bugün

eskiden ingilizce eğitim veren güzide liselerdi şimdi her şey gibi içi boşaltılmış, eski saygınlığı pek kalmamış okullar.
2. Sınıf bittikten sonra okul anadolu lisesi oldu. Oysaki okul serserilerle dolu bir yerdi.
Bundan 10 sene önce çok büyük bir ağırlığı olan, lise sınavına hazırlanan kişilerin en çok tercih ettiği liseydi.
(#15502447) şimdi hepsi ortaokulun ortaöğretim versiyonu.
Mezun olduğum lise türü.
Arkadaşlar bakın ya. Oxfordtan kitapları, sözlükleri gelirdi zamanında.
görsel
Eskiden anadolu liselerinde okumak büyük ayrıcalıktı fakat günümüzde anadolu liseleri çok fazla artti..
mezunu olduğum lisedir. sınavda sorular bilgi değilde mantık yürütme ağırlıklı çıkınca 430 civarı puan yapmıştım zira çok çalışan biri olmadığımdan bilgi ağırlıklı çıksaydı yapamazdım.

düz liseden tek farkı ortamın daha düzgün olmasıdır.
Tüm tabelalarda artık Anadolu Lisesi yazıyor; ne mutlu bize!!!
Egitim sisteminin kötüye gittiğinin kanıtıdır.
Eskiden 5. Sınıftan sonra giriliyordu. Hazırlık sınıfında 24 saat yabancı dil eğitimi veren mükemmel liselerdi. Şimdi düz liseden hiç bir farkı kalmadı.
9. sınıftaki haftalık on saatlik ingilizce dersleri geri kalan senelerde yerini 4 saat ingilizce, 3 saat almancaya bırakmıştır. Farklılığı buydu.
bir adetinden mezun oldugum lise tipi. bir kismi sozde fen liselerine tas cikaran basarilara imza atmistir.
butun hazirlik ve 9.sinif ogrencilerine secilmis insan muamelesi yapilir. bu biraz asiri, kabul.
Trakya'daki varlığını sorgulatan lise türü.
(bkz: gaziemir nevvar salih işgören anadolu lisesi) ismi büyük kendi küçük okullardandır.
bizim zamanımızdaki gibi 7 sene eğitim verildiği, ingilizce hazırlık + almanca eğitimi verildiği, fen ve matematik derslerinin ingilizce okutulduğu, girmesi çok zor olan, havalı günlerinden çok uzakta olan bir lise türüdür. Düz liseden bir farkı kalmamıştır.
(bkz: beşiktaş atatürk anadolu lisesi) a.k.a; baal
bir zamanlar gıptayla bakılan okullarken bugün birkaçı hariç kalitesi düşmüş okul türüdür.
(bkz: şehit osman altınkuyu anadolu lisesi)
fen liseleri ile birlikte kapatılması ve "mahalle okullarına" dönüştürülmesi düşünülen okullarmış.
düşün yani 55 iq'lu bir çocuk sırf o okulun bulunduğu yere yakın diye gidip 120'de aşağı iq'su olmadan okuması ve eğitimini devam ettirmesi, tamamlamsı imkansız bir yere kayıt yaptırıyor. peki ülkenin zeki çocuklarına ne oluyor? güme gidiyor. herhangi bir seçme ve değerlendirme sistemi doğru dürüst oturmadığından ötürü zaten harap ve bitap durumda olan eğitim sistemine yeni bir balta daha!

bu özel okullara bazı kesime mensup ailelerin çocukları ne yapıp etseler de giremiyor olmasınlar, zira bu kadar izansız bir şekilde bu okulları dönüştürmeye çalışmanın başka manası yok!
Girmek için çalışmanız gereken lisedir. MEB düz lise bırakmadığı için elde kalan 4 seçenekten biridir.
burada okuyan öğrenciler eğer yabancı dile ilgileri varsa ve biraz üstüne düşerseler çok güzel bir yabancı dil tabanı oluşturabilirler. üniversitede sınıf arkadaşları ingilizce kurslarına giderken o içinden umarsızca gülümseyebilir.
Anadolu Öğretmen lisesinden sonra Endüstri meslek liselerinden önce gelen liselerdir.
Ben liseye başladığım zamanlarda anadolu liseli olmak, anadolu lisesini kazanmak önemliydi. herkesler kazanamıyordu, annem "çocuğum anadolu lisesini kazandı" diyince havalı oluyordu. işte o zamanlarda eğitimleri daha iyiydi üniversitede iyi bir yeri kazanmak için gerekliydi. şimdi tüm liselerin başına "anadolu" kelimesi geldi, diğerlerinden hiçbir artısı yok. üzülüyorum sözlük.
çocukluğumun prestijli okullarıdır. şimdi de öyleler mi, bilmiyorum açıkçası. ama iş hayatımda karşılaştığım neredeyse tüm anlaşabildiğim, işini düzgün yapan insanlar, anadolu lisesi mezunu idi, bu da bir gerçek.