bugün

Burda köy enstitüsü vardı galiba bir de öğretmen lisesi falan. Tamamen onun getirdiği bir etki.
beylikdüzü - beşiktaş birlikteliği.
Karadeniz'de Chp'nin seçim kazandığı tek ilçe.

görsel
Adından düzlük bir bölge olduğu ve deprem bölgesi olduğu anlaşılan, giresun sınırını oluşturan, batı kıyıdaki trabzon ilçesi.
beylikdüzü - beşiktaş birlikteliği gibi olan trabzon ilçesi.
memleketim olan trabzon ilçesi.
tüm karadenizin tek doğru düzgün yeri
tebrik ediyorum kendilerini,
karadenizden düzgün bir şey çıkmaz diyordumsa da bir tane çıktı.
belediyeyi akp'ye verince neler olabileceğini yaşayarak öğrenen talihsiz ilçemiz.

neyse, akp altyapı filan yapmadı ama hiç olmazsa teleferiğiniz var...
yine beylikdüzü'nü trollüyorlar sanıp konuya "çatank" diye dalanlar...
olan tek şey sahili o da olmasa nolcaktı bilmiyorum.gayet küçük bi yer insanları da kaba sabalar genel olarak.
hiç yaşamadım bilmiyorum ama söyliyim.
hafif dağlık yeşil bir arazide, düzlük kısımlarında 30-40 dükkanlık bir çarşı. çarşıdan uzaklaştıkça kat sayısı 5 ten 1 e düşen evler.
bi kaç kahve, cafe, ziraat bankası falan. yani türkiye deki tipik anadolu yerleşimlerinden.
ha bi de güneşi az görürsünüz, yağış, yağış.
09.10.2012 tarihinde aşırı yağışlar sonucu ufak çapta sel felaketi olan ilçe. http://www.haberler.com/b...sel-afeti-4010521-haberi/

edit: kırık link
12 haziran 2011 genel seçimleri sonucuna göre,

1. Adalet ve Kalkınma Partisi 39,48 oy oranı ile toplam 5.437 oy almıştır.
2. Cumhuriyet Halk Partisi 33,18 oy oranı ile toplam 4.569 oy almıştır.
3. Milliyetçi Hareket Partisi 21,82 oy oranı ile toplam 3.005 oy almıştır.
4. Saadet Partisi 1,30 oy oranı ile toplam 179 oy almıştır.

*

12. türkiye komünist partisi 0,19 oy oranı ile toplam 26 oy almıştır.
deprem bölgesi olan istanbul beylikdüzü'ne, her depremde beşik gibi sallanması itibarıyla takılması muhtemel lakap
yabancı olmak zor bu şehirde; yabancı öğrencisi,memuru,askeri,polisi olmak zor.
benim güzel memleketim.
12 eylül referandumunda %55.3 lük oy oranıyla hayır demesini bilen tek trabzon ilçesi.. umarım herkes o düzlüğe varır bir an önce..
Ülkemiz sınırlarında en yüksek okuma-yazma oranına sahip yerleşim yerlerinden birisidir.Ayrıca biçok sosyal faaliyete evsahipliği yapan Best Otel'i içinde barındırır:))
beşikdüzü, 1834 yılında padişah ii.mahmut'un fermanı ile kuruldu. şalpazarı ilçesi dahil olmak üzere 80 yıl müstakil tam teşkilatlı ilçe gibi idari teşkilatta yerinin aldı.

dilden dile nakil edilen rivayetlere göre çevre halkı 13 ve 14. yy’larda doğu ve güneydoğu anadolu’dan gelen türkmen boylarını torunlarıdır. bugünkü köy adları rivayetlerin doğrular niteliktedir (oğuz, türkeli, şahmelik, kalegüney, anbarlık, seyitahmetli gibi)
beşikdüzü'nün 1834'de resmen kuruluşundan kısa bir süre sonra tayin edilen nahiye müdürü 30 kadar zaptiyesi ile işe başlamıştır. bu nahiye müdürü ayrıca o zaman nahiye olan vakfıkebir ve tonya’ya da baktığından her birinde 4’er ay kalarak başlangıçta mülki idare ile bu şekilde yürütülmüştür o zamana kadar süre gelen ahir idaresi resmi yönetime düşmüştür.

bir süre görele ilçesine şarlı adı ile bağlı kalmıştır. buradan ayrıldıktan sonra doğruca trabzon vilayet merkezine tıpkı ilçe merkeziymış gibi bağlanmıştır. vilayet meclisinde buluann son beşikdüzü mümessili zemberek köyünden ispir oğulları'ndan kadı mehmet efendi'dir.

beşikdüzü, i. dünya savaşı öncesinde mümessillin de hazır bulunduğu vilayet meclisinde ekseriyetle alınan bir kararla vakfıkebir'e bağlanmıştır.

