bugün

arı ürünleri elde etmek amacıyla, balarısı kolonisi edinme ve onu yönetme faaliyetidir.
büyük yapıldığında kazançlı iş olmakla beraber, ülkemizde genelde hobi ve 'bal yeme' amacı güderek yapılmaktadır. tahminlere göre ülkemizdeki arı üretim kişi başı 1kg bile değildir.
Balarısı yetiştirme ve ürünlerinden yararlanma işi. Çok eski çağlardan beri bilinir. Boğazköy’de bulunan Hitit yazılarında arıcılıkla ilgili yasa maddelerine rastlanmıştır. Arıcılık doğal ya da yapay çayırların, ormanların ve çiçekli bitkilerin bulunduğu her yerde yapılabilir. Ancak kovanlar yerleştirilmeden önce çevre, bal veren bitkiler ve olanaklar açısından incelenir. Arılar en çok yoncaları, tirfilleri, süpürgeotlarını ve karabuğdayları severler. Kovanların nasıl yerleştirileceği, iklim koşullarına göre belirlenir. Soğuk kuzey ülkelerinde güneşe karşı yerleştirilen kovanlar, sıcak güney ülkelerinde güneşten korunmaları amacıyla kuytuya yerleştirilir. Bol ürün alınabilmesi için, kovanlara önceden hazırlanan yapay petekler konulur. Yapay petek kullanılan kovanlarda arılar, balmumu petek yapmak için zaman yitirmeden bal yapmaya girişebilirler. Yapay peteklerin diğer bir avantajı da, kovanlardan, doğal balmumu peteklere oranla daha kolay alınabilmeleridir. Türkiye’de geniş çapta arıcılık yapılır. Ülkede iki milyonun üstünde kovan vardır. Bu kovanlardan yılda 20.000 tondan fazla bal ve 2.000 tona yakın balmumu elde edilir.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...m/aricilik/#ixzz2OPDsJePz
işlenmeyen tarım arazilerinin değerlendirilmesi noktasında ele alınması gereken az sermayeli ekonomik uğraş. layıkıyla yapılması için geleneksel yöntemlerin terk edilip modern koşullara adaptasyon sağlanmalı ve işe danışmanlık yapabilecek kurum ve kuruluşlarla kontak kurulmalıdır.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde
arıcılık yapan yüzlerce aile
vergi şoku yaşıyor.
http://m.yeniakit.com.tr/...ara-vergi-soku-42148.html
üniversite puanımla tutan bölüm. sen çok yaşa arıcılık!

bir de at antrenörlüğü var tabi tadından yenmez.
revaşta olan bir meslek olmasına rağmen kaçak bal sebebiyle düşüşe geçmiştir.
Bugün kursuna başvurup 10 tane kovanla baharda başlayacağım Uğraş.
Boşuna başlamayın, cılkı çıktı diyeceğim meslektir. Arıcılık imamların ve öğretmenlerin yan geliri olmuştur. Arınız olsa bile kariyer sahibi birisi değilseniz arı koyacak yaylak ve kıslak bulamazsınız. Balınız olsa bile kariyer sahibi imamlar ve öğretmenler dururken kimse sizden bal almaz.
Toplumumuzun huyu kurusun. Hep güçlüden, sermayeden yanadır, şirin görünmek için, işimiz düşerse halletmesı için.
çok sevdiğim balları yetiştiren kıymetli ve değerli insanlardır.

(bkz: içten teşekkürler)
10 tane kolonimle henüz hobi düzeyinde uğraştığım iş.

Kaysılar Çiçek açtı. Kırlar, ovalar rengarenk. Havalar da güzel olduğundan çalışıyorlar. 30 yaşında adamım ilk kez kısmet olursa bu sene içime sinerek kendi balımı yiyeceğim. Eşe dosta gururlanarak hediye edeceğim. Faydalı birşey üretebilmeye aracı olmaktan, arıcı olmaktan mutluyum.
etrafta bomba imha uzmanı gibi dolaşmanıza sebep olan meslek.. aslında tam olarak meslek değil genelde hobi olarak yapılıyor.

görsel

görsel

görsel
görsel
Türkiye'nin dört bir yanında yapılabilen bir zenaat. Çok kar getirmese de uğraşıyorlar.
güncel Önemli Başlıklar