bugün

uludağ sözlük te mümkün olduğu görülmüştür.
çekeceği cezayı şimdiden göze alan kişi için pek tabii mümkündür şeklinde cevaplama gereği duyduğum soru çeşidi.
sorulması bile saçma olan sorumsu. ne demek mümkün müdür? tabi mümkündür. isteyenin istediği şeyi inkar etme hakkı vardır. herkesin vereceği her kararın mükafatıda, cezasıda kendisine aittir. yargılamak veya tartışmak saçmadır, yersizdir.
(bkz: inkar/@rs ne la)
allahın inkarı mümkün gibi görünsede asla mümkün değildir.insanın kendini kandırmasından başka birşey değildir.var olan birşeye yoktur demekle nasıl yok olmuyorsa allah yok demeklede yok olmuyor.
mümkün kılamayanlar için, mümkün kılanlarla dalga geçme, küçümseme aracı olmuş gereksiz soru.
sonucuna katlanılacaksa mümkündür.
eden eder etmeyen etmez her koyun kendi bacağından asılır.
allah akıl vermiş idrak kabiliyeti vermiş seçimi sana bırakmış inkar edebilirsin tabii ki ama bir şeyi inkar etmek için geçerli gerekçelerin olacak maalesef teknik ve bilim bu kadar gelişmesine rağmen allah'ı inkar edenler bindeliklerle ifade ediliyorsa inkarcılar için durum vahim. inkarcılara bu kainatın nasıl var olduğunu açıkla diyeceksin apışıp kalacaklar.
varlığını iddaa etmek kadar mümkün olabilendir..
(bkz: istersen kırem peyniri inkar et banane) *
Mümkündür. Insanlar özgürdür, beyinleri özgürdür ve bu dogrultuda olaylara özgür bir sekilde bakabilirler. Tanri'yi sorgulayabilirler, Tanri'yi inkar edebilirler, Tanri diye birsey yok diyebilirler, herseyin maddededen olustugunu söyleyebilirler. Sonucta herkes kendisinden sorumludur.
yok demekle yok olmadığı gibi var demekle de varolmaz.
herkesin tanrısı kendisinin içindedir. bazılarında vardır, bazılarında yoktur. ne kadar kanıtlamaya çalışılırsa da varlığı, yokluğu kanıtlanamaz, sadece kişi kendi içinde yaşar.
bu önermenin daha üsturuplusu ''tanrıyı inkar etmek'' olacaktır ki inkar sahibi özel olarak müslümanların inandığı allah'ı neden inkar etsin, bir garez mi var ki? sorusunu akıllardan silmek adına. inkarcı ''allahı inkar ediyorum gerçek tanrı zeustur'' diyorsa o ayrı tabi. ayrıca soru kime sorulmaktadır, inananlara mı allah'a mı? mümküniyetini belirleyecek olan kimdir? soruları da ayrı bir muamma konusudur. ayrıca mümküm müdür diye soran kişiye ispatlanması da allahın ispatlanmasından çok daha kolaydır. sokaktan geçen 2-3 genci topla vardır mutlaka ''allahı inkar ediyorum'' diyen aralarında. soru bana soruluyorsa şayet cevap veriyorum*; evet mümkündür, niyetlendiyseniz buyrun edin. bana göre sakıncası yok. kabul ediyorum.
inkar etmek mümkündür ama gerçeği değiştirmek mümkün değildir.
mümkündür, ama gariptir. öncelikle inkar kelimesi, birşeyi bildiği, inandığı, yaptığı halde aksi yönde konuşmak anlamına gelir. adam zaten inanmıyorsa bu düşüncesi, inkar etmek değildir. inanmamaktır.

önermede sızıntı ve zaman üslubu, saçmalığı sezilmektedir.
HERŞEYDEN ÖNCE KiME NEDiR. SANA MÜMKÜN DEĞiLDiR BANA MÜMKÜNDÜR. BANA MÜMKÜN DEĞiLDiR SANA MÜMKÜNDÜR. TAMAMEN KiŞiSEL BiR DURUMDUR. SORGULANAMAZ.
değil lan. vallaha değil. allahsızım değil.
inkar ettiğini sananlar aslında adını değiştirirler...Herkes kabullenir Allah'ın varlığını ama Allah der ama yaratıcı güç der ama başka bir isim verir ama bence herkes kabullenir varlığını...
bir beyne,ruha,akla sahip olduğunu inkar edebilen;kendinden kaçan,hayattan kaçan biri için mümkündür..neden olmasın.. ama denedim olmadı abi *
eğer ortada 'tercih' diye bir kavram varsa, neden olmasın¿ yadırgamamak gerek.
(bkz: denial is irresistable)
aslında olmayan bir şeyi inkar etmek komik olur. fakat bazılarına göre olmayan tanrı bazılarına göre var olunca; tanrının olmadığını söylemeyi, tanrının olduğunu söyleyenler "tanrıyı inkar etmek" olarak algılıyorlar. bu doğal bir durumdur. inanan ve inanmayan insanlar olduğu sürece, inanan insanlar için, inanmayan insan tanrıyı inkar etmiş olucaktır.
zevkler, renkler ve inkarlar tartışılmaz ulan.
şehbenderzade filibeli ahmet hilmi'nin başlığı ile bağlantısını kuramadığım kitabı. kitap allahın varlığının dellillerini sunmak ve ontolojik sorgulamalar yapmak yerine allahın nitelikleri hakkında yorum yapan tasavvufçular ve kimi filozofların yüzeysel düşünceleri ile doludur.
güncel Önemli Başlıklar