bugün

Benim aklıma gelen ve çocukluğumdan beri cevaplayamadığım bir soru var. iskeletor nasıl kaslı olabilir? He-Man'in düşmanını hepiniz biliyorsunuz. Yahu, adamın adı "iskeletor" Ama tipine bir bakın. Kaslı maslı bir adam. Bu nasıl olabilir?
Aslında belki de üzerine düşünülse ya da deneyi yapılsa belki bu soruların cevapları bulunabilir. Ancak, bazıları imkansıza yakın. Benim aklımdan düşmeyen soru şu: Bir vampir, zombiyi ısırdı diyelim. Vampir mi zombiye dönüşür yoksa zombi mi vampire?
Külkedisi masalında aklıma takılan birkaç soru var: ilki, madem ki o ayakkabı Külkedisi'nin ayağına tam oturuyordu, neden düştü? iki, koca ülkede Külkedisi ile aynı numara giyen hiçbir kız yok muydu? Külkedisi'nden önce bir sürü kız denedi o ayakkabıları.
Sizin kafanızı bulandırır mı bu soru bilmem, ama ben cevabını her zaman merak etmişimdir. ilk bal yiyen insan kimdi ve neden böyle bir şey yapmayı denedi? Hangi motivasyonla kovanların içine bir bakmayı düşündü? "Bunlar burada kesin bir şey saklıyorlar" mı dedi?
Takvimi icat eden adam o günün hangi gün olduğunu nereden biliyordu? Nasıl karar verdi? Ya "Bugünün adı çarşamba olsun" deseydi? Haftanın ilk günü çarşamba mı olacaktı? Biri cevap versin.
dünya ölümden önceki hayatın cenneti veya cehennemi olabilir mi? beki de sınavımız çoktan bitti ve sonuçlarını yaşıyoruz.
Dünya da o kadar güzel yerler dururken neden bu boktan coğrafyada dünyaya geldik ki?
özgür irade bir ihtimal olsa da var olabilir mi? benim kafamı en çok karıştıran soru budur..
Öbür dünya var mı yok mu?
dünyaya bir kez geliyorsak, hergün saatlerce çalışmak acımasızca değil mi?
Geçmişe giden bir insan kendi doğumuna engel olabilir mi? Olabilirsa o zaman nasıl var olup geçmişe gitmiş? Yoksa alternatif bir evren mi oluşuyor? Aklım almıyor bu mevzuyu.
ya oksijen bizim ortalama 70 yıl yaşamamızı sağlayan bir zehir ise?

hadi nefessiz yaşayalım.