bugün

doğada, bilimsel olarak incelenip açıklanamayan bazı olaylar vardır. doğası gereği bazı şeylerin doğruluğu ya da yanlışlığı bilimsel olarak ispatlanamaz. örneğin, doğa üstü güçler ve varlıklar, yaşamın gerçek sebebi gibi.
bilimin bulduğu birçok cevabın beraberinde yeni soruları getirmesi gerçeği ve bilimin ilerleyip sonra da tekrar sıfıra gerilemesi teorileri ve bazı başka görüşleri savunanların ortaya attığı önerme.
bulduğu bazı cevapların da yanlışlığı dikkate alındığında, kesinlikle geçerli olan sözdür. elde edilmesi zor olan somut kavramlar ( karadelik, uzayın sınırları..vs. ) veya doğaüstü, soyut kavramlar ( tanrı, melek..vs. ) karşısında bilim de pek birşey yapamamaktadır.
soru bilgiden çıkar, hiçbir şey bilmeyenin soracak sorusu da yoktur, bunu unutmamalı. (bkz: ukala)
yanlış bir görüştür. evrende her şey bilinebilir ve bilim bunu bizlere açıklayabilir. henüz hepsini açıklayamamış olması bilimin hatasından değil, insanların bilim yerine başka şeylerle uğraşmasından dolayıdır. metafizik ise bilimle ilgili değildir bilim onun konularını ciddiye bile almaz.
(bkz: bilim tüm sorulara cevap vermek için kasmaz)*
bilim tüm sorulara cevap bulmaz zaten öylede bir iddiasi yoktur. ayrıca bilim çözdükleri problemler yanında çözemediği problemleride beraberinde getirir.
(bkz: bilim google değildir)
(bkz: hüsn-ü kuruntu)
(bkz: bu da bir çıkış yoludur)
(bkz: tek yol bilim)
(bkz: tek gerçek bilim)
"bilim tüm sorulara cevap bulursa tanrıya ne ihtiyaç vardır" diye bir soruyla karşılık verilesi önerme...

(bkz: bulamamasından değil de bulunmasından korkanlar düşünsün)
bilim uludağ sözlük de değildir.*
(bkz: bilim tum sorulara cevap aramaz)
bilim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
bulamıyorsa o şuan için geçerlidir.çünkü her sorunun bir cevabı vardır , onemli olan onu keşfetmektir.

(bkz: aramaya inanmak)
şimdiye kadar her bulunan şey bir sürü yeni cevap bekleyen soru doğurmuş. bu yüzen doğru olabilr. ama bilimin gerekliliği inkar edilemez tabi. her şeye cevap bulamasa da şimdilik işimizi görüyor.
finale çalışma azmi içerisindeki çözümsüz problemin anlamayınca geçip gitmesini, yeni anlamsızlıklara yelken açmasını sağlayan geçiniz cümlesi.
işte o an felsefe devreye girdi.. *
bilimin henüz veremediği tüm sorulara din değinir. ancak dinin verdiği cevapları bilim her geçen gün eritir. bu yüzdendir ki, bilim her geçen gün gelişirken, din olduğu yerde beklemektedir.
bilimin şuan için her soruya cevap bulamaması durumudur.hergün gelişen teknolojiyle hergün yeni cevaplar bulunacaktır ve hergün yeni sorular ortaya çıkacaktır bilim devamlı cevap bulacaktır ve devamlı sorular olacaktır dedirten durumdur.
(bkz: iste bu yuzden din vardir)
(bkz: amacı belli başlık)
(bkz: amaçsız yaşamak)
ask ve olumun gırdıgı sınıftır.
(bkz: ACI AMA GERÇEK)
bilim tüm sorulara cevap bulabilir, ama "zaman" kavramına hapsolduğumuz için biz o cevaplara henüz ulaşamıyoruz.