7 aralık 1953 gün ve 4/1949 sayılı bakanlar kurulu kararı ile eskiden olduğu gibi ilçede bucak sulh hakimliği, nüfus, tapu sicil müdürlüğü, özel idare müdürlüğü, noterlik gibi teşkilatları kurulmuş; ancak 1958 yılında tapu ve ziraat dairesi hariç diğer devlet daireleri kaldırılmıştır.

4 temmuz 1987 tarih ve 19507 sayılı remi gazetede yayınlanan 3797 sayılı kanunla ilçelik hürriyetini kazanmış ve ilk kaymakamı 4 ağustos 1998 tarihinde atanarak görevine başlamıştır. ilçenin ilk kaymakamı ismail tezel dir. hali hazırdaki kaymakamı eyüp sabri kartal'dır.
ilçede beşikdüzü anadolu lisesi, beşikdüzü endüstri meslek lisesi, k.t.ü. ye bağlı olarak 1992 yılında eğitim öğretime açılan beşikdüzü meslek yüksek okulu, ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı beşikdüzü anadolu öğretmen lisesi (önce köy enstitüsü olarak kurulmuştur, beşikdüzü ticaret meslek lisesi, beşikdüzü kız meslek lisesi, beşikdüzü merkez ilköğretim okulu, beşikdüzü atatürk lisesi yer alır. iç kesimlerde ise beşikdüzü anadolu imam hatip lisesi, beşikdüzü şehit öğretmen gürhan yardım ilköğretim okulu ve beşikdüzü sağlık meslek lisesi bulunur. yaklaşık 4700 öğrenci eğitim ve öğrenimleri sürdürmektedir.

yetişkinler için beşikdüzü halk eğitimi merkezi müdürlüğü faaliyetlerine sosyal ve kültürel alanda yürütmektedir.

köylerinde ise 6 tane ilk öğretim okulu açıktır; diğer köylerdeki öğrenciler, taşımalı eğitim kapsamı dahilinde eğitim öğretimini sürdürmektedir.
Trabzon merkeze kırksekiz * * * km uzaklıkta yer alan, birinci dünya savaşı yıllarında trabzon'un bir başka ilçesi olan vaktıkebir'e bağlanan fakat 1987 yılında bağımsızlığını ilan eden küçük, sevimli yaramaz ilçe. ayrıca aqua parkıyla çevresindeki birçok ilçeden farkı olan küçük, sevimli, yaramaz ilçem.
ilk köy enstitülerinden olan beşikdüzü köy enstitüsünü içinde barındıran, bir çok ilçeye göre çok fazla liseye sahip olan, trabzonun giresun sınırındaki küçük sevimli ilçesi. *
beşikdağının eteğinde düzlük alana kurulmuş best otelide içinde barındıran sevimli bir karadeniz ilçesi.üniversiteye gidip gelirken geçtiğim, adınıda çok sevdiğim güzel mekan...
trabzon'un en tahsilli ilçelerindendir. diğeri bildiğimiz üzere maçka'dır. ne tesadüftür ki ikisininde yönetimi cumhuriyet halk partisi ilçe belediye başkanları tarafındandır.

*

Trabzon'un ilçeleri arasında merkez nüfusu olarak Akçaabat ve Vakfıkebir'den sonra 3. sırada yer alır.
ilçe merkezinin nüfusu ilçe olduğundan beri iki kat artmıştır. genel eğilim olarak merkez nufusu en hızlı artarak gelişen ilçedir..

2000 yılı nüfus sayımına göre; ilçe merkezinde yaklaşık 29.000, köylerinde ise (25 köy) yaklaşık 18.000 kişi yaşamaktadır.