bugün

sıfırdır. kuranı kerim i okusalar bile kendilerince tefsir edeceklerinden dolayı bu bir anlam ifade etmemektedir.
(bkz: junior ateist)
farklı bir bakış açıları vardır. nerelerinden baktıkları merak konusudur.
okumadan inanan bir inanana göre daha fazla olduğu kesindir. çünkü, ateistlere bakılırsa genellikle sorgulayan insanlardır. okumaya üşenen, kulaktan dolma bilgilere taviz vermezler. dinlerinin ne anlattığını bilmeyen kişilere göre daha fazla saygıyı hak ettiklerine inanmaktayım.
çoğu dindardan fazladır. zaten böyle olduğu için ateisttirler aslında. ama sadece daha çok ya da derin bir bilgi sahibi olmak da değildir tek faktör. koyun olmaya isyan eden özgür bir ruh ve çoğundan daha akıllı olmak da çok önemli faktörlerdir. sorgulayıcı bir akla ve dinin açıkça yasakladığı şüpheciliğe sahiptir ateistler.

insanlar sadece kanıtlamak istedikleri şeyler için değil, aksini ispat etmek istedikleri şeyler için de kapsamlı bilgi sahibi olabilirin örneğidir.
bir şeye karşı çıkabilmek için onu çok iyi bilmek gerektiğinden inananların çoğuna göre çok daha fazladır.
bir ayet ve bir hadisle cevap vereceğim sadece.

ayet şöyle: allah, aklını işletmeyenler üzerine pislik yağdırır.

hadis ise şu şekilde: ilim çin'de bile olsa gidip alınız.
(bkz: görmediğim bişeye inanmam)
sıfırdır, olmayan beyinlerini yormak istemeyen kişiliklerdir.
ateist kabaca, din olarak bilimi seçmiş insandır... bu seçimi yapabilmek için tüm dini kitapların tüm yorumlarını okuması gerekir...

bir ateist ortalama bir din adamından daha fazla din bilgisne sahiptir/sahip olmalıdır.

sonuç olarak; eğer bilim ile hiç ilgisi yoksa ateistim diye hava atan bir abazandır.

"yanlış anlaşılma olmadan düzeltme; din ile bilim yan yana olmamaz demiyorum, bir tanrıtanımaz'a empati yapıyorum."
ateistlerin beyinlerinin olmadığına ilişkin bir araştırma okumadım fakat dinine bağlı olan, ibadetlerini yerine getirenlerin ilkokul mezunu veya okur-yazar olmadığına, eğitim seviyesi arttıkça dini bağlılıkların azaldığına ilişkin bir araştırma okumuştum.

kısacası mantıksız bir önermedir. ayrıca ona kalırsa toplumda, müslüman olsan dahi kuranı okuyup tefsir edecek alt yapının çok çok uzun bir sürede oluşacağına dair inanış vardır. yani herkes tefsir yapamaz, müslüman olsa bile.

mantıklı bir şekilde düşünelim; insanları uyarmak için ilahi bir mesaj geliyor, yanlız bu ilahi mesaj arapça olduğu için meale ihtiyaç var. meali okursan tam itikat sağlanamıyor. hatta bu gelen mesajlar topluluğu demek ki yetersiz görülüyor ki hadislere ihtiyaç duyuluyor. enam suresi 114. ayet; "Allah size Kitap'ı açık açık indirmişken O'ndan başka bir hakem mi isteyeyim?" diyerek zaten hadislerin allah' ın mesajına aykırı olduğuna ilişkin hususu açıklıyor. yine yeterli değil çünkü kalp gözü açık olanların yorumlayabileceği bazı hususlar oluyor. hatta onların da yorumlayamadığı bazı kısımlar oluyor (mukatta harfler).

