bugün

Eleştirilir, karşı bile çıkılabilir, uymayabiliriz de...
Çünkü; Atatürk'ün fikirleri bilim ile akıl ile ters düşerse bilime akıla uyarız.
Atatürk "fikirlerim bilim ile akıl ile ters olursa bilim adamlarını düşünür sanatçıları tutuklayın" dememiştir.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
tabiki de eleştirilebilir lakin hakaret edilemez.
Sen kendince çelişmeden olması gerekeni ortaya koyarsın. Aradaki fark üzerinden eleştirirsen tamam. Yok eleştirmeyi zorlama yapar ve farklı tercihlerden bahsedersen olur. Bu arada senin tercihlerini mantıklı sebebe eleştrildiğinde gereksiz gurur yapma.
Türkiyede çok fazla insan yaşıyor, kime göre neye göre daha iyi bir fikir. Önemli soru bu. Çoğunluk için daha iyi olan fikir şeriatsa kabul mu edeceksin yani. Senin daha iyi fikrin herkesin daha iyi fikri mi. Sen kimsin tanrı mısın. Çoğunluğa bakmayacaksan neye bakacaksın ıq gibi testlere mi bakacaksın. Garip garip konuşuyorsunuz. Buradan insanın başkalarını neden düşünmesi gerektiğine ya da bireyin neden başkasının inancına katlanması gerektiğine de gidilir elbet. Sen kendi inancına göre doğru olan yaşamı başkalarına sunuyorsun ve çoğunluk kabul ediyor. Karşı çıkanlarla da mücadele ediyor devlet. Toplumun ön kabuluyla konuşuyoruz değil mi. Yani bir arada yaşamamız gerekiyor. Çünkü toplum kaostan kaçmanın bir parçası ve bizim de varlığımız bu evrenin kaosundan kaçmamıza bağlı. Toplumu reddedersen toplumdan ayrı yaşarsın. Lakin kaostan kaçmamak gerektiğine inanırsan evreni yok etmek istersin. Mesela bir felsefeci eskiyi eleştiriyorsan insanlar için daha iyi bir fikir sun ki anlamlı olsun eleştirin diyebilir. Lakin burada felsefeci kaostan kaçan konumundan bakar. Çünkü insanların birbirleriyle olan iletişiminden çıkan şeylerden biridir zaten felsefe yani kaostan kaçmaya yarayan şeylerden biridir. Sorgulayanlar sorgulamayı sorgulama aşamasına geldiklerinde tıkanırlar.
Atatürk'ü eleştirebilirsin elbette. Herkes farklı düşünceye sahip olabilir. Bunda yanlış bir şey yok. Fakat eleştiricem diye de birisine hakaret edilmez.
Edit: ne dedik şimdi.
cevabı hem evet hemde hayır olan sorudur.

evet eleştirilebilir ancak eleştiriyi kendi fikirlerini üretebilen insanlar yapabilir. sağdan soldan duyduğu şeyler ile eleştiri yapıyorum zannedip sçıp batıran insanlar neyin eleştirisini yapacak ki ? başkalarının fikirleri ile yapılan şey eleştiri olmuyor. he illa yaparım yapacağım diyorsanız karşınızda sizden daha donanımlı olan insanlar 2.5 dakika içerisinde sizi mat ettikleri zaman saldırganlaşmayacaksınız.
sana benzer tipler tarafından eleştirilemez.

len kaç paralık tiplersiniz ki acınası cehaletinize bakmadan atamızın fikirlerini eleştirmeye kalkıyorsunuz?

oturun oturduğunuz yerde.

yok batılılar şunu yapmış da yok bunu yapmış da...

lan it, osmanlı torunuyum dersin, osmanlı ne yaptı? ne bıraktı? sıra sıra fabrikalar, kıyamet kadar bilim adamı, iş adamı mı devraldı atamız osmanlıdan a şerefsiz?

(bkz: cumhuriyetin osmanlıdan devraldığı anadolu)

1950'den itibaren hastalıklı yobaz zihniyet topa girmeseydi, dediklerinin hepsi olurdu.
bilal'e anlatır gibi anlatacak olursam; yerine daha iyi bir fikir inklılap koyarsan elbette eleştirebilir ve değiştirebilirsin.
şimdi sana anlatır gibi anlatayım; beğenmiyosan yallah arabistana sikik!
elbette eleştirilebilir.

ben bir eleştiri göremedim. gören var mı?

“Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” demiş adam. sonra, yok eleştirilmiyor falan..