadece bir katkı sağlamış olabilir.
Bilim çok gerekli, çok önemlidir ama biliminde cevap veremediği sorular vardır, örneğin gökyüzünde kaç tane yıldız var? Cevaplanamıyor tabii bu soru bilimin gelişmesiyle cevap bulabilir, belki de bulamaz bu sorudaki amacım bilime kusursuzmuş gibi bakılmamasıdır.
Toparlamak gerekirse belirttiğim gibi din ve bilim birbirilerine rakip değil aksine tamamlayıcıdır.
Heralde başlık harf sınırlamasına takıldı.
Başlığın tamamının şöyle olması gerekiyordu :
Türkiye gibi bir ülkede para, güç, iktidar istiyorsanız, bilimi değil dini seçin.
Din dogmatiktir. Buna rağmen bilim akla dayanır. Din, ahlaki bir şiirken, bilim sorgulayan, anlayan, akla uygun olan ve mantığa yer eden her şeyi kapsar.
Aralarında büyük bir fark vardır. Biri akla yatar, diğeri dogmadır. Biri anlama meselesi, diğeri inanma meselesidir. Seçim sizin.
Birbirinden ayrı konular değildir. Sadece birisini seçmek zorunda değilsiniz. Her şey bir bütündür. Bütün olduğu için vardır.
ikisini aynı anda seçmek varken manyak mıyız biz çok afedersin?

ibn sina da sadece dini seçtiği için ibn sina oldu değil mi? tabi deli misin.
cehalet kazanacak.
Bilimi seçtiğim karşılaştırma.
hiçbiri şıkkı seçilebilir. hayat çok anlamsız, gereksiz. yemişim bilimini, dinini banane ben sadece sefil sefil ömür dolduruyorum.
bogazina bir sey kactiginda yanindaki kisinin senin icin dua etmesini mi yoksa heimlich manevrasi yapmasini mi istersin?

hadi simdi sktr git. bu entrynin uzerine entry yazilmasin.
KesinlikE kolaya kaçmaktır. Hasta bir çocuk görürsün, teşhis koymaya tedavi bulmaya çalışırsın. Hasta bir çocuk görürsün, allah yardımcısı olsun dersin. işin kötü yanı vicdan azabı çekmeni de engeller (en azından azaltır) bu sözü söylemek. Birisinde direniş birisinde kabulleniş vardır.
Rahatsiz olmaktan rahatsiz olan biriyseniz dogru onermedir.
kesinlikle doğrudur, bilim geçici din ise kalıcıdır.
Senin adın bigot olsun muu?

Dinde zorlama yoktur 256. Ayete ters düşmek. E olsun tabii sana kalsa Kur'an-ı yeniden yazarsın hele şunları bi itele.

Bak Reyhanlı ve Kilis'e devamlı roket atıyor şoparlar, insanlar ölüyor. Nerde senin Füze kalkanların nam-ı diğer IRON DOME'ların?

Git, Bilimden payını alıp vatandaşların refah ve güçlü bir biçimde yaşamasını sağla, sonra gönül rahatlığıyla git yaşa dinini, oku dualarını.
şimdi bu sığıra din mi yoksa sorgusuz sualsiz amerikan vatandaşlığı mı diye sorsan,ne cevap vereceğini hepiniz tahmin ediyorsunuzdur.
siktir deli.
Din bana bilimi öğren dediği için herhangibi bir çelişki durumu yok.
mümin türk halkına her gün söylediğim sözdür.
Din her şeyin özünde bir yaratıcı olduğunu kabul eder. ve temelde o yaratıcıyı insanlara tanıttırmakla ilgilenir. Bilim dinde varlığı kabul edilen o yaratıcının haricindeki bütün mevcudatı kapsar. Gözle görülebilen elle tutulabilen, hissedilen, duyulabilen her şeyi inceler. Bir yaratıcının var olduğunu ya da olmadığını iddia edemez. Çünkü bilimsel kabul edilen kurallara göre yaratıcının anlaşılabilmesi mümkün değildir.

iki tane küme düşünün biri diğerinden küçük ve küçük olan o büyük kümenin içinde yer alıyor. eğer bir yaratıcı yoksa; bu kümelerin büyük olanı bilimdir, küçük olanı ve büyük kümenin içinde yer alan ise dindir. fakat eğer her şeyi var eden bir yaratıcının olduğuna ve tüm evreni oluşturduğu sistem içerisine yerleştirdiğini düşünürsek; büyük olan küme din, diğer küçük olan küme ise bilimdir.

Yani her iki durumda da din ve bilim birbirine bağlı ve ayrılmaz parçalardan oluşur. Bir yaratıcının olup olmadığını kabul ederek hangisinin hangisini kapsadığını anlayabilirsiniz.
ibrahimi dinler; dünyanın evrenin ortasında olacak şekilde yaratıldığını, düz olduğunu, altında 7 kat cehennem üstünde 7 kat cennet olduğunu, 6 bin yıl kadar önce yaratıldığını iddia eder. bunu savunabiliyorsanız buyrun dini seçin.
çomaristandan manzaralar.

dinin olduğu yerde bilim olmaz.

bakın avrupalılara nasıl yıktılar o kilisenin baskısını ve nasıl aydınlama çağına girdiler.

birde bakın ortadoğuya din diye diye insanlar birbirini kesiyor.
iKi KONU PARALEL GiBi GÖZÜKSE DE KESiŞiM NOKTALARI VARDIR. LAKiN DiNDAR iNSANLARIN SORUNU YENiLiKLERi ŞEYTAN OLARAK GÖRMELERiDiR. iNSANLIĞIN GELiŞiMi SAHTE DiNDARLARI KORKUTUYOR.

FiKRiMCE DiN BiR KAÇ YÜZYIL SONRA SEKTEYE UĞRAYIP YOK OLMAYA BAŞLAYACAK.
BiLiM HiÇ OLMADIĞI KADAR HIZLI iLERLiYOR.

YiNE DE DiNDEN SON KOPACAK GRUP MÜSLÜMANLAR OLACAKTIR.
siktir git.
bilim varoluş sancısını dini kullanarak atlatır. Din olmadan bilim varolamaz.
din olmasaydı insanların hepsini bu denli uyuşturabilecek bir madde olmadığı için bilim varlığını sürdürmezdi.
din kavramını islam ile sınırlayan ahmakların varlığını gösteren önerme.