karşılıklı cevap vererek konuyu uzatmak istemiyorum ama...
bunu allah bilir deyip de allah şöyle yapar böyle yapar diye nasıl yorum yapabiliyorsun? allahla mı konuştun, kesin bilgi mi?
bütün dinleri araştırsan en hak dinin islam olduğunu göreceksin demiş arkadaş, sen bütün dinleri araştırdın mı? 4-5 bin civarında din var da dünyada, hani bunların hepsini araştırıp da bu yorumu yapıyorsan tamam, ancak kuranı bile okumadan ahkam kesiyorsan kendi inancına göre en büyük günahı işliyorsun demektir.
bana göre de en hak dini hümanizm, aksini nasıl kanıtlayabilirsin? neye göre hak mesela? kıstası nedir islam'ı hümanizmden daha iyi olduğunu kanıtlayan? ya da neden budizm değil de islam?
size ilk oku demiş kitap okumuyorsunuz, dünyada kaç farklı inanç var bilmiyorsunuz, araştırmıyorsunuz, soruşturmuyorsunuz, varsa yoksa temel kalıplardan çıkamayan sığ bir bakış açısıyla konuşuyorsunuz.
ben gitmişim tüm semavi dinleri araştırmışım, saçma bulmuşum ateist olmuşum, elhamdülillah müslümanım diyen ama kuranı okumamış bir sığ gelip beni eleştiriyor, ahkam kesiyor. ben buna ayar oluyorum işte.
git bütün dinleri araştır diye öğüt veriyor bana ya, sen git araştır bence, ben 20 sene önce falan araştırmıştım zaten, ondan doğru yolu buldum.