bugün

Sosyal bilimlerin hangi tarafına bakarsam bakayım kesinlikle görüşleriyle karşılaştığım britiş skolır. Gına geldi yemin ediyorum. Bir konuda da yorum yapma be adam.

görsel
milliyetçilik çalışmalarıma geri dönüşümün ilk gününde the nation state and violence isimli bir kitabına rastladığım düşün insanı. bir konuda da yorum yapma be adam! elimi nereye atsam kesin kendisinin bir eseriyle karşılaşıyorum. böyle bir şey yok.
''Sanal zaman, uzaydaki yönlerden farklı değildir. Bir kişi kuzeye doğru gidebiliyorsa, dönüp güneye doğru da gidebilir; aynı biçimde, bir kişi sanal zaman içinde ileriye doğru gidebiliyorsa, dönüp geriye doğru da gidebilmesi beklenir.''
Stephen W. Hawking, A Brief History of Time

''Birdenbire, dünyada başkalarının da bulunması, bizlerin ise bu başkalarının arasındaki bir ''başkası'' olmamız olanağı doğar. Tüm anlamlar ve her amaç ortadan kaybolunca, uygarlık üzerinde, sanki silik izler ve kalıntılar üzerinde gezinir gibi amaçsızca gezinmek fırsatı ortaya çıkar. insanlık birikiminin tümü düşsel bir müze olur.''
Paul Ricoeur, History and Truth

Modernliğin Sonuçları kitabına bu şekilde başlaması; vaka eşittir sosyolojiksel tanımı budur mantığında ilerlemeyen tam aksine sorgulayıcı ve kalıplaşmışlıktan uzak bir dili vardır.

''Kapitalist toplum neden bir toplum olarak değerlendirilir?'' Paragrafa başlarken bu ve benzeri sorularla başlaması daha devamını okumadan sizinde biraz üzerinde düşünmenizi sağlıyor.

Şahsi düşüncem; neden modernlikte bu kadar tedirginvaricilik var?
Tabi ya, entelektüel endişe!. Her yeni'nin doğru ve güzel olduğu, eskinin artık yetersiz kaldığı kanısıda olabilir. Yeni bir telefon çıktığında bir alt modelinin artık o kadar iyi olmadığı düşüncesi çoğumuzda vardır. Bilimsellik ve modernleşme içinde bu örnek geçerli olabilir mi? Ama bu yeni'nin iyi ve hatasız olacağı, yani modernleşmenin ve bilimin doğru yolda olduğu anlamına gelmez.
sosyoloji biliminin 20.yüzyıldaki önderlerinden biridir. halen de liderliğini korumaktadır.
barondur kendileri. sosyolojinin efsanelerindendir bu arada.
Tony Blair'ın danışmanlığını da yapmış olan ingiliz sosyoloji profesörü.
sosyoloji adında muhteşem bir kitabı olan ve tüm evlerde bulunması gereken bir kitaptır. çünkü sosyolojinin diğer toplum kavramlarla olan ,ilişkisi çok güzel yorumlamıştır.
günümüzde popülaritesi tavanlarda bir sosyolog. genellikle sosyolojiye giriş nitelikli derslerde veya okumalarda onun adı sıkça geçer. sosyolojinin günümüz yeni araştırma alanlarına eserlerinde yer verir, çağdaş gelişmeleri takip eder. yazarın temel ilkeleri: sosyolojiyi alışılmış kalıplardan kurtarmak, en uçtaki kavramlardan dahi örnekler vermek, mukayeseli değerlendirmelerde bulunmak, eleştirel bir sosyolojik düşünce geliştirmektir - keza sosyolojiyi eleştirel bir alan olarak tanımlar. ayrıca sosyoloji ile tarih arasında kuvvetli bir ilişki kurulması gerektiğinin önemini her zaman vurgular. sosyolojiye tarihsel bir bakış açısından hareketle bakılması onun için elzemdir. sosyolojinin kişiyi özgürleştirici bir disiplin olduğuna da değinir.

