bugün

Çocukluğumuzda sahip olduğumuz üzerinde arı maya ve etrafa saçtığı güzel kokusu ile halen güzel duygularla hatırladığımız bir silgiydi.Pembe,yeşil ve sarı renklere sahipti.Koklamaya kıyamadan gitti.
silginin kokusu cok guzel oldugundan kucuk bir parça koparip burnuma sokar, o vaziyette ders dinlerdim.bir gun kokusunu daha iyi alabilmek için kalemle tepiverdim içeri.silgi parçasi burun deligimin dehlizlerinde kaybolurken doktor amca yetismisti yardimima.
(bkz: seksenlerde cocuk olmak)
kokusunun kanser ettiği iddia edilen silgi. korkardım ama yine de kendimi alamazdım koklamaktan.
silgi tarihinde önemli bir yere sahip silgidir. artık satılıyor mu bilmiyorum ama eskiden tiner çeker gibi sinifta bu silgiyi koklayanları hatırlıyorum. bu silgiyi koklamanında bir adabı vardı tabi, öyle uzun uzun koklamak yerine tek seferde içine çekip koklandıgı taktirde daha iyi bi koku performansı alınırdı. daha sonra da kokusu dağılmasın diye kalem kutunun en ücra kösesine konur, fermuarı kapatılırdı. * *
bir rehberlik hocasının "öss de silginize dikkat edin kağıdınızı zedelemesin.. ben şahsen arımayalı silgimle girmiştim sınava bayağıda iyiydi aa.." demesi üzerine plazma olmuş derece sınıfı öğrencilerinin bütün bursa kırtasiyelerinde delirmişçesine aradığı silgi.. evet.. öss kotu bi şey..
(bkz: en kötü anımız böyle koksun)
hey gidi be ne günlerdi'nin başlangıç noktası.
ilk aşkın el kokusu.
yanlış yazılan kelimelerin korkulu rüyası.
ne mutlu ilkokulda hem siyah hem mavi önlük giyebilmiş olanlara!
ilk okul muhabbeti geçtiğinde beni en çok duygulandıran şeydir bu.nedendir bilinmez.
hiç unutmadığım ve unutmakta istemediğim sınıfça yaşadığımız bir olay bile vardı.
3.sınıfta hocalardan birisi arımayalı silgileri koklamanın bağımlılık yaptığını ve kansere yol açtığını anlatmıştı bize. ama alışmışız arkadaş. duramıyoruz koklamadan..
neyse efenim kadın kanser yapıyor dedi ya, daha bir çekici hale geldi silgi. en fazla 1 gün dayandıktan sonra sınıfça bağımlı olduğumuza kanaat getirip doya doya koklamıştık..
yazıyı silmekten öte koklamak için aldığımız, bunu farkeden ilkokul öğretmenimiz tarafından kullanılması yasaklanan, bu sebeple çantamızdan sadece tenefüste çıkardığımız, bir dönem çocuklarına kokusu sinmiş silgi. bu nedenledir ki hala sakladığım silgi.
kokusuna nice canLar verecek oLan kişiLerin buLunduğu, zamanında tüm öğrenciLerin kuLLandığı siLgi..

