bugün

Arapça kelime sayısı ve dilbilgisi yönünden Dünyanın en zengin dilleri arasındadır. Türkçe, Farsça ve Kürtçe de bulunan kelimelerin azımsanmayacak miktarı bu dilden geçmiştir. Günümüzde Arapça kökenli kelimeleri çıkarttığımızda Türkçe ve Farsçayı konuşmak neredeyse imkansız hale gelmektedir. O yüzden Türkiye ve iran da 1930lu yıllarda gerçekleştirilmeye çalışılan dilde sadeleşme hareketleri tam anlamıyla başarıya ulaşamamıştır. ibranice de Arapça ile Sami dil ailesinden olup, yazım ve kelime açısından ortak özelliklere sahiptir. Bu yüzden Arapçayı iyi derecede bilen bir kişi Farsça ve ibraniceyi de kolaylıkla öğrenebilir. Yukarıda Osmanlı Devletinin dili Arapçaydı denmiştir ki, bu doğru değildir. Osmanlıca; Arapça, Türkçe ve Farsça karışımı olan ve devlet işleri ile edebiyat ta kullanılmış yapay bir dildir. Halk Osmanlı döneminde de kendi anadilini kullanmıştır. Bugünkü Arap Dünyası ise farklı bir mecrada değerlendirilmeli, Ortadoğunun neden hep çatışmalar ve geri kalmışlıkla birlikte anıldığı üzerine sağlıklı analizler yapılmalıdır.
Misir ve suriye lehcesi kolayken arabistan irak taraflari kanlimca zor.ama türkçe ana dili olan bir insan için gayet kolay bir ağiz yapisi var.ingilizceden kolay bence. Ama lehceleri çok farkli türkçe gibi bir suriyeli fasliyi fasih arapca bilmese anliyamaz o derece.birde mesela misir arapcasinda ayiz ayza ayzin gibi bisey var bu simdi yaptiğin eylemi ifadr ediyor mesela ben sana bisey anlattim soruyorm anladinmi diye sende enâ fehim diyorsun anladim yani ama geçmiş zamanda fehemt şimdiki zamanda befhem genis zamanda efhemdir yani umarim anlatabilmişimdir.
Birde kan(olmak) varki bizimkinden çok farkli kipler yani gelse gelmeli gibi cekimlerde çok önemli mafrud reit filan da bu kilperde.ayrica kân bizde vardirya geliyordu gelecekdi gibi o diyi yapmak içinde kullaniliyor misir arapcasi calisiyorm arada suriyeyede bakiyorm isteyen soru sorabilir kelime ezberim az ama gramerde bieyler biliyorum derdimi anlatirim.
Kur'an Arapçası ve cahiliye Arapçası(ammice) olarak iki varyantı vardır. Bizim için muteber olan tabi ki "Kur'an Arapçası"dır. Türkçemiz için bu tasnif geçerli değildir, çünkü Kur'anın inzalinden önce bir türkçe -varsa bile- "arizi" bir şeydir! Hakikisi -arapça ve farsça bilen müderrislerin- icat ederek, geliştirdikleri -Kur'an harfleri(arap harfleri diyemeyiz!) ile bir iMAN, itikat dili olarak doğmuş "Kur'an Türkçesi"dir. Meselen, arapçada "fenâ(gelip, geçici)" kelimesi müspet mana ile anılırken, yüzünü "bekâ(ebedî olan)"ya çeviren "Aziz Türk milleti nezdinde" menfi manaya tekabül eder. Bu sebeple, -Türk imam- Zemahşeri Mekke de (tabiri câizse) "gelin lan araplar, size lisânınızı öğreteyim!" deyu meydan okumuştur.
Oğlumuz -hafızımız-'a -ekseri- pirimiz Şair-Türk "ismet Özel" yazılarını tercüme ettirdiğimiz bir bloğumuz da mevcuttur.
(bkz: )http://turkistiklalhareketi.blogspot.com/?m=1
S. Arabistan riyat üniversitesi mezunu, gazi üniversitesi hocalarından Emrullah işler üstad'ın hazırladığı şu kitaptan da istifade edilebilir.

görsel
Yobazların resmi dili.
https://arabic.desert-sky.net/index.html
Bu siteyi öneririm.öğrenmek isteyenler için süper bir site.
''yeftehu'' açıyor; ''la yeftehu'' açmıyor demekmiş.
Hafuzum'a hazırlattığım(16-17-18 yaşlarında iken) amatör bir blog sayfamız da vardır.
(bkz: )http://turkistiklalhareketi.blogspot.com/?m=0
Dünyanın en kötü dilidir.
dünyanın en overrated dilidir.
Şu anda Arapça bir şarkı dinliyorum ve kulağa çok hoş geliyor.
Ulan dünyan en kolay alfabesiyle yazarken aynı cümlede tonla imla hatası yapıyorsunuz sizin neyinize arapça.
dünyanın en iğrenç dilidir...
Fonetiği en itici dil olabilir. Yani kusmuk dili desek yanlış yapmış olmayız.
Tek bir eylemin eğilip bükülerek hem özne hem de nesne olduğu dil.

Örn; ketebe yazmak, katib yazan, mektub yazılan.

Aşk sevmek, aşık seven, maşuk sevilen.

Katl öldürmek, katil öldüren, maktül öldürülen.

Burada eyleme fiil, özneye ism-i fail, nesneye de ism-i meful denir. Aşağı yukarı bu kuralla sınırsız kelime üretilebilir. Bazı fiillerin ism-i faili veya mefulü olmayabilir. Onların yerine yakın anlamlı başka fiiller kullanılır.

Türklerin en kolay öğrenebileceği ikinci dildir. En güzel(füsun) Arapçayı suriyeliler konuşur.
çat pat konuşması kolay, kurallı konuşması zor..
Bir ara gittim öğrenmek için o kadar zor ki, bir adım ilerleyemedim.
Konuşmadan ziyade anlamayı çok isterdim, kuran-ı kerim okurken, okuduğunu anlamak..ne güzel olurdu.