konu edindiği, işlediği ana temalar: globalleşen toplum, değişen dünya, toplumsal cinsiyet, sosyal değişim, sosyolojinin sorunları, kent sosyolojisi, köy sosyolojisi, sanayi toplumu ve kapitalist toplum, tabakalaşma vs.
Nedir 'modernlik' ?
17. yüzyılda Avrupa'da başlayan sonrasında neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan toplumsal bir yaşam biçimi.
en önemli eseri -bana kalırsa- "sosyoloji: eleştirel bir giriş" olan bilim adamı. sosyolojinin bir bilim olarak varlığını sürdürmesinde büyük katkıları olmuştur. "sosyoloji" adlı ansiklopedik büyüklükte bir kitabı vardır fakat o kitabı okumak yerine ilk başta bahsettiğim kitabını okumak, sosyoloji adına güzel bilgiler edinmeyi sağlayabilir.
introduction to sociology adinda bir kitabi olmasi lazim. kutuphanede dalginliktan anthony hopkins kitabini alabilir miyim diyen arkadasim var benim.
sosyoloji ders kitaplarının yazarı teorisyen amcamız. * *
80 ve 90 lı yıllarda sosyolojinin gelişmesinde önemli rol oynamış toplum teorisyeni.
Uzun yıllar Cambridge Üniversitesi'nde sosyoloji profesörlüğü yapan Anthony Giddens, daha sonra bir dönem London School of Economics'in başkanlığını yaptı. Son yirmi yılda temelde sosyoloji odaklı olarak yayımladığı otuzdan fazla kitabı, Anglosakson akademi çevrelerinde ona büyük ün kazandırdı, eserleri yirmi dokuz dile çevrildi. Polity Press'in kurucularından olan Giddens, bir dönem ingiltere başkanı Tony Blair'e 'Üçüncü Yol' diye bilinen merkez sol siyaset konusunda danışmanlık yaptı. Modern toplumsal teorinin merkezi sorunlarının eylem ve yapı arasında kurulmuş olan bir karşıtlıktan türediğini savunan ve buna yapılaşma kavramıyla bir çözüm öneren Giddens'ın yapılaşma teorisi, sosyologlar ve siyaset bilimciler arasında yaygın bir ilgiyle karşılanmış ve tartışılmıştır. Son yıllarda modernliğin doğası ve insan ilişkilerine getirdiği boyut hakkında bir dizi kitap yayımlamıştır. *
içinde bulunduğumuz zamanın en ünlü ve kabul gören sosyoloğu. çoğu üniversitede kitabı okutulmakta. siyasal sosyoloji alanında da eserler vermiştir. özellikle üçüncü yol ve sağ ve solun ötesinde radikalizm okunmaya değer güzel eserlerindendir.
29 Mayıs 2006 Pazartesi Saat 14.00'de ODTÜ'de bir Konferans verecek olan dünyaca ünlü sosyolog. http://www.sosyolojidernegi.org.tr
Gunumuzun en etkılı kuramcılarından biri olan Anthony Giddens,Hull unıversıtesınde sosyoloji ve psikoloji ogrenımı gordukten sonra,yuksek lisansınıLondon Shool of Economısc te,doktorasını Cambrıdge unıversıtesınde yaptı.1997 de LSE nın yoneticiligine getirilen Giddens 1985 ten beri kurucularından oldugu Polity Press ın,1989 dan berı de toplumsal arastırmalar merkezinin baskanlıgını ve yoneticiliginı de yurutmektedir.Pek cok odul alan Gıddens ın 200 den fazla makalesinin yanısıra ,29 dıle cevrılmıs 32 kitabıvardır.Onemlı eserleri:Modernligin sonuçları,Ucuncu Yol,Ilerı Toplumların Sınıf Yapısı,Toplumun Kurulusu (Kaynak:SIYASET(Mümtaz er Türkone))
güncel Önemli Başlıklar