bugün

neden annesi ve babasının verdiği isim olan mustafayı barındırmayıp da hocasının verdiği ismi ve soyadını barındırdığını düşündürten sıradan imza.
(bkz: vahram çerçiyan)
görsel
(bkz: mustafa kemal atatürk imzası)
Prof. Hagop Vahram Çerçiyan tarafından yaratıldığı söylenmektedir. ankara'ya gönderilen 5 imzadan en çok bunu beğenmiş atatürk...
farklı dönemlerden örnekleri için;

http://i103.photobucket.c...rk/ataturk/imza2vlur2.jpg

latin alfabesinin kabulünden yani 1928 den sonraki imzaların yaratıcısı, günümüzde kullandığımız türk alfabesinin de yaratıcısı olan agop martayan dilaçar dır.
büyük ihtimalle tamamen küçük harflerden oluşan imza. baştaki k harfi büyük harf gibi görünüyor ama atatürk'ü yazarken büyük harf kullanmamış. atatürk'ün bir de kara tahtaya harfleri yazdığı bir fotoğrafı var, orada da hiç büyük harf yazmamış. böyle olunca benim de bir zamanlar (#4026372) de değindiğim durum, eskiden geçerli miymiş diye düşündüm. konuyla ilgili bilgisi olanın aydınlatmasını rica ederim.
(bkz: agop dilacar)
kesinlikle normal bir imzadan farkı olmayan imzadır.abartmayın.
son dönemde boyun ve kolda görünen dövme modelidir. ancak dövme yaptırmak yerine yüce önderin fikirlerini anlamak gerekir.
gazi üniversitesi gibi ülkücü faşistlerin yuvası okulun sembolü imzadır. ne acı!
butun resim ogretmenleri tarafindan kolayca taklit edilebilen imzadir.
son zamanlarda ticari malzeme olarak kullanılmaktan geri kalınmayan ürün. hepsi bitti şimdi atatürk imzası da mı satılacak atatürk imzası üzerinden de mi para kazanılacak anlam verilememektedir.

(bkz: yorum yok)
vahram çerçiyan tarafından tasarlanmış imzadır.
son günlerde mevzu bahis dövme olarak kullanılmak istenilen, karizmatik, el yazısının tüm güzelliklerini ortaya çıkaran imza.
son zamanlarin moda dovme deseni
varolan en karizmatik imzadır. açık,seçik ve net.