bugün

https://turuz.com/storage...al_Gungoren-2001-291s.pdf
islam'a bulunabilecek en güzel alternatif bence.
rab krishna ile arjuna arasında geçen büyük bir savaş öncesi diyaloğudur. birkaç yıldır tam açıp okumuyorum ama okurum yine herhalde. hare krishna.
mucizelerle dolu pagan hint metnidir. atom bombasını haber vermiştir.

(bkz: bhagavad gita/#3424236)

imana gelin bre zındıklar!

şiva-i ekber!...
Genel aman kültür olmayan bir içerik.
Bhagavad Gita Hinduismin kutsal kitabıdır. Hinduizm'i biraz araştırırsanız bizzat Şeytan'ın kendisi tarafından kurgulandığını göreceksiniz. Bu lafı eleştirenler olabilir ama bu sadece ve sadece bir gerçek. Bunu ispat edeceğim. Yazdıklarımı yeterli bulmayacak olanlar başka deliller için üşenmesinler Hinduismi araştırsınlar.

1- Bu kitabın ana hedeflerinden biri sizi bir Tanrı'nın olmadığına inandırmaktır (doğal olarak). Bu hedefe ulaşmak için çeşitli hikayeler ve diyaloglarla insanın kendisinin yani "Atman"ın Tanrı olduğu, dolayısı ile esasında herkesin Tanrı olduğu fikri açık olmayan bir şekilde tüm kitap boyunca işlenir. Oysaki semai dinlere göre insan Tanrı değildir. Hinduizm'de herşey bir tanrıdır, kendimiz, annemiz, babamız, inekler, maymunlar ve daha neler neler. Diğer bir deyişle kitapta bir Tanrı anlayışına karşı Atman (yada Brahman, insan) Tanrıdır anlayışı sürülmektedir.

2- Kitabın ana temalarından bir diğeri de insanın hayatın sunduğu her türlü ödülü ve güzellikleri reddetmesi gerektiği hususudur. Yani insanın kendini cezalandırması. Oysa semai dinlere göre insan sahip oldukları ile mutlu olmalı, şükür etmelidir. Bu kitap diğer tüm kutsal kitapların en çok üzerinde durdurduğu bir konu olan "insanın Tanrı'ya şükür etmesi" fikrine karşı bir duruş sergilemektedir.

3- Bu kitap ayrıca reenkarnasyon konseptinin ana kaynağıdır. Tanrı savaşçı Arjuna'ya diyor ki "merak etme ölüm diye bir şey yok, başka bir insan olarak sonsuz kez tekrar tekrar yaşama şansın zaten olacak". Bu milyon kere tekrarlanır kitapta. Reenkarnasyon çok zekice ve bir o kadar şeytani bir kavramdır. Nasıl mı? Reenkarnasyon döngüsünden çıkıp cennete girmenin tek yolu en azından bir hayatı mükemmel ve günahsız yaşamaktır yani Nirvana'ya ulaşmak. Böyle bir düşünceye inanan bir insanın hayatının herhangi bir aşamasında bir günah işlemesi durumunda ne yapması beklenir? Kurtuluşu bir sonraki hayata bırakır. Yani reenkarnasyon tövbe, günah çıkarma, insanın kendini düzeltmesi kavramları baltalama amacındadır. Bir o kadar korkunç ikinci hedef ise insan hayatının değerinin düşürülmesidir. Reenkarnasyona göre ölüm diye bir şey yoktur dolayısı ile hayat önemsizdir. Bir insanı öldürürseniz ona yeni bir şans vermiş olursunuz. Oysaki diğer dinlerde durum böyle değil.

4- Gelelim kitabın zirve yaptığı noktaya. Ve kitap boyunca konuşan Tanrı "Bhagavan Krishna" Bölüm 10 Madde 28'de müridlerine kim olduğunu açıklar. Diyor ki "BEN CiNSEL iLiŞKiNiN ZiRVE ANINDAKi KANDARPAYIM. BEN ŞEYTANLARIN (kutsal yılanların) BAŞI VE KRALI OLAN VASUKi'YiM." Yani kimliğini daha açık ve net olarak nasıl ifade edebilir bilmiyorum. Açıkça bu kitabın tanrısı kendisinin Büyük Şeytan yani iblis'in ta kendisi olduğunu belirttiğim sayfada açıklıyor.

