bugün

Ailesiyle kavga etmemeli insan. Ama yine de araya tat olsun diye tartışacaksa önce bir düşünmeli yakın zamanda işim düşecek mi diye.
Dayağın hasını yemek için idealdir.
Halı desenlerini inceleme serüveni.
Ardından babanın gene size kıyamaması durumudur. Haksız da olsanız yardım etmeye çalışır...
pişman ettirendir.

anneyle yapılan kavgalara alışıktır insan; çünkü annenin her şey için söyleyecek, kızacak, karşı çıkacak bir şeyi vardır.
baba, çok fazla konuşmadığı için, onunla yapılan kavgalar daha acemicedir.

babam, sesini yükseltebilen biri olmadığı için, eğer bağırıyorsa gerçekten ciddi bir şey var demektir.
biz ne zaman babamla kavga etsek, cevap vermek için uğraşmam. bir iki savunma cümlesinden sonra susar, dinlerim sadece.
konuşur, anlatır, bağırır, susar. ben de odama kapanırım.

bir kaç defa yaptığımız şiddetli kavgalar sonucu genelde evden kovulduğum için susuyorum artık.
gitmek mesele değil de, benden ziyade o pişman olacak. yaşatmak istemiyorum.
Araya anneyi koymak gerekir aksi takdirde babayla ara daha da açılabilir ve size regl olmuş kız tribi atar.
üniversiteyi bitirip baba ocağına dönen kızların sıklıkla içinde bulunduğu durum. babalar kızlarının büyüdüğünü kabullenemiyor maalesef.
sıkça yaptığım eylemdir asıl olan kavga etmek değil kavga da söylenen sözlerdir.örnek olarak ben liseyi dışardan bitirmiş bir adamım bu yıl dershaneye gidiyorum ancak gittiğim dershaneyi beğenmedim bunun üzerine kavga ettik liseyi dışardan bitirmek ayıp değil mi dedi bu beni yaraladı sonra bu zaman kadar yaptığım iyi bir şey yok mu dediğim de yok dedi,sonuç olarak kavga değil sözleri yaralar umarım babam gibi babanız yoktur...
Ergenlik ve lise caglarinda kolay cozulen tartismadir. Ben babamla her kavga ettigimde, 1 gun konusmayiz 2 gun konusmayiz daha sonra babam git ekmek al da gel falan der. Ya da sofrada beni guldurmeye calisir.
-lan baba..
+babanın avradını...
Olay gerçekleştikten belli bir süre sonra yaşandıktan sonra hafızada olay tazelenir ve ne kadar olgunlaşıp olgunlaşılmadığı mevzusu hakkında bir yorum yapılır. Tatmin edilen bir olay gerçekleşmişse şayet güven verir.
genelde araba da babanız sağ taraf da oturuyorsa, kaçınılmayacak hadisedir. üstüne şeker hastalığı varsa direk kaçın.
ardından harçlık kaygısı yaşanacak durumdur.
Ergenlik dönemlerimde ve lise zamanlarında sık sık yaşadığım ve yaşamaktan da nefret ettiğim nadide durumlardandır. Önceleri yalnızca baba konuşur sen dinlersin fakat artık yaş ilerledikçe sende haklı olduğun durumlar olabileceğini farkedip,onunda senin kararlarına saygı göstermesi gerektiğini düşünürsün. Bir birey olabileceğini kavramasını istersin. Baba ile kavga etmenin genel nedenleri arasında bunlar vardır. Ama her zaman için sıkıntılıdır. Barışana kadar evde ruh gibi saklana saklana gezilen durumdur.
(bkz: babaya kafa atmak)
göt ister. bizim ailede babayla ilişkiler öyle içli dışlı değildir. bu sebeple kalkıp da babaya kafa tutmak için çok çok iyi bir sebep olmalı ki o da kırk yılda bir. genelde sorunlar anneyle çözülür.
18 yaşında ki gencin üzerine gelen bir babaysa kaçınılmayacak sondur efendim. babanın size yaşınızın küçük olduğunu unutup pervasızca o kadar laf saymasına dayanamazsınız lafı gediğine oturtur karşılık verir, kavga edersiniz babayla. bir de bunun diğer versiyonu var;

(bkz: babayı dövmek) bazen ciddi şekilde düşündüğüm olay ama kolay kolay kıyamıyorsunuz. yine biz küçüklüğümüzü yapıp alttan almaya devam edeceğiz. en azından çevremdekilerin baban o senin demelerini dinlememek için.
cesaret ister.
sıradan olaylardan.. yeterki fazla büyütmeyin, kin beslemeyin ve olayı soğutup hiç bir şey olmamış gibi davranmayı bilin. nihayetinde babalar haksız da olsalar bizim için haklıdırlar.
Daha sonra umumiyetle pişmanlıkla sonuçlanan bir durum. Ergen dönemlerinde sık rastlanan bu durum, ileride izler de bırakmıyor değil.
fazla laga luga yapma baba yorgun der konuyu kapatırlar.
koşarak uzaklaşılmalı bence. çünkü ne olursa olsun haksız olan yine bizleriz.
olmaması gereken kavgadır, yeni neslin mütemadiyen yediği boktur. fındık çıktığı kabuğu beğenmeyince klişeler başvurmaktadır,
(bkz: kuşak çatışması) vs. edebali'nin dediği gibi ana baba duvar gibidir, o duvar yıkıldığında kıymetini bilirsin der, duvarları yıkılmış, hayatta korumasız ve etrafı çembersiz kalmış biri olarak, bu davranıştan uzak durmanızı tavsiye olunur. sonra çok pişman olunulur ama geri dönüşü olmaz maalesef...

akıllı olun, anaya babaya asi olmayın, kuşak çatışması, seküler algılar, değişen dünya düzeni, anne babayla arkadaş olmak gibi sıçıntı avrupai önermelere itibar etmeyin. konuyu fazla uzatmayın. şimdi dağılın ulen!
erkekteki bu ego, iktidar, otorite ve özgürlük tutkusu oldukça, hiç bitmeyecek kavgadır.
lokmalar boğazda kalır, eğer sofrada yemek yerken kavga ediliyorsa.
güncel Önemli Başlıklar