bugün

kaynak veya kanıt isteyenler için söylüyorum, yukarıda maddeler halinde bahsettiğim ve ihtimal verdiğim olaylar o iddia edilen "mucize"lerin yoktan yere gökten inmesinden çok daha mümkün görünüyor. benden kanıt veya kaynak istemek yerine önce kendiniz "mucize" dışında olası bir açıklama getirin.

ha doğru ya, o zaman da dine mucizeye ne gerek kalıyor değil mi?

tüh ya kakaya bastık yine.
Zoraki mucizelerdir.

Kuranda "iki ayak üzerinde durun"

Mucize: şüphesiz ki allah burada dik durun eğilmeyin demek istiyor o yüzden skolyozla mücadele etmeliyiz. 1400 yıl önce skolyoz'u da açıklayan Kur'an'a şükürler olsun.
7. maddedeki itiraza alternatif bir cevap için aşagıdaki videonun 12:30. dakikasına bakabilirsiniz.

https://youtu.be/NeC7nddIa_4

edit: kuran'daki edebi incelikler bazı insanlar için mucize, bazıları için sıradan algılanabilir. bu çogunlukla öznel bir alandır. bu sebeple az bilinen nesnel bir kuran mucizesi vermiş olayım.

(bkz: 19 sistemi)
https://www.youtube.com/w...gyRLTtG0LwyNW6AMTl4AaABAg

şimdi... bu nedir? ya abi neyin mucizeleri ya? Aha da kendi görüşlerimi belirteyim.

Sırayla gideceğim.

1-)Hz. Adem denilen kişinin ilk insan olduğunu beni düşünmeye iten nedir? Başlangıçta burada çakışıyoruz zaten. Ayrıca insanlık tarihinin ilk sözünün "Elhamdülillah" olduğunu nereden biliyoruz da bu kadar kesin bir şekilde "Kuran insanlık tarihinin ilk sözüyle başlar" diyebiliyoruz?

2-)Bu gün bu saatte eline şeffaf bir cisim al, poşet olur, muşamba olur, hiç fark etmez. Bunu gökyüzüne bakacak şekilde ger. Her gün aynı saatte aynı yerde durarak ayın konumuna bak ve bir kalemle işaretle. Bir süre sonunda kalemle işaretlediğin yerler zaten Ay'ın o şeklini verecek. Demek ki neymiş? Kuran'ın bunu bilmesi mucize değil, sadece yazan kişinin bir miktar gözlem yapması gerekiyormuş. ince bir deri parçasıyla bunu yapmak eski zamanlarda da zor olmasa gerek. Hurma dalıydı yaydı falan bu da mis gibi edebiyat işte.

3-)Evet, yazarı için güzel bir yetenek. Bu neyin mucizesi?

4-)Güzide dilimiz Türkçe'de de gayet güzel böyle kelimeler mevcuttur. Arap dilinde de böyle kelimeler olması bunu mucize mi yapar?

5-)Kemiklerin etin altında olmasından dolayı böyle bir düşünce var. Sonuçta kıyafetini teninin üzerine giyiyorsun değil mi? "Bilimle aynı" diye yaygara yapmaya gerek yok bu zaten gözlemle söylenebilecek bir şey. Yaratma kısmına gelince, Tanrı rolü yapmayı düşünebilecek bir insan bu gibi ufak detayları da düşünebilecek kadar zeki bir insandır.

6-)Bir orta belirten cümleyi ortaya koymak yazar tarafından yapılmış güzel bir jest, tebrik ederim. Ancak üzgünüm, mucizevi bir yanı yok nazarımda.

7-)Orgazm esnasında hissedilen kasılma hissi nedeniyle yanlış yazılmış bir "ayet". Üretilen yer olarak bahsedildiği açık ve bel ile kaburga arasında değil. Yazar yerine siz kelime oyunu yapıyorsunuz ama güzel denemeydi. Oturunuz efendim, sıfır. (editlendi, en alta bakın. tabi isterseniz bir kez okuyun ana fikri kapmak için.)

8-)Tanrı taklidi yapan birisinin yazarken kendini fazla kaptırması doğal bana kalırsa. Ama illa evrensel bir itiraz istiyorsanız, aslında zaten tekrarla bahsedilmiş (Tanrı kişiliğinin kullarına herkesten yakın olması) ifadelerden videoda geçen birinin tarafınızdan farklı yorumlanması diyebilirim.

9-)Uykuda sağa sola çevrilmek illa ki sağlık problemlerinin oluşmasını engellemek amacıyla mı yapılmış cidden? Belki de şu "Vicdan azabından rahat edememe" saçmalıklarından biridir he? Ne güzel yontuyorsunuz cümleleri...

10-)Alak arapçada sülük anlamına gelebilir, doğrudur da... Kan pıhtısı çevirisine ne oldu? Aşılanmış yumurta ne oldu hani? Mucize mi istiyorsun? Ayetin içinde kelime uydur gitsin! Zigotun rahim duvarına sülük gibi yapışması her zigotun yaşadığı bir durum mu? Hiç düşük yapan kadın yok mu o çağda? Savaş sonrası zaferde katlettikleri hamile kadınların karınlarında görmüşlerdir. Denecek çok şey var da neyse.

