bugün

Seçimden önce şu söyledikleri de çok dikkate değer:

Alman medyası Kürtleri sürekli kriminal gösteriyor. Türkiye'de bile Kürtlere daha olumlu bakılıyor. Bir barış havası var. Ama Almanya hala Kürtlere farklı bakıyor. Kürtleri anlamıyor ve o mekanizmayı açmıyor. Önyargı var. Başkasının yaptığı hak arayışı normal görülürken Kürtlerin eylemleri terör çerçevesinde ele alınıyor. Alman toplumu da, Kürtleri anlamıyor. Çünkü toplum medya ve siyasetin etkisinde. Bu yaklaşımının değişmesi gerekiyor.
Sormuş PKK muhabiri:
- Milletvekili adaylığı fikri nasıl oluştu?

Yanıt:
Şimdiye kadar birçok Kürt arkadaş, Almanya'da siyasetin içerisinde yer aldı. Feleknas Uca, Cansu Özdemir, gibi isimler, bunlardan bir kaçı. Eksikliklerle birlikte birçok olumlu çalışmalarda yürüttüler ve halen yürütüyorlar. Bana göre Kürt kökenli siyasetçiler daha fazla Almanya'daki partiler içerisinde yer almalı ve kendi halkın taleplerini burada dillendirmeleri gerekiyor. Bu ülkede bir milyon civarında Kürt göçmen yaşıyor. Bu azınsanmayacak bir sayı. Bu iradenin federal parlamentoda temsili olmalı. Onun için böyle bir karar ortaya çıkı.
22 Eylül'deki Almanya seçimlerinde Türkiye Kürdü bir "kardeşimiz" Ayten Kaplan, Sol Parti'den 11. sıra adayı.

Ayten Kaplan, PKK'nın haber ajansına şöyle konuşmuş: Kürt, Alevi, Ermeni, Asuri-Süryani halklarını savunacağım.

Ayten Kaplan'ın haklarını "savunacakları" arasında Türkler yok. Hoş değil be!

Yine PKK'nın haber ajansı Fırat'tan öğreniyoruz ki, Almanya'da 2,7 milyon oldukları söylenen Türk'ün 1 milyonu Kürt'müş.