bugün

olayın ciddiyetine ve bulunan duruma göre değişebilecek bir cevap olur.
kimisi aşk der en gözü karasından kimisi de kariyer der en realistinden.
hayatta en onemli şey kariyer sen çalişirsin kari yer.
önce para.
aşk bittiği vakit ya da kazığı yediğinde tutunacağın ve güç alacağın tek dal kariyerin olacaktır, o yüzden tabii ki kariyer.
önce kariyerdir. zaten kariyerden sonra herşey oluyor.
aşk herşeye değer. kariyeri daha önce yapmak lazım *
ikisi bir arada.
ikisi de , ayni anda, fazlasiyla ...
aşk yapan kariyer. *
kariyer. karı hoplatarak cebe para dolmuyor maalesef.
bu ikileme giren insan muhtemeldir ki her ikisinde de başarılı olamayacak.
aşka da kariyere de çocuğa da yeteriz. hatta bunlarla yetinmeyip üstüne sevgiliden master bile yapabiliriz.
insanı zorda bırakan bir ikilem.

insanı daha da zora sokan durumlar vardır. güzel bir sevgiliniz olduğunu düşünelim (olmadığını biliyoruz da varsayım işte), bu sevgilinizle alışveriş merkezine gidiyorsunuz, alışveriş merkezlerinin yeni tercihi malum güzel kasiyer kızlar ve çoğu da güzel yüzüyle muhabbete meyilli oluyor, insanı değişik düşüncelere ve çabalara sürükleyebiliyor. o zaman "aşk mı kasiyer mi?" ikileminde kalabilirsiniz.
- her ikisini de yapmak en iyisidir .
* *

her ikisi de aynı anda. ayrıca kariyer dediğiniz olayı patron yalamadan ibaret olarak görmeyen birisiyim. insan kendi kariyerini yapabilir.

bu arada, kariyer kelimesinin gerçeği career dir ve bu kelime ingilizce dir. türkçe olarak (bkz: meslek hayatı) kullanılabilir.
kadın için aşk erkek için kariyer. kadının birilerine bakma zorunluluğu yok fakat erkeğin var erkeğin kariyer yapması gereklidir.
uzun bir yol olduğunu düşünürsek ve aşkın heves olduğunu varsayarsak (geçici olduğunu veya bitmeye mahküm olduğunu vs vs ) kariyer derim. Neticede kariyer sana para getirir para da ne yazık ki 60 yaşındaki adamla 18 yaşındaki kızı bile evlendirir.
(bkz: acı gerçekler)
Hiç düşünmedim bile. Tabii ki kariyer. Birincisi kariyer sadece senindir, tek kişiliktir. Aşksa her zaman karşındakine bağlıdır, gayet ona göre değişiklikler gösterir. Tamam kariyerde de çevre önemli olabilir ama bu ölçüde değildir. ikincisi aşk karın doyurmaz kariyer doyurur, karar vermek için önce yaşamak lazım değil mi? Ve son olarak kariyer beyinle, en kötü mideyle ilişkilidir. Aşkın esasen nereyle ilişkili olduğu ise bellidir.
Duygusallık ile mantık arasındaki rekabetin sonucuna göre değişen durumdur. Bazıları duygularıyla yaşarlar hayatı ve maneviyatı, aşkı seçerler. Bazılarıysa her şeye mantıken bakarlar ve aşkı itip kariyere odaklanırlar. Keşke ikisini bir potada eritebilsek ama olmuyor sanırım.