bugün

bilim insanı olacak kadar kapasite varsa müslüman olması gerekir ancak bazı bilim adamları kuranı kerime hiç yoğunlaşmıyor yoğunlaşsalar daha çok bilgiye ulaşacaklar eminim ki.
Bir cok musluman bilim adaminin da var oldugunu da düşünürsek elbette. Dindar bilim adami sorgulamaz diye bir sey yok. Sorgular arastirir ama bunun arkasindaki hikmetin de yaraticinin eseri oldugu bilincinde olarak yapar bunu. Çok güzel bir duygu olmali.
Bilim ve din apayrı şeylerdir. Dini sorgusuz sualsiz kabul etmeli bilimi sorgulamadan asla kabul etmemeliyiz. Bu kıyaslama çok yanlış olmakla beraber insanların inançlarına karışmamalıyız. insanın her zaman dayandığı bir inancı olmalı ama dünya kurallarınıda öğrenmeliyiz. insan en çok bilinmeyenden korkar. Eğer bilim ölümden sonra olan olayları çözüp ruh kavramını belirleyebilirse bilime inanıp ona göre davranmalıyız.
Olabilir hatta (bkz: stigmata) filmi çok güzel anlatır bunu.
Buyrun, benim. ..
Yobaz değilse pek tabi olur. Bilim dediğin doğa yasalarının sistematik incelenmesidir. Doga yasaları inanca göre yaratıcının yasalarıdır. Yani bir nevi allahın matematiğini çözmektir bilim. Ama biz yüzyıllarca bilim üretmekten mahrum kaldığımız ve bilimi ithal ettiğimiz için. Yavşak din adamları gavurdan gelme deyip halkı bilime yabancılaştırmışlardır. Halbuki gavurdan değil yaratıcıdan gelmedir. Biz komşunun evinde gördük hepsi bu.
Bence olabilir. Bilimin de bir sınırı var. Ve bu sınıra geldiği zaman yaratıcı gücün varlığını kabul ediyorlar. Çünkü araştırmaları bir noktada tikaniyor, ve bu düzenin elbette ki rastgele olmadığını anlıyorlar.
Dindardan kasıt nedir? Tanrıya inanan bilim insanı vardır ama dinlere inanan pek yoktur. Bir yatacıya inandığını söyleyen bilim insanı dindar olmaz, Deist olur.
mantıksal bakımdan olamaz. etik bakımdan olabilir. şahsi fikrim, inançlı olabilir, dindar olamaz yönünde.

anlatmaya üşeniyorum. sevgiler.
einstein ve newton orneklerine bakarsak; din daha agir geldigi icin bilimi birakmislardir.
güncel Önemli Başlıklar