(bkz: arı maya sevgisi bir başkadır)
kanser yapıyor iddiasıyla şöhreti zedelenmiştir efendim.meşhur olan sanatçının porno görüntülerinin dağıtılması gibi bir şey olmuştur bizim dönemimize..önce meşhur etmişlerdir sonra kanser yapıyor iddiasıyla geri almışlardır elimizden.gazetelere bile çıkmıştır ismi a.y. gözlerinde siyah şerit *.çoğumuz ilk ayrılığı onunla yaşamışızdır.geri dön arı maya.seni çok özledik...
pembesi, yeşili falan vardı bu silginin. hatta sınıfta arı mayalı kokulu silgi sahibi olmak büyük bir ayrıcalıktı. silgilerin en pahalısıydı çünkü.
kalem kutusunu her açtığımda heyecan duymama vesile olan, canımın sıkıldığı derslerde durup durup kokladığım silgi.
çocukların üç kuruşluk silgiye bile sevinebileceğini gösteren güzel çocukluk hatırası.
meyve veren ağacı taşlarlar misali kansere yol açar dediler ama biz seviyoruduk arı mayalı silgimizi, yere düşüp tozlandığında koklayıp hapşırsak bile seviyorduk.
enteresan bir kokuya sahip olan silgidir ayrıca. koklar koklar kafayı bulursunuz, gider öğretmenlere falan saldırırsınız. ***
(bkz: pelikan silgi)
ilkokulda kullandıgım ve hala sakladıgım kalemlerim, kalemtraşlarım ve silgilerim içinde özel önem verdigim kokusu hala burnumda olan silgidir.
güzel kokan herşeyin yenmeyeceğini anlamama sebep olan şey.(oysa rengi de çok güzeldiii)
ilkokul yıllarında kalem kutumuzun içine kokusunun sindiği,sürekli kaybettiğimizden dolayı boynumuza astığımız,kokusuna aldanıp kişide yeme isteği uyandıran fosforlu kokulu silgi...
resmi için; http://insekt307.googlepages.com/umut135.jpg
zararlı olduğu söylentileri yüzünden babam tarafımdan tasvip edilmeyen, tasvip edilmediği için alamayıp kokusuna hasret kaldığım silgidir.
çok koklanması durumunda kişiyi potansiyel bir tinerci veyahutta eroinman haline getirebilir. hatta aralarında şöyle bir diyalog yaşanmasına bile neden olabilir;

-şş lan ersin, göhkan gelin olm tuvalete gelin.
+öf yine mi boylarını ölççez ya seninki büyük işte anladık
-yok olm gel mal var.
+ne malı
-mayalı var mayalı şşşşş
+hii yavaş konuş lann
-hadin yumuluun aq
+ohh yumulun yumulun mis gibi sarıkıza ohh. dumanaltı olduk mına koyim
-ehehehe. * *
bunu kullananlar büyüyünce bunu kullanır.
(bkz: bira mayalı silgi)
silme işlemini daha çok sıvama şeklinde yapan böylece kağıdı batıran, son ders sınıfa bir göz attığınızda yerde üstüne basılmış olarak birkaç tanesini görebildiğiniz bir zamanların silgisi.
(bkz: özledik valla)
hala favori olan silgidir. iyi olup olmaması çok ömenli değil. güzel kokusu ve canlandırdıkları yeterlidir.
ilkokul yillarina muteakiben, yamulmuyorsam "kokulu silgide zararli madde var yasaklayin" diyen bunyelerin kurbani olmus silgidir; harbiden de duygulandirmistir bunyemi, naif mi naif silgiydi kendileri, kokla kokla, silmeye doyamazdik kendileriyle; hatta kiyamazdik bile,

+ ismail silgini versene !
- senin var ya olm...
+ olmaz o ari mayali, ben onna silmem bi kerem.
- ne diye aldin lan o zaman o silgiyi ?
+ koklamak icin, hem ben ona kiyamam ki, ari mayam benim...
- ari mayanin ignesi kacmasin g.tune sonra. ekiekeikekieki...

iste boyleydi, sarimtirak ya da pembemsi rengiyle, uzerindeki ari maya bozulmasin diye kiyamazdik.
çocukluğumun, ilkokul yıllarımın en güzel anılarından birisi...
pembe, yeşil ve açık sarı renkleri vardı yanlış hatırlamıyorsam, çok da güzel kokardı. silgiyi kullandıkça üstündeki arı maya silinir ben de tükenmez kalemle ya da kırmızı kalemin ucunu tükürükleyip üstünden geçerdim .
güncel Önemli Başlıklar