bugün

Bazı aşılarda doğru olan şeydir. Sen 30 yıl öncenin bitmiş gitmiş salgının aşısını yaptırırsan anca bebeğe eziyet çektirmiş olursun.
“aşıların içinde domuz kanı var, yaptırmam” diyenleri görmüştüm. hatta annenin plasentasını almak isteyenleri. çünkü onları satıyor ve plasentadan krem yapıyorlarmış. *

her aşıyı yaptırmak zorunda değilsiniz ama en azından gerçekten gerekenleri yaptırmalısınız.

ayrıca böyle kişilere akıl ve fikir diliyorum.
Bazı aşılar gerçekten tehlikeli diye biliyorum , örneğin kuduz aşısı . Zaten aslında laboratuvar ortamında zayıflatılan hastalığın kendisinin insana enjekte edilmesi değil midir aşı?

Kişinin tedavi reddetme hakkı da bulunmaktadır zaten.

Bence kesinlikle yararları zaarlarından fazladır , ancak unutmayalım ki , insan bedeni iyileşmeye programlıdır . Çok küçük rahatsızlanmalara aşı ve ilaç uygulamasına karşıyım.

Psikolojinizi düzelttiğinizde bedensel rahatsızlıklarınızın azalacağına eminim .
Bir çocuğun sağlığı ve güvenliği sadece anne ve babasının sorumluluğu üzerinde değildir ve olmamalıdır da. Devlet ve ilgili resmi kurumlarda o çocuktan, kendi bireysel sorumluluğunu yüklenebilecek yaşa gelene kadar sorumludur. Tıpkı diğer tüm çocuklarınkinden sorumlu olduğu gibi.

Çocuklarına verem, menenjit, kızamık gibi sağlık ocaklarında bedava yaptırabilecekleri daha pek çok bulaşıcı hastalığın aşılarını yaptırmayan ebeveynler, çocuklarını okula da göndermesin o vakit! Hatta sokağa da çıkarmayıp evde delirmeye mahkum etsinler. Aşılama, sadece çocuğu bir hastalıktan korumak için yapılmaz. Epidemik anlamda o hastalıkla savaşmayı, mümkün olabiliyorsa ülkeden yok etmeyi amaçlar.

O vakit Aşının ve aşılamanın ne demek olduğunu bilmeyen ebeveynlerin böyle bir seçme hakkı olmalı mıdır, yoksa olmamalı mıdır gibi bir demokrasi paradoksunun içinde buluruz kendimizi.

Elbette Ebeveynlerinin Cehaletleri karşında Kendini savunamayan bu çocuklar ve gözetmek zorunda olduğu diğer çocuklar için devletin kurumları yaptırım gücünü kullanmalıdır fikrimce.
herhangi bir salgında, ilk önce kendi çocuklarıyla beraber, bağışıklık sistemi en zayıf olan yenidoğan ve yaşlıların etkilenecegini hesap etmeyen anne babaların yaptığıdır.

transeksüellik konusunu, dehb i, hatta otizmi aşılara bağlarlar. oysaki gidadan deterjanlara uzanan genis bir yelpaze var hayatımızda.