11-)"Güneş de kendisine karar kılınan yere gitmektedir" cümle aynen bu. Güneş hareket ediyor var sayıldığı için olabilir mi? Hani gece-gündüz döngüsü olurken güneş gidiyormuş gibi oluyor ya? Güneşin batması diyoruz biz hani aslında batmıyor ama Güneş sabit ya? Tabi o zamanlar sadece gözlemle bu sonuç çıkarılıyor, siz de karadeliğin etrafında bütün bir sistem olarak dönmemizden bahsediliyor sanıyorsunuz. Kör olmak bu sanırım.

12-)Nur zaten saf ışık anlamına geliyor, Ay'ın ışık yaydığı düşünülüyor işte açık bir şekilde. Bir gözlemci için gayet çıkarılabilir bir sonuç. Aydınlıktır, karanlıktır, dışarıdan ışık alandır, ışık kaynağıdır alakası olmayan açıklamalara gerek olmadığını düşünüyorum.

13-)Şehrin adını Kuran değil yazarı belirliyor. Eski zamanları düşünün ama çok eski değil. istanbul'un konstantinapolis olduğu zamanlar. O zamanlarda bu topraklara istanbul derseniz, kimse anlamayacaktır ve mesaj yerine ulaşmayacaktır değil mi? Mesaj dediğim hani "Ey münafıklar!" var ya, o işte. Sayın yazar bilinen ismi kullanıyor ki, okuyucuları mesajı alabilsin, kitap daha çok satsın ;).

14-)Eliptik hareketi yazı ile anlatmak istediğinde "Dönmek" fiilini o dilde kullanırsın ve olay bu kadar uzamamış olur. Sağdan ve soldan aynı okunan "Mucize"lerden biri daha sadece, ama sadece sözde.

15-)Yükseğe çıktığında göğsün daralacağını yükseğe çıkıp tecrübe etmiş olamaz mı? Ayrıca Nur Dağı Hira Mağarası tarzında dönen efsaneler de yüksekliği tecrübe ettiğini kanıtlar nitelikte he?

16-)Sizin yaptığınız gibi senaryo yazmak serbestse (Ki bütün bunların yaşanmışlığı bir kitapta yazıyor diye kesin değil), ben de size şunu anlatacağım;

Bir deprem yaşandı. Evet evet, bir deprem. Ama sonra yazarımız ve halkı kendini toparladı, barınaklarını yeniden inşaa edip ticaret ile refahlarını yeniden yükseltmek için ticaret kervanı kullandılar. Bir dağ halkı ile ticaret ilişkisi sırasında depremden bahsedildi ve dağ halkının depremi hiç hissetmediklerini öğrendiler. Bakın, ben bile ayaküstü bir sebep bulabildim. Ki, öyle düşünür bir insan da değilim.

17-)Dünya atmosferinde yıldız olamayacağını sen bu günün şartlarıyla biliyorsun. MS500-600 yılları arasında yaşamış bir gözlemci için yıldızlar gökyüzündedir, uzay kavramı o gözlemci için henüz bilinen bir şey değil. Ayrıca yine bir gözlemci için birkaç yıl sürecek bir gözlemle yıldızların deseninin değişmesi yahut seyrekleşmesi, bu gözlemci için yıldızların birbirinden uzaklaşması demekti. Bir alanda boş yer varsa, alandaki cisimlerden daha uzağa gidebilirsin değil mi?

18-)Sarmak kelimesinin kökü küre olabilir. Bu sardığı şeyin küre şeklinde olduğu anlamına gelmez.

19-)Yine aynı şekilde, döşemek kelimesinin kökü her ne kadar yuvarlak taşlar anlamına gelse de döşediği şeyin yuvarlak olduğu anlamına gelmez.

Bir de gaz vermişler Galileo'dan önce bilinmiş diye :D

20-) Ya tamam çekirge yerin altından çıkıyor iyi hoş da, mucize olan tarafı ne? Lan söylediği şey henüz olmadı bile, mucize nerede? Henüz olmayan bir şeye nasıl mucize deniyor? Şahsen yeniden dirilen birisini tanımıyorum, o zaman bu nasıl mucize? Mucize olabilmesi için bir şey gerçekleştiğinde milletin "oha aq, wtf, nasıl ya" tarzı tepkiler vermesi lazım ki mucize olsun. Lan daha gerçekleşmemiş bile...

Ayrıca, videonun altındaki yorumları okuyayım dedim ve kanser oldum. Oraya da yazdım hatta, ama tepki vermeden "Atayizler nerde moruq ha?" diye taşak geçmişler. yorum var orada aç bak sikik, gözüne sokmak zorunda mıyım ben senin?

7. madde için edilen itiraz adına edit: olur da girdi uçar giderse diye bana belirtilen youtube videosunun bahsedilen kısmından itibaren linkini yapıştırıyorum: https://youtu.be/NeC7nddIa_4?t=750

şimdi, bel ile kaburga arasından çıkan şey sperm olmak zorunda değil, konumunda bir zamir olduğu için insan anlamı yükleyebiliriz denmiş. aslında tam olarak öyle denmemiş tabiki, özeti bu. ama şöyle bir gerçek var ki bebekler (insanlar yani, hiçbir annenin 10-20 yaşında bir insan doğurduğunu bilmiyorum şahsen.) sezeryan olmadığı sürece yine bel kemiği ve kaburga arasından çıkmıyor sevgili dostlar. üstteki maddeye editleyeceğim.