bugün

bilinen gerçek

mesela mısırlılar bunlar araplaşmış kıpti

filistinliler bunlar esasen arap değil ege kökenli bir halk sonradan araplaşmıştır

suriyeliler bunlar araplaşmış süryani

iraklılar bunlar arap,hint-aryan,irani karışımı

suudi,yemenli ve diğerleri de zenciler ile karışmıştır

araplaşan yahudileri unuttum tabi sonra araplaşan türk boyları var...
islam sayesinde olmuştur. bu insanlar bunun farkında bile değillerdir eğer okumuş değillerse, bunlar onlara çok normal gelmektedir.
Arap kimdir, kime denir?
lübnanlılar kendilerini arap değil fenike kökenli olarak kabul ederlermiş. ilber hocamız öyle söylüyordu.
Yahudi,irani,berberi,habeş,filistinli yarrağı yarrağı yiye yiye tipleri düzeldi.
(#36940851)

gerçek araplar sami ve zenci karışımıdır

filistinli,suriye,ırak,mısır arapları çoğunlukla antik filistinli,süryani,kıpti,berberi,habeş karışımıdır gerçek ortada gidin aynaya bakın.
Bilinen gerçek.
Etiyopyalılar ile de karışmışlardır.
Yemenli,suud,umanlıları çıkar geri kalanı arap değildir

Mısırlılar kıpti,berberi karışımı

Diğerleri yahudi,yunan,süryani dönmesi

Afganistan arapları zaten farsça konuşuyor.

Arap milliyetçiliği yapan gidip aynaya baksın arap marap yoktur özellikle arabistan dışında .
Bugünkü arap devletlerinin ogu asimilasyon sonucu arap olmuştur.

Berberî, kopt (mısırlılar), asurî, keldanî, aramî...
Güney arabistan:

Eski Güney Arabistanlılar, islami genişleme ile yok olmaya başladılar, dilleri Klasik Arapçayla yer değiştirdi. Yazmak için kullanılan Güney Arabistan alfabesi de kullanım dışı kaldı. Güney semitik dillerinden ayrı bir dal olan Modern Güney Arap dilleri günümüzde hala konuşulan diller olarak varlığını devam ettiriyor.

Yemen geleneksel olarak Arapların anavatanı olmakla birlikte, yerleşik Yemen nüfusunun çoğunun islam'ın yayılmasından önce Arapça ( bunun yerine Güney Semitik dilleri konuşuyorlardı) konuşmadığı söyleniyor.

Doğu arabistan:

islam öncesi Doğu Arabistan'daki yerleşik insanlar çoğunlukla Aramice konuşanlardı ve bir dereceye kadar Farsça konuşanlar da vardı, Süryanice ise kilise dili olarak görev yapıyordu. Serjeant'a göre yerli Bahreyn halkı, Arap fetihleri zamanında adaya yerleşen ve Doğu Arabistan'ın ekili bölgelerinde yaşayan Hıristiyanların (Aramiler), Yahudilerin ve eski Perslerin (Majus) orijinal nüfusundan dönüşmüş "Araplaşmış" torunlarıdır. islamiyet öncesi dönemlerde doğu Arabistan nüfusu Hıristiyan Araplar, Arami Hıristiyanlar, Farsça konuşan Zerdüştler ve Yahudi tarımcıları oluşturuyordu. Zerdüştlük, islam öncesi doğu Arabistan'ın başlıca dinlerinden biriydi.

Mezopotamya:

