bugün

patronlara diğer tarafta cezası ve hukuku sorulacak olan durumdur. çalışanın hakkını vaktinde vermek çok önemlidir.
ramazan vakti küfür ettirir.
(bkz: ayın başı)
(bkz: ay başı)
kurumsal şirketlerde çalışanların başına gelmeyendir.
kurumsal şirket batmaktaysa çalışanın başına pekala gelebilendir.
yirmi gün içinde yatması gereken maaştır.

yirmi gün içinde ödenmediği takdirde fesih hakkı doğar.

(bkz: yerse)
insanı çok zor durumda bırakacak bir hadisedir.bunu yapanı sağlam küfür eden bir adanalının karşısına koyup o insanın halinin anlattırılması gerekmektedir.
Şaka bir yana, hiç başıma gelmedi zira ben hiç "aylık" almadım. hep aylık veren oldum. Eğer patron vicdanlı birisi ise en az işçileri kadar kendisini de rahatsız eden bir durumdur. Ne yazık ki ne devlet SGK-vergi ödemelerinde dinler işvereni, ne de bankalar, çek senet sahipleri. Günü geldi mi çat, ya koyar gecikme zammını, faizi, avukat, haciz masrafını, ya da keser kredini, ister bütün verdiği borçları batırır resmen seni. Zaman zaman iş yürüsün diye telefon faturasını, motorların benzinini de ödersin de ödeyemezsin işçinin parasını. Ha derler ki evini sat öde, dükkanını sat öde, arabanı sat öde. Ben de derim ki tamam, bir ayı bununla atlatayım, sonra da kalan parayı koyayım bankaya- borsaya, ben zarar ederken bir aylık maaşı için benim bunlarımı elimden çıkarmamı isteyecekse çalışanlarım, kapatayım işletmeyi, işsiz kalsın onca insan. o da olmaz.

maaş zamanında yatmazsa, evet işçi de gece rahat yatamaz ama üzgünüm, insan ise, patron da gece yatamaz. hem de sinire keser devamlı, ihtiyacı olmadığı halde insanlar ekmek yesin diye didinip durmasına. satsa varı yoğu, alsa bir havuzlu villa, takılsa öyle kadar, ne güzel olur diye.

Yoksa o da bilir "teri kurumadan işçinin hakkını verin" hadisini, ama yoksa yok işte, ne yapsın?
Patron'un oğlunun yeni bir aston martin alması ile oluşabilecek hadise.
ortam güllük gülistanlıkken işveren kalkıp "x dur yaw performansın süper çok kazanıyoruz bu ay da sana çift maaş vereyim" demeyeceğine göre "çalışan anlayış göstersin" beklentisini de gayet abuk bulduğum durum. türkiye'de bu sınırlar gri olabilir biraz ama riskin çalışana yansıtılmaması gerektiği unutuluyor bazen.
insanı zor durumda bırakabilecek bırakmasa da işverenin kalitesini düşüren durumdur.
tam tamına 17 gündür her gün akbankın internet bankacılığını ziyaret etme sebebimdir. hadi canım benim göster bakalım hoop hanimiş benim varlıklarım. oh çok güzel yine 9 tl.
hayır bir şey değil geç yatacağı çalışanlara bildirilir değil mi. yani olması gereken o. tatilde de olsa öğrenciyiz. insan der aç mı açıkta mı. hani diğerleri gibi geçen ay yatan 4 kat maaşım da yok bir kenarda olsun.
sonuç olarak eğer yatırabileceklerken yatırmıyorlarsa, hayatları boyunca parasız kalmamış patronlara sahip olmaktır.
özel sektörde çalışıyorsanız patronunuzun ailesinin kulağı çınlatılabilir.
ayın başında yatması gereken maaşın 2 aydır yatmaması ve üstüne 1 ay daha yatmayacağının öğrenmesi ile pelte kıvamına dönmüş çalışanlar yaratan durumdur.

insanları vaadlerle, canım cicim gülümle ve iyi brüt maaş teklifleri ile toplayıp sonra hiç para vermeyen şirketlere isyanım var. memleketin yarısının sahibi olup da işçinin akşam kalkacağı sahuru aç geçirmesine sebep olan insana da hakkımı helal etmeyerek maaşı da şirketi de defterden siler, hayırlı ramazanlar dilerim.
https://youtu.be/pbVZASjxxBY

Ay başında maaş yatmayınca ben.