bugün

kamu oyu yoklamalarında halkın büyük kısmının katıldığı önerme.
kısa bir örnekle açıklayayım.
ilk okuduğumda saçma gelsede, geçmişe baktığımda kesinlikle doğru olduğunu söyleyebileceğim başlık. ilkokulda matematik öğretmenimiz bayandı, ödev verir kimse yapmazdı. nede olsa bişey demiyor, kontrol etmiyor. tabi haliyle ödev yapmayan insan başarısız insandır.
ortaokula geçtik ve erkek matematik hocası geldi. her hafta ödev verip kontrol ediyor, ödevini yapmayanlara cezalar veriyor, sınıfta otoriteyi muazzam derecede koruyordu.
diğer hocalarımız içinde aynı şey geçerliydi. günümüzde matematik öğretmenlerinin büyük bir kısmı bayan olduğu için, ülkemiz avrupada matematik konusnda çok geride.
netice itibari ile bayan hocalarımızda otorite sıfır olduğu için bayan öğretmenler başarısızdır.
(bkz: baymayan öğretmen istiyoruz)
bu durum bir önerme değil anket olmakla beraber, bir üniversiteli olarak bilim yuvası olan yerlerde olan beratulanberata hiç yakışmayan bir başlıktır. çünkü bilimsel olarak kanıt yoktur.*
(bkz: suizan)
(bkz: öğretmeninin cinsiyetine göre kulp takan öğrenci)
dayanamıyorum yazacağım. türk halkı böyle bir düşünceye sahipse neden oğullarına öğretmen kız arar? kültürlü, maaşlı, çocuğuna bakar... evde onca iş yapan bayan, okula geldiğinde de aynı performansla çalışır. Peki bir erkek öğretmen evde ne iş yapar? Başarılı veya başarısız derken bunlar nasıl göz ardı edilir? Bir de şunu sorarım sizlere. bu başlık eğer doğruysa bizler neden bayan olan ilkokul öğretmenlerimizi hiç unutumuyoruz? sade ilkokul öğretmenimiz olduğu için mi? yoksa temel bilgileri bize verdiği için mi? bayan öğretmenlerinin çoğu okulda öğrencisine sinirlenip bağıramayınca maalesef evdeki çocuğuna aynı hoşgörüyü gösteremiyor. Şu da unutulmamalıdır ki; öğretmenlik mesleği sadece öğretimden ibaret değildir. aslolan eğitimdir.
bayan öğretmenlerin birçoğu sınıfta otorite kurmakta zorlanır, özellikle liselerde çok nettir bu durum. hatta lisede bilerek çalışmayan bayan öğretmenler bile vardır, asla liseye gitmek istemezler. ama öğretmenin kalitesini cinsiyeti belirlemez, yanlış önermedir. sadece ülkemizde kadına verilen değerin okula bir yansıması olabilir bu araştırma. bayan öğretmenlerin başarısız olmasında kendi tavırları önemlidir, öğrencilere disiplinli yaklaşırsa başarılı olur, en az erkek öğretmenler kadar başarılı olur hem de.
ayrıca öğretmen olarak vasat, gelin adayı olarak idealdir.
buram buram cinsiyet ayrımcılığı kokan tümce. yanlıştır, bir kaç tane yetersiz bayan öğretmene denk gelindi diye böyle bir söz sarfedilmemelidir.
bayan öğretmen ya da erkek öğretmen ayrımı olmaması bir yana, bütün öğretmenler gibi bayan öğretmenler de binbir emekle yurdun her yerinde görevlerini yapmaya çalıştığından, ülke gerçeklerinden bir haber, öğretmenlere saygısı olmayan kişinin önermesi. aslı astarı olmayandır.
erkek öğretmenlerin ders anlattıkları sınıfta gürültüden geçilmediğinde yanlış olacak önermedir. bir bayan öğretmen otorite kurup başaırlı olmak isterse bunu erkeklerden çok daha iyi yapabilir.
tümüyle olmasa da, çoğunluğu yanlış olan genelleme. öyledir, ki özellikle ilkokul seviyesinde eğitim veren hemen hemen her 4 öğretmenden 2 ya da 3'ünün 'bayan' olduğu göz önüne alınırsa, bunun da, türkiye'deki büyük çoğunluğun bayan öğretmenlerin elinden geçtiği anlaşılmaktadır. eğer böyle bir genelleme doğru olsaydı, hayatı boyunca 15-20 senesini okula, okumaya adamış bir kişinin yüzlerce derse girdiği düşünülürse, bu eğitimi gören çoğunluğun, 'başarısız bayan öğretmen'den aldığı 'başarısız eğitim' ile de, başarısız olacağı genellemesine de varılabilir. bu da külliyen yalandır.
eğer 'bende de var bir hikaye' moduna girilecekse, ki hikaye olmasa da, 1991-92 senesinden beri, dirseklerini sıralarda çürütmüş, emekliliğine az kalmış bir öğrenci olarak, ya da tecrübeyle sabittir lafını kullanarak şöyle söyleyebilirim, ki bayan öğretmenlerin %90'ı aynı branşın erkek hocalarına göre derslerini daha iyi anlatmaktadır. hatta, buna ek olarak yaklaşık 5-6 seneden beri de dil bölümlerinde sürtmüş birisi olarak da şunu söyleyebilirim ki, bayan öğretmenler 'yabancı dil öğretimi'nde erkeklerin fersah fersah önündedir. i$te buradfan da çıkacak sonuç olarak, bayanların erkeklere göre daha başarılı olacağı sonucudur. ama kime göre neye göre diye bir durumun da olması, 'genelleme yapmanız için, sonuçlarınızın çeşitliliğini korumasının yanı sıra, birden çok örneklerin birleşmesiyle tümevarım şeklinde olmalıdır' dedirtecek şekildedir.
ödev verip kontrol etmeyen öğretmen başarısızdır veya otorite sahibi olmayan öğretmen başarısızdır diye değiştirilmesini istediğim başlık. zira biz barut gibi kadın öğretmen de, pelte kıvamında erkek öğretmen de gördüm.

ayrıca eklemek istediğim bizdeki matematik eğitimi öğrencileri zorladığı için ve elemeye yönelik olduğu için geri görülebilir belki ama avrupada bize oranla konular çok yavaş işliyor ve bizde orta okula giden çocuğun çözdüğü soruları onların orta okulundaki çocuk çözemiyor.

ayrıca senin mantığına göre avrupa kadın matematik öğretmenlerinin sayısına bir standart sınır mı getirmiş de (güya)başarılı olmuş.
bayanlarin ogretmenlik yapmasi zaten baslibasina sakat ve kusurlu uygulamadir. Bugun sokaklarda, televizyonlarda gordugumuz kari kilikli erkek bozuntularinin bu halde olmalarinin musebbibi cocukluk donemlerinde bayan ogretmenler tarafindan egitilmis olmalaridir. cagimiz, yanliz fiziki olarak degil ruhen de guclu fert ve toplumlarin egemen oldugu bir cagdir. Hal boyleyken cocuklarimizi bayan ogretmenlerin elinde zayif mizacli, sevgi pitircigi tipler olarak yetistirmek devletin bekaasi acisindan olumsuz neticeler verecektir, veriyor da.
Kadinlarin herturlu ogrenimlerini yapmalarina ve ogretmenlik gibi bazi istisnalar haric her meslege girmelerine taraftarim. Fakat aile ve toplum yapisinin korunmasi bakimindan bu ve benzeri onlerin alinmasinin da bir zorunluluk oldugu kanisindayim.