islam'ın yükselişinden sonra Arap kabileleri islam bayrağı altında birleşerek modern Ürdün, Filistin, Irak ve Suriye'yi yönetimi altına aldı. Bununla birlikte, islam'ın ortaya çıkışından önce Levantin bölgesi zaten islam öncesi birkaç Arap kolonisi ve krallığı için bir evdi. Ürdün'de kurulu Nebati krallığı, Suriye çölünde temellenen Gassani krallığı. Bu krallıklardan bazıları Romalıların, Bizanslıların ve irani Sasanilerin dolaylı etkisi altındaydı. 7. yüzyılda ve birkaç yıl içinde Arap Müslümanların hakimiyetinden sonra, büyük garnizon kasabaları büyük şehirlere dönüştü. Kahtani ve Adnani Araplarla çok yakın bir Semitik dil / genetik atayı paylaşan yerli Arapça ve Aramice konuşan nüfus, biraz Arabileştirildi. Mezopotamya-Asuristan'da (modern Irak, Kuzeydoğu Suriye ve Güneydoğu Türkiye), yerli Asuriler, Yukarı Mezopotamya'da Araplaşmaya büyük oranda direndiler, oysa Irak'ın güneyindekiler (bir zamanlar Babil idi) Araplaştı. Kuzeydeki Asuriler Neo Aramice lehçelerini ve Süryaniceyi -MÖ 5. yüzyılda Asur'da kurulan Süryani Asur Kilisesi ve Süryani Ortodoks Kilisesi Hıristiyanlığını koruyan- birlikte konuşmaya devam ettiler. Bu dil ve din gelenekleri halen günümüze kadar devam etmektedir. Gnostik Mandeans, Arap islam fethinden sonra da eski kültürlerini, dinlerini ve Mandence-Aramice dillerini korudu ve bunlar bugün hala hayatta.

Mısır:

iskenderiye'de Ptolemaik krallığının kuruluşundan bu yana, Mısır Yunan kültürünün etkisi altında kaldı ve daha sonra Roma imparatorluğu'nun kontrolü altına girdi. Sonunda MS 7. yüzyılda Müslüman Emevi Halifeliği tarafından Doğu Romalılardan alındı. Yunan alfabesinin Kıptik türevi kullanılarak yazılan Kiptice islam fethinden önce Mısır'da konuşuluyordu. Mısır'ın kültürel Araplaşmasının bir sonucu olarak, benimsenen Arapça, bir dil olarak hizmet etmeye başladı. Mısır Arapça lehçesi bir takım Kiptice kelimeleri korudu ve dilbilgisi de aynı dilden bir miktar etkilendi. Günümüzde Antik Kipti dili sadece Kipti Kilisesinin dili olarak ayakta kalmıştır ve birçok Mısırlı rahip tarafından akıcı bir şekilde konuşulmaktadır.

Kuzey afrika ve ispanya:

Ne Kuzey Afrika ne de iber Yarımadası Semitik kültüre yabancılar değildi:Fenikeliler ve daha sonra Kartacalılar, Romalılar, Vandal ve Visigot istilaları ve Berberi saldırıları nedeniyle bastırılıncaya dek, Kuzey Afrika ve iber kıyılarında sekiz yüzyıl boyunca egemenlik kurdu. Arapların Kuzey Afrika'yı istila etmesinden sonra, Berberi kabileleri ispanya işgalinde Emevi Arap Müslüman orduları ile ittifak kurdular. Daha sonra MS 743 yılında Berberiler, Arap Emevi ordularını yenip onları Kuzeybatı Afrika'ya gönderdi. Yüzyıllar sonra göç eden bazı Arap kabileleri ovalara yerleşirken, Berberiler çoğunlukla dağlar da dahil çöl bölgelerinde baskın bir grup olarak kaldı. iç Kuzey Afrika 11. yüzyıla kadar tamamen Berberi kaldı; Öte yandan, iber Yarımadası, özellikle güneyde, 16. yüzyıla kadar Araplaşmış olarak kaldı.

Tunus’da Arap kenti Al Mahdiya'nın kurulmasını tamamladıktan ve islami Şii inancını yaygınlaştırdıktan sonra Arap Fatımilerin bazıları Tunus ve Cezayir'in bir bölümünü yerel Ziritler'e (972-1148) bıraktı. Kuzey Afrika'yı ele geçirmek için Mısır Fatimi'leri tarafından teşvik edilen savaşa açık bir Arap Bedevi kabilesi olan Banu Hilal tarafından Ifriyia’nın istilası, bölgenin kentsel ve ekonomik yaşamını daha da geriletmeye başlattı.
güncel Önemli Başlıklar