bugün

her hüsün ve cemal sahibi hüsnünü ve cemalini göstermek ister.

dünya üzerinde hiçbir sanat yoktur ki; sanatkarı onu saklasın. bir ressam yada marangoz sanatını göstermeyi arzu eder.
rabbil aleminde sanatını, şuurlu ve akıllı bir varlık olarak yarattığı insana göstermek istemiştir. en basit bir anne yaptığı yemeği beğenilsin, yensin, taktir edilsin ister. bu demek değildir ki kötü yemek yaptı. yada karakter olarak eksik. bu gayet masum bir istektir. sorgularken birde şu pencereden düşünün. allah c.c. hikmetsiz iş yapmaz. o'nun işleri bir okyanus hükmünde varsayarsak, bizim aklımız sadece bardak kadar kalır. okyanusu bardağa sığdıramayiz. zaten ilahi sınavımız bu bizim. kainatı okuyacak insanoğlu rabbini bulacak, rabbini bilecek. emirlerine uyup yasaklarından uzak duracak. hem dunya hem ahiret sadetine bunsayede kavuşacak biiznillah. amin amin amin. ta- ha ve ya-sin
Kutsi hadise güvenerek Allaha böyle bir ithamda bulunmak sizin sorununuz. Allahı bulun kolaysa yok öyle Allah yok diyerek kaçmak yada var diyerek iman etmek.
Hangi sürü başında çoban olmadan doğru yoldan zararsız yürür?
internette izledikleri videolardan yorum sıçanlara ne demeli. güdümlüsünüz ve güdülüyorsunuz.
Evet allaha o konuda ben de çok kırgınım.
biz göreceğimizi gördük artık şarteli kapatsın lutfen.
görsel
bilinmek istediği için yarattığını düşünmüyorum. bu da bir ihtiyacı gösterir. ama bizim ihtiyacımız için yaratmış olabilir. çünkü daha fazlası için var olmayı tercih ederiz.
akleden ergin bir beyin için allah'ı bilmemek diye bir tasavvur, tahayyül olamayacağı için zaten baştan kural hatası yapılmış saçmalıklı ve bir o kadar sakat başlık.

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. tabi en üst noktası oluyor bu tabirin. allah'la dalga geçmek artık nasıl bir acziyetse. çok üzülüyorum ben. insan nerede kaybedecek biliyor musunuz. kuran gibi bir kitabımız olduğu halde akletmediğine. evet ahirette, hesap gününde buna biz insanlar üzüleceğiz. tabi bu kuru kuruya bir üzüntü olmayacak. akletmemenin bedeli çok ağır olacak olan bir üzüntü olacak. allah hepimizi korusun ve hidayet versin. (allah'u alem)o gün beyin sahibine diyecek ki; beni, okuyup-anlayıp-akletmen için veren allah'la dalga geçmek için kullandın. yaratıcısına şikayette bulunacak. seni tüm açıklığı-detayı ile ele verecek. gelin bu işten vazgeçin. çünkü ele bir şey geçmez. gene kabul etme kendi içinde. ama nifak-algı çok farklı bir şey.
Tam bir çelişki dini.

Mümin yazar kardeşlerimizin açıklamaları da hiç ikna edici değil maalesef.

Neyse ben biraz daha Ateist takılayım.
koca allahsın be amaç yalnız kaldın canın sıkıldı insan havyvan cin şeytan ne bildiysen yarattın amma bana ne.
Bu saçmalığı savunmak için uğraşan herkes insandan örnek vermiş.

Yok sanatçı sanatı görünsün istermiş falan.

Kardeşim, sanatçı dediğin kişi bir insan.

Egosu, bencilliği olan bir varlık.

Sen kalkıpta koskoca kainatı yaratanı insanın yapısına göre normal olan övünmek, intikam almak vs gibi şeylerle değerlendirirsen, zaten hatayı baştan yaparsın.
sene 2020 oldu. hala mimar diyor zanaatkar diyor yemek diyor.. en komiğide, sakın allahın sonsuzluğunu düşünme yoksa dinden çıkarsın savsatası var ya. beynini kullanabilmek günah * ne güzel söylüyor araplar, "türkler, arapların gölgesinde yaşayan bir millet. bizim dinimizi, bizim adetlerimizle yaşıyorlar."
Cenabı hakk noksan sıfatlardan münezzehtir. Bilinmekliği istemek bir murad halidir. Keyfiyetten ileri gelir acziyetten değil. Elbetteki sonsuz sanat güç kudret ve kuvvet sahibi, o sıfatlarının tecelliyatının (fiil eylem) zuhur (meydana çıkmak) etmemesi düşünülemez. O mutlak saltanatın bir tezahürü ve gereği olabilir ancak. Allahu tealanın bilinmeyi istemesi kendi zatının bileceği iştir. Bu zatı zülcelâlin eksikliğini değil bilakis mükemmelliği, fakat varlıkların ise eksikliğini noksanlığını kusurluluğunu acziyetini ve ihtiyaç halini gösterir. Zaten öyle değil mi? Demekki yaradılışın hikmetlerinden biri neymiş? insanın Daima kulluk halini yaşaması. Siz olayın faili yönüne bakıyor fiilin sonucunda ortaya çıkanı sorgulamıyorsunuz. Hata burada. Halbuki bir eylem sebep sonuç ilişkisi yönünden incelenirse bir anlam bütünlüğü kazanır. Dolayısıyla asıl gösterilmek istenen muhtaçlık hali nesnelde tüm varlıklara öznelde insanadır. Muhtaç olan insanoğlu. Ona kudretini gösteren de yüce allah (c.c.) tır. Hayret ibret ve dehşetle Şaşılacak nokta ise kulun burada acziyetini görüp kabullenmeyip de hâlâ yaradana isyan nisyan (unutmaktan hasıl nankörlük) gaflet ve inkar halinde kalmasıdır. Allah ne büyük..

Edit: el-musavvir: Bu esma (failde isim fiilde sıfat) tasarımlayan şekil veren, istediğini istediği sûrette yaratacağı anlamına geliyor. El- Musavvir: Allah'ın sıfatlarından birisi olan Musavvir ismi yaratmış olduğu bütün varlıklara şekil ve suret veren manasına geliyor. Sanat, cenabı hakkın el-musavvir esmasının bir tezahürüdür.
iman etmek görünmeyene inanmaktır, mükafatı görülmemişi görmektir.

tercih meselesidir. dünyada insanın ipleri gevşek bırakılmıştır. ama kabir ve sonrası için garanti yoktur.
ben yok dedim yok diyemezsin. bunu ispatlaman lazım. ben bulutla, dunya ile, ağaçla, kelebekle, atomla ispatlarım varlığını ve birligini. sen yok dediğinde heryere bakmak kainati didik didik etmen gerek ki yok diyebilesin. eğer yokluğu ispat edemiyorsan susacaksın. benim nefsime zor geliyor şeytanın kibirde ortağıyim diyeceksin.