Özetle bagavat gita diğer kutsal kitaplarda geçen TÜM standart erdemlere zıt bir duruş sergiliyor. Hinduizm ÇOK RADiKAL ve VAHŞi bir dindir. Sadece ineklere zarar verdikleri düşünüldüğü için Hindistan'da 2016 yılında 300'ün üzerinde sokakta linç olmuştur Yani 2016'da yeni bir hayata başlatılmış 300 insan olmuş. Bir putun kendisine karşı saygılı davranmayan insanın gözlerini nasıl oyduğunu gösteren dini hint filmlerini izlemenizi tavsiye ederim. Belirteyim ki Hinduizm en büyük düşmanı kendilerine göre islam'dır. Yeryüzünde bu düşünceyi onaylamaycak tek bir Hindu bulamazsınız. Başarılar.
Bazıları bhagavad gita destandır, neredeyse kutsal kitaptır falan demiş, heh heh.
Hinduism bir dindir ve Bhagavad gita onun kutsal kitabıdır. islamın Kur'anı vardır. Yahudiliğin ve Hristiyanlığın Tevratı. Hinduism'in neyi eksik? Onlarında gita'sı var. Bunlara vedalar diyorlar. 150 milyon civarında tanrı olunca tabi veda sayısı da bolca olabiliyor. Ama Bhagavad gita en favori vedadır. Çünkü yapısal olarak diğer bazı dinlerde olduğu gibi (mesela Hz Yusuf, Hz. Yunus) bir hikayesi vardır.

Hinduism putlara tapan bir dindir. Hint felsefesi aslında bir dindir. Merak eden hintlerin puta hakaret eden kişilerin putlar tarafından nasıl cezalandırılığını gösteren hint filmlerini incelesin. Yoga'da hint dininin yani putperestliğin bir parçasıdır. Siz burda eğlenin, felsefedir, Krishnadır, Shivadır falan, Ama hindistan'da "neredeyse kutsal kitap" diyeni uygun bir ortamda yakalarlarsa kollarını ve bacaklarını değişik arabalara bağlayıp (ki 1947 Pakistan'ın bağımsızlık kazandığı gün bu ve bundan çok beterleri artık kanunen korunmadıkları için kıstırılan müslümanlara yapılmıştır, bunu da araştırın) tereddütsüz size sevgilerini gösterirler.

Hinduluk putperest bir dindir. Bhagavad gita'da onların kutsal kitabıdır. Şu anda felsefe adı altında pazarlanmaktadır. Ama putperestler ekonomik olarak güçlenince felsefemidir değil midir çok daha net anlaşılacaktır.
"ilim, akrabalar tarafından yağma edilmeyen, hırsızlar tarafından çalınamayan ve başkaları ile paylaşınca azalmayan yegane servettir."
kutsal hükümdarın şarkısı, tanrının şarkısı anlamına gelir.
700 dizelik ve 18 bölümlü bir şiirdir.
hindu tinselliğinin özeti olarak anlam bulmaktadır.
hinduların dini şiirlerinden oluşan kitap.

--spoiler--
"Now, I am become Death, the destroyer of worlds."
--spoiler--
tanrinin turkusu anlamina gelir ve dunyadaki en buyuk kutsal kitaplardan biridir. savasci arcuna`nin ilah krishna ile savas meydaninda yaptigi konusmalar ve bu konusmalarin hikayesini anlatir.

satyagraha hareketini temel alan gandhi tarafindan yapilan tefsifi, en onemli tefsir olarak kabul edilir. gandhi sade ve acik bir dille siradan insanlari dogrudan ilgilendiren meseleler etrafinda bir ceviri yapmistir.

gandhi tefsirini turkce olarak kaknüs yayinlarindan bulmak mumkundur.

burda da ingilizcesi var.
robert oppenheimer'ın atom bombası ilk denemesinden sonra söylediği sözlerin yer aldığı mahabharata'nın bir bölümü.

türkçesi yaklaşık şöyledir:

"bin güneşin ışığı

doldursaydı bir anda bütün göğü,

o görkemli`nin ihtişamına benzerdi tıpkı.

dünyaları yıkan

ölümüm artık ben."
(bkz: mahabbarata)
" görevini yerine getir. alçakgönüllü olsa da, büyük olmasa da, başka birininki olmasındansa, kişinin kendi görevinde ölmesi yaşamdır, başkasınınkinde yaşamak ölümdür..
pandavalarla kuravalar arasındaki savaş başlama noktasında, ilk ok atılmak üzereyken; oku atacak olan savaşçının kendi içinde başlayan savaşının anlatıldığı bölümdür. oku atmalı mıdır, atmamalı mıdır? savaş gerekli midir, değil midir? başkalarının kanlarını dökmek üzerine kazanılan bir savaş mutluluk getirir mi? benzer sorulara cevap aranır. sembolik olaraksa her insanın içinde vardır bu savaş; alınan kararlarda, yapılan işlerde kendi bhagavad gitasını yaşar insan, erdemli yolu seçip seçmemek üzerine düşünürken..
eski hindistan' ın en büyük destanı mahabharata' nın bir bölümüdür bhagavad gita. bhagavad-gita tanrının şarkısı yol yayinlarindan çıkmıştır.doğu bilgeliğinin en başta gelen kaynaklarından biri olarak kabul edilir... bir nevi hintlilerin kutsal kitabıda diyebiliriz...
Kendini denetleyemeyenler için bilgelik yoktur.
Kendini denetleyemeyenler Zihinlerini yoğunlaştırmanın büyük gücünü kullanamazlar.
Zihnini yoğunlaştırmasını bilmeyen insan özgür olamaz.
Özgür olmayan bir insan nasıl mutlu olabilir?

Bhagavad Gita