insanlar can havliyle kendi düşüncesinde olmayan insanlara çamur atmaya çalışırken biraz omuriliklerini kullansalar, bu kadar cahil duruma düşmezler.
ateist neye karşı olduğunu savunmadığını bilir. fakat inanan birisi farz olan namazı kılmayacak, orucu belki tutacak belki tutmayacak sonrada kalkıp din dersi verecek. hangisi daha çok biliyor kendi düşüncesini ve uyguluyor buna bakın. inanıyorum demekle olmuyor. yapacaksın da. hakaret, aşağılama yapmayacaksın buda günah. dini savunuyorsun fakat uygulamaya gelince hiç bir şey yok. bu söylediklerime uyan kişileridir lafım genelleme yapmıyorum.
ateistlere değilde nedense inançlılara dert olmuş bilgilerdir. size ne be güzel kardeşim adamın din bilgisinden, ya da inanıp inanmamasından? inanmıyor işte!. ne yapacaksın ki? zorla mı inandıracaksın.
Ateizm ya da tanrıtanımazlık, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği akıl yoluyla açıklamayı kabul eden bir felsefi düşünce akımı. bu cümleyi anladıysan sorarım sana , dinle ne alakası var ?

(bkz: dincilerin ateizm bilgileri)
dini bilgileri bir çok müslümandan iyidir. sorgulama gibi güzel bir huyları vardır fakat hikmeti görmek konusunda sıkıntıları vardır.
Allah'a küfür eden görmedim duymadım. Ancak ateistlere küfreden müslüman çok gördüm, keza küfürde günahtır. kim günahkar ortada yani.
ateist olduğumu ailem dahil herkesin bildiğini belirterek, ortalama bir ateist eğer abaza ergen değilse mutlaka çoğu din adamıyla tartışabilecek kapasitede din bilgisine sahiptir. Özellikle ilk önce deist sonradan ateist olmuşsa din konusunda bu adamla tartışmak sizi de ateizme götürebilir..
bir çok müslümandan ya da hristiyandan iyi olduğu kesindir. çünkü ateistler bir şeyi öğrenmeden körü körüne bağlanmak yerine araştırma, sorgulama yolunu seçerler ve "taraf" olmadıklarından dolayı duruma objektif olarak bakabilirler.

bir çok yardımsever ateist olduğu gibi, mitinge topladığı fakir fukaraya dağıtıp yardım etmek yerine, onları oraya taşıyan belediyeye 200 bin tl ödeyen müslümanlar da mevcuttur.

görsel
birçok din hakkında, birçok bilgiye sahiptirler. reddetmeleri de bundandır.

(bkz: yapma şakirt)
(bkz: kapışalım mı)
bir mal beyanıdır. ulan salak herif sen kuran okuyunca sen de kendine göre tefsir etmiyor musun ?
var gibidir. inançlı insan 3 biliyorsa bunlar 4 bilir fakat inançlı insan 3 ün her şeyini bilir. ateist sadece 4 bilginin 1kaç şeyini bilir sorunda oradan kaynaklanıyor belki.
Googleden ibarettir.
aslında o bilginin olmaması gerekmektedir. inanmadıkları bir şey hakkında araştırma yapmak ve bilgi toplamak tabiatlarına aykırıdır. ama durum farklıdır. dini bilgileri öğrenerek olmayan açıkları bulmak istemektedirler. bundan dolayı dinimizi öğrenirler. ayrıca konu hakkında uzman kişilerin cevap verebileceği soruları seçip, bir müslümana sorarak aklını bulandırmaya çalışırlar.
çoğu müslümandan daha fazladır. adam kumar oynar, içki içer, kadınlara kızlara bakar sapık gibi sonra ateist veya başkası domuz eti yediği zaman yok ben yemem der. işte böyledir bizim müslümanımız.
sorgular ve bu süreçte dinini dogma olarak kabul etmiş veya ettirilmiş dincilerden on kat fazla islami eser okur. imamı rabbaniler gazaliler arabi muhyiddinler abdul keriym el ceyliler ve dahasını okur bir sonuç ararlar. analitikdirler. ipin ucunu takip ederler. allah nerede diye ağızlarını açıp havaya bakmazlar. haliyle ortalama bir müslümandan ortalama bir ateistin din bilgisi haliyle fazla olur. sadece saidi nursi nin kitaplarını okuyup din alimi olduğunu sananları cebinden çıkaracak seviyeye gelir. ateist katı reddeden olmayıp bir arayandır aynı zamanda. hadi aramaya.