bugün

her hangi bir fakülte bitirmenin hiç bir işe yaramadığı gerçeğidir.

okuyanlar okumayan yaşıtlarına bakarak durumu anlayabilirler.

- sanayide 4 sene çalışsan mükemmel bi usta olursun.
- 4 sene bi büfe işletsen, koca bi esnaf olabilirsin.

örnekler çoğaltılabilir.
not: hukuk mukuk onlara lafım yok. diğer siktir boktan bölümleri kastediyorum. benim okuduğum dahil.

edit: yeni aklıma geldi lan. bir da soruların çalınması var. cemaatteyseniz her bölüm işe yarar.

edit 2: benim babam memur. evet, meslek sahibi olmak için okuyorum. ufkumu genişletmek için gidip 4 sene elin memleketinde sefalet çekecek bir durumda değilim.
görsel
iki senelik otobüd şoförlüğü okuyup birivi sınıfo nititdikten sonra direkt staj ayağına iş kapılabilir. Dayımın bir arkadaşı bu bölümden mezun oldu kütahya as tur da çalışıyor. Demek ki işe yarıyormuş.
devir torpil devri. *
universiteye isletme gozu ile baktiktan sonra zaten alinan diploma bir sike yarasa ne olur yaramasa ne olur.

bufe vs universite kiyasa gel.
bir ozel universite de burssuz s.ktiri boktan bolumde okuyup, mezun olur olmaz torpille vodafone a kapak atan arkadasim, ne sanslisin sen. herkese gulmez bu sans, ah bir de kiymet bilsen! okumanin faydasi vardir elbet, bolum ne olursa olsun. ama belirli bolumler haric is bulmak ciddi manada zor. hele de erkekseniz. artik diploma haric cesitli kurs sertifikaları, kac dil biliyosunuz bunlara bakiliyo. e orta halli bir insanin bunlari yapmasi icinde ya cok zamani ya da iyi parasi olmasi lazim. bakin yine ayni yere cikti, para!
okumak denilince aklıma forrest gump filmi geliyor gerizekalı diye devlet okuluna dahi gidemeyen forrest üniversiteye bile gidiyor ama üniversiteye gittiği için herhangi bir noktaya gelmiyor yaptığı işi severek yaptığı için belli bir noktaya gelebiliyor istediğimiz işi değil şuan yaptığımız işi severek yapmalıyız çünkü hayat çok kısa dünyada 1 dakikanızı bile birine kızarak, söverek yada küfrederek geçirmemeye çalışın.
koca profesörler bile profesörlüğü bırakıp tesisatçı oluyosa doğrudur arkadaş.

gerçi bu bahsi geçen prof. ingiltere'de ama neyse yinede doğru işte.
Okumak tek bir ise yarar gunümüzde; Aydın ve herseyin farkında bir birey olursunuz, toplum da size büyük saygı duyar. Bunun dısında okumanın hiç anlami yoktur. Çok iyi bir bölümde okusanız bile... Amacınız para kazanıp hayatınızı idame ettirecek şartlara kavusmaksa, bunu başka yollarla çok daha hızlı ve kolay bir sekilde yapabilirsiniz.

Bakın sundan bahsediyorum; ben hel çok başarılı bir ogrenci oldum okul hayatımda. Hem çok çalışkan, hem de çok Zeki. Sonra unı okudum yıllarca. Yine çok çalışarak, efor sarfederek. Bir ay kadar sonra çalısmaya baslayacam. Bu benim icin sıfır noktası yani hayatta. Hayatı boyunca doğru dürüst çalışmayan, kopyayla vs okulunu bitiren, unı okumayan arkadaslarım su an bir işyerine, 40-50 bin tl lik arabalara sahip. Ben daha sıfır noktasindayim. Üstelik onlardan kat kat fazla çalışarak, efor sarfederek, ve daha Zeki olmama rağmen... Su ana kadar okumak icin sarfettiğim eforu bir is icin sarfetseydim su an süper bir arabam, bir evim olabilirdi ve 5-6 yil önce hayata atılmış olurdum. Fark bu iste. Secim sizin...
doğrudur. belli bölümler dışında (o bölümler de üç ya da dörtten öteye geçmez) bir sike derman olmaz. üniversitenin meslek dışında kültürel, sosyal getirileri muhabbetini de artık geçin. sadece medeniyet görmemiş ve düşünme, okuma zahmetine hiç girmemiş kıtlar üniversitenin sosyal gelişiminden bahsedebilir. yoksa diğerlerine zaten katacak ekstra bir şeyi yoktur üniversitenin. üniversite yaşantısını uzaya gidip gelme tecrübesi gibi gösterme gafleti de neyin zırvalığıdır? üniversite hayatıymış! hangi hayal alemini yaşıyor da abartıyorsunuz? günümüzde formaliteden başka hiçbir şey değildir bu boşuna koşu.
teoride herkes okuyor ama önemli olan pratikte iş bulunabilecek yerlere yönelmektir. en azından geleceği olan mesleklere yönelmeli.
yarasın diye okunulmamasında yine de fayda vardır.
okumayı üniversiteye girip girdiği gibi çıkmak sana bünyelerce ortaya atılan önerme.sen kendini geliştirmezsen sik zoruyla ders geçersen tabiki bir boka yaramaz okumak.sosyal hayatta,sosyal hayattan kasıt bar,disko,kafe değil, insanlara farklı bir şeyler sunmazsan başarılı olamazsın.
bazıları da torpil diyor.doğrudur,torpil olabilir ama sen gerekli niteliklere sahip olduktan sonra işsiz kalmazsın.en azından ben çevremde görmedim.okuyupta işsiz kalanlardan gördüklerim ya çalışmayı sevmeyen ya da 5000 lira ile işe başlamak isteyen insanlar oldu.
(bkz: su götürmez gerçekler)
öncelikle şunu belirtmek gerek okumak her zaman bir şeylere yarar. ancak elemeye dayalı bir eğitim sistemi ile bu eğitim sisteminin içinde bulunan ve tek amacı para olan bireyler düşünüldüğünde okumanın ne kadar işe yaradığı meçhuldür.
Evet doğrudur bu saatten sonra aklını kullanan kazanir aklını kullan her zaman açkalma.