bugün

dışişleri bakanı ali babacan ın söylediği söz.

Dışişleri Bakanı Babacan, anayasada laikliğin açık bir tarifi olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi nden, partimizin eylemlerinin laiklik kavramıyla uyum içinde olup olmadığı hakkında yargıda bulunması isteniyor" dedi.

haberin tamamı için
http://www.radikal.com.tr...06.2008&CategoryID=78

valla bana ilkokuldan beridir laikliğin en açık tanımını söyleyip duruyorlar. o kadar ki diğer yapılan inkılaplardan en fazla akılda kalıcı ve kısa olanı budur. din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması diye, öğretmenlerim başımın etini yemişlerdi[meğer ne kadar önemliymişte anca anlıyorum]. öyle bir yer etmiştir ki bu kelimeden sonra ben istemesem bile aklımdan geçer gider.

siz hangi okulda okumuştunuz sayın babacan.
(bkz: ali sıçtı bez getir)
(bkz: cıvık sıçtı tez getir)

Ali babacan çok uçak yolculuğu yapıyor o yüzden beyninde uyuşma, sulanma gibi şeyler olması normal. Bir pilottan bile daha fazla hava'da kalıyor çünkü.

Yada en kötüsü ki aklıma bile getirmek istemiyorum ama türkiye'nin gelmiş geçmiş en kötü dış işleri bakanı olması nedeniyle ihtimal olatak aklımdan çıkmıyor; Turkiye Cumhuriyeti anayasasını hiç okumaışta olabilir.

hatırlayalım ne diyor anayasamız?

--spoiler--
BiRiNCi KISIM

Genel Esaslar

I. Devletin şekli

MADDE 1.; Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2.; Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
--spoiler--

şimdi burada laik kelimesi geçiyor ancak tanımlanmıyor diye yokmu sayıcaz? mesela türkiye kelimesinin anlamı, toplum huzuru, milli dayanışma, adalet anlayışı'da tanımlanmamıştır anayasa'da. Hak ve özgürlükler içerisinde genel olarak başlık başlık açıklanmıştır yani tdk sözlüğü gibi her kelimeyi kavramı tek tek açıklamya gerek yoktur çünkü orada yazılan şeyin manasını zaten bilerek yazmışızdır oraya.

yeni bir tanıma gerek yok. Zaten dünya üzerinde laiklik ilkesinin kabul görmüş bir anlamı var. tıpkı demokrasi ve hukuk gibi.

hukuk'u da yeniden tanımlamaya gerek varmıdır?

cumhuriyeti yeniden anlatmaya gerek varmıdır?

en acısı laiklik ne anlama geliyor ilkokul çocukları bilirken başbakanın ve onun kabinesindeki dış işleri bakanı olarak atanmış beceriksizin hala bu konuyu tartışmaya açmaya çalışmasıdır.

çocuklar bile laf koyar size.
güncel Önemli Başlıklar