bugün

genelde darbeciler ve diktatörlerin yaptığı gibi halkın seçmemesi olayı. bu halk onu hiçbir zaman istemedi.
işlerine geldikleri zaman Atatürk ü padişah görevlendirdi, işlerine gelmediği zaman halk istemedi.
Amına koduklarım.
Adaletten tut ta askere kadar her şeyi tekelinize aldınız. Cumhuriyeti yıkıp padişahlığı ilan etmek için daha ne bekliyorsunuz.
Tanım : Dangalak sıçmığı.
Atatürk'ü şayet halk istemeseydi anadoluda dolandığı süreç içerisinde kimse ona itibar etmezdi vede milli mücadele başlamazdı ırak suriye ve diğer arap ülkelerinde olduğu gibi önce sömürülür sonra da sömürüldükten de sonra israilin cıkarını tehdit edemeyecek diktatör ailesi bırakılırdı arkada diyebileceğim
cahil yazar beyanı.
(bkz: ürmek)
Halkını kurtaran bir mareşalın, bunu zaten halkın iradesiyle mümkün kılması itibariyle gidipte ilaveten bir seçime gerek olmadığını göremeyen aktroll beyanıdır. Savaş meydanında hayatını ortaya koymak mı yapılan seçimi daha iyi gösterir, yoksa zarfla atılan bir oy mu?
halkın şu an da kimleri seçtiğini görünce, iyi ki halk seçmemiş dediğim tespit sıçmığı.
hayatımızda birçok aykırı veya uyulması gereken, bize gerekliliği kadar anlamsız da gelen kuralları da bireyin kendisi koymuyor. bunu sorgulamayıp ulu önderin halk tarafından seçilmediğini sorgularsan anlamsız eylemler yapmış olursun.

örnek: bizler müslüman olarak doğmayız mesela.
Atatürk bu halkı seçti diyebiliriz. Askeri zekasını başka milletler için de kullanabilirdi. Bi de bu açıdan bakmak lazım.
abdulhamit'i de, dedelerini de halk seçmediği için sorun olmayandır.

osmanlı rüyası görüp demokrasi eleştirisinde bulunmak tam geri zekalı ak yobaz işi.
Halkın seçmesini gerektirecek bir durum yoktu adam savaş zamanında milleti birleştirdi o geçmeyecektide benmi geçecektim.
fatih sultan mehmet'i de halk seçmedi.

ayrıca frenk alimleriyle düşüp kalktığı, başta etkilerinden yararlansa da fırsatını bulur bulmaz çevresindeki mollaları postaladığı, o zamanlar büyük günah sayılan resmini yaptırmak gibi işler yaptığı, halkı bunaltacak kadar çok savaştığı, savaş masraflarına yetişmek için paranın değerini düşürüp, ek vergiler koyduğu, yetinmeyip vakıf arazilerine de el koyduğu için pek sevilmezdi halk tarafından.
Cumhurbaşkanlığı seçim ile belirlenmediğinden olabilir mi? diye düşündüren durumdur. hatta iyice düşünüldüğünde abdullah gül'ünde halk tarafından seçilmediğini söyleyebiliriz ama sanırım o işinize gelmez. neyse neticede halkın seçtiği vekiller tarafından seçilmiştir. seçim sonuçları için ;

ilk seçiliş - 29 Ekim 1923
Ana madde: 1923 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi
281 milletvekilinin 158'i oylamaya katıldı. Mustafa Kemal Atatürk 1. turda oybirliğiyle seçildi.

ikinci seçiliş - 1 Kasım 1927
Ana madde: 1927 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi
316 milletvekilinin 288'i oylamaya katıldı. Mustafa Kemal Atatürk 1. turda oybirliğiyle seçildi.

Üçüncü seçiliş - 4 Mayıs 1931
Ana madde: 1931 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi
317 milletvekilinin 289'u oylamaya katıldı. Mustafa Kemal Atatürk 1. turda oybirliğiyle seçildi.

Dördüncü seçiliş - 1 Mart 1935
Ana madde: 1935 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi
399 milletvekilinin 386'sı oylamaya katıldı. Mustafa Kemal Atatürk 1. turda oybirliğiyle seçildi.

not: ne mutlu ki sadece google a yazıp bulmayı akıl edebiliyorum, allah kimseyi zeka yoksunu bırakmasın, üzülüyor insan bunları gördükçe.
sen, ülken savaştayken tahtı bırakıp kaçacaksın, sonra bi komutan çıkacak ve memleketini el birliğiyle kurtaracak, yoktan var edecek ve yenilikler yapıp senin "insan" olduğunun farkına vardıracak, sonra seçimde oylamayla cumhurbaşkanı seçilecek ve sen buna halk seçmedi diyeceksin öyle mi ?

k.bakmasınlar atatürk seçime girmekle hata bile yapmış. direkt ülkenin başına geçmeliydi.
halkın seçtiği bi boka yarıyormuş gibi sanki.
senın amerikan götü yalayan hareminde onlarca karı olan padişahın siktirip kaçmasaydı ingiltereye de ataturk diye biri çıkmasaydı ortaya

suç yine sizde yani.
[kat: yeni aktroll olmuş ergen]
Hz. Muhammedide halk seçmedi dedirtecek başlık..
Az buçuk tarih okuyan herksin bildiğidir. Birinci meclis halkı temsil ediyordu oysa ikinci meclis atatürke yakın kişilerden oluşuyordu. Bu nedenle atatürk ölene kadar oligarşik bir yapı vardı. Bu menderese kadar devam etti.
Dış minnaklar mı seçti ozaman?
Sittir lan deli.