bugün

bütün dünya gazze’ye odaklanmışken siyonist teröristler hiç bir gazetecinin olmadığı batı şeria’da zulümlerine devam ediyorlar.

filistinlilerin evlerine el koyuyorlar, tarlalarında ekinlerini yok ediyorlar, silahlanan işgalci siviller filistinli komşularını vuruyor, direnen her filistinliyi ya öldürüyor, ya yaralıyor, ya da tutukluyorlar.

ele geçirdikleri müslümanlara her türlü iskenceyi yapıyorlar.
tıpkı guantanamo’da tıpkı auschwitz’de gibi muamele ediyorlar.

dünyanın en alçak, barbar, aşağılık toplumu ile aynı dönemde yaşadığınızı unutmayın. ve ona göre davranın.

-alıntı-

görsel
israil'deki araplar on yıllardır yapılamayanı yapıp, düşmanı içeriden vuruyorlar.
ey batı şeria sen neyi bekliyorsun?
israil Yerleşim Birimleri Bakanı Tzachi Hanegbi, Golan Tepeleri için yapılan ilhakın aynısının Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri için de uygulanacağını açıklamıştır.
yoksulluk sınırının altındaki nüfusun % 18 olduğu yer.
savaşın hüküm sürdüğü bölge.

http://www.mynet.com/habe...tm_campaign=haberwallpost
http://www.haberturk.com/...hli-saldiri-4-olu-1648028
https://www.haberturk.com...stinli-sehit-oldu-2408482#
Kan durmuyor!

Doğu Kudüs ve El Halil’de “bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları” iddiasıyla israil güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu cumartesi günü 4 Filistinli vurularak öldürüldü

israilin bu ayın başından beri düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden filistinlilerin sayısı 46 ya yükseldi.

Bir filistinli ise ekledi:"Allah, Mescid-i Aksa’yı diğer insanlara değil sadece Müslümanlara verdi. Başka insanlara değil, sadece Müslümanlara, bu iyice anlaşılmalı. Şimdi sürekli büyük sorunlarla karşılaşıyoruz, ben ne yapabilirim ? Tek çözüm intifada"
inşa edilen duvar yüzünden dün filistinlilerin noel baba kıyafeti giyerek israilli askerlerle çatıştığı bölgedir.
ortadoğu'da batı, kuzey ve güneyinde ısrail, doğusunda ise, şeria nehri ve lût gölü ile çevrili bölgedir.

osmanlı ımparatorluğu'nun dağılmasının ardından bölge britanya yönetimindeki filistin mandası'nın bir parçası haline geldi. 1948 arap-ısrail savaşı'nın ardından batı şeria ürdün tarafından ilhak edildi. 1967 yılında gerçekleşen, altı gün savaşı'nda bölgeyi ısrail işgal etti. bölgenin, birleşmiş milletler güvenlik konseyi, birleşmiş milletler genel kurulu ve uluslararası adalet divanı tarafından ısrail işgali altında olduğu kabul edilmektedir.
batı şeria, şu an itibari ile meşruiyette hiçbir devlete ait değildir.
gavurlar west bank derler buraya. ayrıca adındaki batı kelimesine aldanıp israil'in batı tarafında olduğu düşünülmesin, batı şeria israil topraklarının doğu tarafındadır. israil'in batısında, deniz kenarında gördüğünüz filistin toprağı gazze'dir. batı şeria insanlık medeniyetinin bilinen en eski yerleşkelerinden birisidir.

yaklaşık 10.000 yıl öncesine kadar medeniyet izlerine rastlanmaktadır. neolitik çağın bile buralarda başladığı düşünülebilir. fakat şunu da hemen eklemek gerek medeniyetin başladığı topraklar tarih boyunca barış görmemiştir. bu topraklarda tam 10.000 yıldır savaşlar olmaktadır. bu nasıl bir ironidir ki ezelden beri kutsal olarak kabul edilmiş bu topraklar bir gün huzur görmemiştir.
Batı Şeria, Ortadoğu'da batı, kuzey ve güneyinde israil, doğusunda ise, Şeria nehri ve Lût Gölü ile çevrili bölgedir.

Osmanlı imparatorluğu'nun dağılmasının ardından bölge Britanya yönetimindeki Filistin Mandası'nın bir parçası haline geldi. 1948 Arap-israil Savaşı'nın ardından Batı Şeria Ürdün tarafından ilhak edildi. 1967 yılında gerçekleşen, Altı Gün Savaşı'nda bölgeyi israil işgal etti. Bölgenin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından israil işgali altında olduğu kabul edilmektedir. Batı Şeria, şu an itibari ile, meşruiyette, hiçbir devlete ait değildir.

1995 yılında Yaser Arafat ve izak Rabin arasında yapılan ikinci Oslo görüşmesinin ardından Batı Şeria A (yüzde 17), B (yüzde 24) ve C (yüzde 59) bölgeleri olarak üçe ayrıldı. A bölgesi tamamen Filistin Otoritesi'ne, B bölgesi Filistin Otoritesi ve israil'in ortak yönetimine ve C bölgesi de tamamen israil kontrolüne verildi. Filistin nüfusunun yüzde 98'i A ve B bölgelerinde yaşıyor.

CIA World Factbook'a göre Batı Şeria'da yaklaşık 2,5 milyon Filistinli yaşamakta. Yine aynı kaynağa göre Batı Şeria'da 187.000, Doğu Kudüs'te ise 177.000 kadar israilli yerleşimci bulunmakta. 2006 yıllı verilerine göre nüfus artışı yüzde 3,06'dır. Nüfusun yüzde 75'i Sünni ağırlıklı olmak üzere Müslüman, yüzde 17'si Yahudi ve yüzde 8'i Hıristiyan'dır

Bugün Batı Şeria olarak bilinen topraklar 1516 yılında Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı topraklarına eklendi. Birinci Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı imparatorluğu'nun dağımasının ardından Filistin Mandası'nın bir parçası olarak Britanya yönetimine geçti. 1947'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Filistin'i Yahudiler ve Araplar arasında bölüştürmeye karar verdi. 1948'de israil'in kurulmasının ardından çıkan 1948 Arap-israil Savaşı'nda Batı Şeria Ürdün tarafından ele geçirildi ve 1950'de de ilhak edildi. 1967'de Altı Gün Savaşı'nda israil Batı Şeria'yı işgal etti. 1988 yılında Ürdün Batı Şeria üzerindeki iddialarında vazgeçti ve tüm haklarını Filistin Kurtuluş Örgütü'ne devretti.

Coğrafi konumu: 32 00 Kuzey derecesi, 35 15 Doğu boylamı
Sınırları: Toplam 404 km.
Sınır komşuları: israil 307 km., Ürdün 97 km.
iklimi: Ilıman
Deniz seviyesinden yüksekliği: En alçak noktası, Ölü Deniz 408 m., en yüksek noktası, Tall Asur 1.022 m.
Doğal kaynakları: işlenebilir topraklar
Arazi kullanımı: Tarıma uygun topraklar %27; otlaklar %32; ormanlık arazi %1; diğer: %40
Mülteci oranı: 3,29 mülteci/1.000 nüfus (2001 tahmini)
Bebek ölüm oranı: 21,78 ölüm/1.000 doğan bebek (2001 tahmini)
Ortalama hayat süresi: Toplam nüfus 72,28 yıl; erkeklerde 70,58 yıl; kadınlarda 74,07 yıl (2001 verileri)
Ortalama çocuk sayısı: 4,9 çocuk/1 kadın (2001 tahmini)
Diller: Arapça, ibranice

kaynak: wikipedia tr