bugün

insanın dışlanmışlığının etkisi dışında, vücudundaki yağ ve tüy/kıl oranı, kan dolaşımı gibi etkiler sonucu da ortaya çıkabilir. dışlanmışlık kansızlık yapma, kilo alma ve kıllanma gibi etkilere sahipse orasını bilemem tabi.
kansızdırlar memkeletteki kahir görüşe göre. tiz pekmez yemeleri iktizaeder.
genelde bayanlarda görülen demir eksikliğine dayanan bir rahatsızlık.
anemi sorunu yaşayan kimsedir. elleri ve ayakları normal oda sıcaklığında bile buz gibidir.
(bkz: bir insanin yoklugundan dolayi usumek)
kaba, kuru cilt ve saçlarla birlikte seyrediyorsa hipotiroididen şüphelenmemizi sağlayacak durum.

hipotiroidililerin %95 inde soğuk intoleransı vardır. o derece yani.
yapılan araştırmaya göre dışlanmadan kaynaklanan bir üşüme değil, içlenmeden* kaynaklanan (bilimsel olsun) adrenalin salgısından kaynaklanan bir ısınmadır. sürekli top atılan kişi heyecanlanır ve vucüt sıcaklığı artar, atılmayan ise hiç bir duygu yoğunlaşması geçirmediğinden vücudu tepki almaz ve sabit sıcaklığında devam eder.
bak koskoca toronto üniversitesi kıçından salmış araştırmayı. olayı illa kendi ezikliklerine bağlıyacaklar. sizde bi numara yok gözüm, olay top atılanda.
Yalnız yaşayan insanlar için gerçekten doğru bir tespit. Efendim bir sevgili herhangi bir ısıtıcıdan iki kat daha fazla ısıtır insanı. Her odaya bir sevgilinizi koyarak kalorifer de döşeyebilirisiniz evinize.*
tahin-pekmez yemesi, şarap içmesi gerekir o bazı kişilerin...
(bkz: anemi)
insanın kanı ile ilgili olan durum.
aynı odada bulunan insanlardan bazılarının odayı daha soğuk bulma durumu.

Toronto Üniversitesinde görevli psikologların yaptığı iki araştırma, kendilerini dışlanmış hisseden kişilerin, bir odayı, herhangi bir dışlanma hissi olmayanlara kıyasla daha soğuk bulduğunu gösterdi.

Söz konusu araştırmalar çerçevesinde 65 öğrenci iki gruba ayrıldı. ilk gruba sosyal açıdan dışlanmaları veya kendilerini yalnız hissetmeleri, diğer gruba ise sosyal ortamda kabul görmeleriyle ilgili deneyimleri anımsatıldı.

Daha sonra her iki gruptaki öğrencilere, deneyimlerini yaşadıkları odanın sıcaklığı soruldu. Odanın sıcaklığına 12 ila 40 derece arasında yanıtlar veren deneklerden düşük ısı rakamını verenlerin kendilerini dışlanmış hissedenler olduğu görüldü.

ikinci araştırma çerçevesinde 52 öğrenciden, bilgisayarda bir top oyunu oynamaları istendi. Oyunda öğrencilerden bazılarına birçok kez top atılırken, bazıları devre dışı bırakıldı. Daha sonra katılımcılardan, sıcak kahve, kraker, soğuk içecek, bir elma ya da sıcak çorbadan hangisini en çok istedikleri soruldu. Oyunda devre dışı bırakılan katılımcıların sıcak çorba ya da kahveyi diğerlerine oranla daha fazla tercih ettikleri gözlendi.

Araştırmacılar, bu kişilerin sıcak içecek ve yiyeceklere yönelmesini, dışlanma nedeniyle doğan üşüme hissinin sonucu olarak yorumladı.

Psychological Science dergisinde yayımlanan araştırmanın yazarı Doktor Chen-Bo Zhong, araştırma sonunda ''Sosyal dışlanmışlık deneyiminin tam anlamıyla üşüttüğünü keşfettik'' demiştir.

edit kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/10004034.asp
güncel Önemli Başlıklar