bugün

Mesela bağırsaklarinda milyarlarca bakteri olmasa aldığın besinlerin çözünüp ince bağırsaklarında emilim yapılması mümkün değil.

(bkz: mikrobiyota).
Başlığı acan kaçsada gerceklerden kaçılmaz.
(bkz: her canlı çift yaratıldıysa bakteriler ne)
(bkz: olmasaydı olmazdık)

domates sıçardın domates. hayır kabuğu değil komple bütün domates.
orta okul sıralarında öğrendiğimiz şu bilgi bu sorunun bir cevabı olsa gerek: doğada/toprakta bulunan çürükçül bakteriler organik maddeleri parçalayarak inorganik maddelerin ortaya çıkmasını sağlar. inorganik maddeler de bitkilerin yapısına girer; böylece besin döngüsünün devamı sağlanmış olur. müthiş bir şey değil mi? bu konuda daha çocukken öğrendiğimiz bir bilgi de, maya bakterilerinin sütü yoğurda çevirmesi; bugünlerde bu faydalı bakterilere probiyotik deniyor...
ayrıca cinsel yolla bulaşan aids, hepatit b ve frengi gibi hastalıklar, cinsellikte aşırı gidenler/sınır tanımayanlar için iyi bir caydırıcıdır!
seviyor yaratmayı yaa, karışmayın siz.
önce Allah'ın var olduğunu; Allah'ın canlıları yarattığını bir kanıtlayın. Bunu ondan sonra konuşalım. Laga luga yapmayın. Belki de "yaratıcı" bir bakteri. Olamaz mı?
Her canlı çift yaratıldıysa alyuvar hücreleri ne? erkeği yada dişisi yok.

Dipnot:akıl akıl gel bana takıl.
ol dedi oldu, ol dedi oldu, ol dedi oldu..... siz orasını anlamazsınız. fazlada soru sormayın ve de kurcalamayın. inan geç git.
ol dedi oldu ol dedi oldu.

edit: bakınız altta ne güzel bir müslüman kardeşimiz müslüman ahlakını sergilemekte.
Allah yarattıysa vardır bir bildiği.
tamamen işbilmezlik..

beceriksizlik..

ben allah olsam kendimi görevden alır, otur sıfır derdim..
bunu bilseniz siz allah olurdunuz tövbe haşa. ulan yaratıcı olmadan yaratıcının kurallarını anlamaya çalışıp sonra doğal olarak anlayamadığı için yaratıcıya küsen insanlar var. siz bir bakteri yaratabiliyor musunuz? yok. biz yaratıcının her şeyi hikmetle bizim bilmediğimiz kendinin bildiği bir değer üzerine yarattığına inanıyoruz. bakterilerin şuan bize iyi veya kötü etkileri var mı? var. demek ki yaratıcı bir hüküm vermiş sen bunu anlayamıyorsan bu allahın şuçu mu? eee siz anlayamadığınız şeyleri neden argüman yapıyorsunuz kendinize?
Oturup da şuraya mantıklı bir açıklama getiremedikleri konu. Virüs ve bakteriler... Yararlı bakterileri anlatmış herkes. Ee tamam onlar zaten yararlı.

Örneğin 25 milyon insanı öldüren veba neden yaratıldı? Üstelik ölmenin onlar için hayırlı olduğunu varsayalım neden bu denli acılı ölümler oldu?

Allah insana düşünme yeteneğini verdiğine göre sorgulamasını, düşünmesini istiyordu.

Bir şeyi ispatlamak ya da Karşı çıkmak için değil harbiden merakımdan.
Olmazsa olamazdık.
Düşünüyorum öyleyse varım.
Insanoğlu zaten başlı başına bu dünyadaki en büyük virüs. Biz niye varsak bakteri ve virüsler de o yüzden var.
vardır bir hikmeti..

tabi böyle kolay sıyrılmayacağız düşüneceğiz. en başta bu beyin bize düşünmeyip her şeyi kabul edelim diye verilmedi. ama benim kişisel kanaatim ; insan beyninin henüz zaman ve yer çekimi gibi kavramları dahi çözemeyecek kapasitede olmasından mütevellit inançları kanıtlamak ve çürütmek uğruna böyle soruların sorulmasının abes olduğu yönündedir. inananlarda aynı kafadalar. bir şey var mesela tarihte veya günümüzde hemen "hadi inanmayanlar açıklasın" diyorlar. inanmayanlar neden açıklamak zorunda onu ? inananlar neden bakteri veya virüslerin neden olduğunu açıklamak zorundalar ? insan bu dünyadaki en gelişmiş canlı olabilir ama belkide herhangi bir gezegende yaşayan canlıların yanında bir bakteri gibi bir şeyiz. yani aklımızın almayacağı şeyler bunlar. bir yaradan var veya yok inanırsın veya inanmazsın veya istediğine inanırsın. ancak tek gerçek biz insanların zeka düzeyi hala neyin nasıl ve neden olduğunu anlayabilecek seviyede değil.
Sanki hayat çok kolaymış gibi daha da batırmak.
Vücudumuzun yarısı bakterilerden oluşuyor.

görsel

Bilim insanları yıllar boyunca vücudumuzun kendi hücrelerimizin 10 katı kadar bakteri barındırdığını tahmin ediyordu. Ancak son hesaplar daha farklı bir sonuç verdi.

israil ve Kanadalı araştırma ekibinin 2016'da yaptığı yeni hesaplara göre, vücudumuzda yaklaşık olarak kendi hücrelerimiz kadar bakteri bulunuyor.

Bakterilerin çoğu kalın bağırsakta yer alıyor. Emar taramalarında elde edilen bilgilere dayanarak ortalama bir insanın bağırsak hacmi hesaplanıyor.

Bir gram dışkıda 90 milyar bakteri bulunduğundan yola çıkarak vücuttaki toplam bakteri sayısının 38 trilyon civarında olduğu tespit ediliyor.

(bkz: https://www.bbc.com/turkce/vert-fut-44799213)