bugün

sinir bozucudur. sinirden sesler yükselir ve iki tarafında kalbi kırılır. dellenmemek elde değil.
Bolca keşke içerir bu başlık!
Keşke hayatta olsa da..
Babamla hiç kavga etmedim. Ona çok kızdım, küstüm, alındım ama hiç kavga etmedim. Eğer babam haklıysa bağırmasını kızmasını dinlerdim ben haklıysam o susar beni dinlerdi. Babamı değiştiremeyeceğimi biliyordum. Onun için ben değiştim. Defalarca şekilden şekle girdim. Asla yapmam dediğim şeyleri yaptım. Ama o hepsinde bir kötü yanımı bulmuştu. Belki şaka yapıyordu, belki takılıyordu belki de gerçekten memnun edememiştim. Tek istediğim oturup ondan bundan çene çalmaktı. Babam mesafeyi korumayı tercih etti, ben de kendim olmayı.

Gün içinde pek konuşmayız artık. Annem anlatır, biz gülerek dinleriz, bazen maddi ihtiyaçlarımı ve sağlığımı sorar ben de ona sorarım. Sonra o sigarasını yakar, ben de içmeye balkona çıkarım.
atayla kavga olmaz.
Ooo rutin etmezsek problem var demektir.
Ne kavgam bitti...
başlık aklıma liseli yıllarımı getirdi.

bi arkadaşım hırsızlık yaptığı için babasından hortumla dayak yemişti. kızlara, babamla kavga ettim diyordu.

arkadaşlar siz dayak yiyorsunuz kavga öyle bir şey değil.
Babanız kalp hastasıysa ve kavga ettikten sonra kalp krizi geçirip ölürse diye yapılmayandır. Ama yapmadıkça da sizi hakir görüyorlar.

(bkz: iki ucu boklu değnek)
Amk yeter artık dedirtir . Aptal aptal hareketler .
Ergenlikte sıklıkla yapılan hata.

O zaman ki süreçte analiz edemiyorsun tabi bütün her boku ergen en iyi bilir ve kimse onu anlamaz zaten. Ama şimdi 30lu yaşlara gelince nasıl bir salaklık olduğu anlaşılır bunun.

Ya 50-60lı yaşlardaki insan andropoz ile zaten huyu suyu değişmiş yeri gelmiş aksi bir insan olmuş çatışma arıyor zaten çünkü sıkılıyor he de evet baba haklısım de. Çünkü o tartışmanın kimseye faydası olmayacak sinirlendiğinle ve yaşlı insanı sinirlendirip üzdüğünle kalacaksın sonra sende üzülüp vicdan azabı çekeceksin. bazen diyorum bende onun yaşına geleceğim çocuğumun bana böyle çemkirmesini ister miyim?

3 günlük dünya kimi insan keşke babam yaşasada ses çıkarmasaydım diyor. Babanız hayattayken eldeki zamanı onunla tartışarak geçirmeyin kaldı ki kavga etmek aman aman.
en güzeli tamam baba diyip olay mahallini terk etmenizdir. böylelikle hem mevzu uzamaz hemde kimsenin kalbi kırılmaz.
pişman olursunuz, etmeyin.
ekonomik krizi göze almaktır.
%85 kavgayı baba başlatır. Bitmiş bir konuyu yeniden canlandırır, gereksiz yere konuyu uzatır, size laf atar cevap verirsiniz küfür eder. Allah kimseye şerefsiz baba vermesin.
tartışmadır o. kavga olsa duramazsın.
oluyo ara sira. istemesem de.
Alttan almayı bilmemek yüzünden ortaya çıkar. Babada ve çocukta biraz psikopatlık yoksa olacağını düşünmüyorum. Nitekim gereksiz saçma sapan bir eylemdir ama bir kere oldu mu ne kadar pişman olunsa da yine tekrarlanma ihtimali fazladır.
Gereksizdir ergen kardeşlerim hemen atılırlar ama gerek yok susun ölü taklidi yapın yeterli.
Üzücüdür.

geçen gelmiş kızım sen neden böyle oldun diyip bağırıyo. Neymiş neden ygs'de barajı geçememişim. Ee geçemedim işte napiM. Ölim mi yani. Bu böyle diyince ben de sinirlendim gittim duvara kafa attım. Başım falan kanadı. Ama değdi. Beni rencide etmicekti...
Bağırışma bittikten sonra 5 saniye kıpırdamadan durma sanatı.
Yapmayın olm ağzınıza odunla vurur.
Dertlerinizi anlamaması ya da anlasa bile umursamaması sonucu yapılan gereksiz eylem.
neresinden baksanız saygısızlık olan bir ergenlik dönemi aktivitesidir.

anne babanın değerini büyüyünce anlarsınız.

ama onları kırdığınızla kalırsınız.
kavga eden kız çocuğuysa bütün ilişkiyi alt üst edecek bir kavga olur. evden siktir ol diyemez çünkü kız çocuğusun. dövmekle tehdit eder ama anne araya girer. hiçbir bok olmaz yani. kız ağladığıyla baba yola getirdiğini sanmasıyla kalır. para da kesilir tabi anne çalışmıyorsa. uzun vadede en kötü etkisi o.

ama ayaklarımızın üstüne sağlam basmayı öğrenmedik mi? öğrendik. sağol baba.
özellikle erkek çocukları hayat şartları, işsizlik, özgür olma düşüncesi gibi nedenlerden dolayı baba ile pek anlaşamazlar. kavgalar olur. ama sonradan pişmanlıklar ile barışılır.