bugün

günde yüzlerce intihar haberi alırdık. Kim yaşamak isterdi ki bu dünyada?
ben dahi intihar edebilirdim.
(bkz: hani nerde)
intihar eden insan sayısı çok olacağı için belki de bunun artık ilgi çekici olmaması ve insanların başka yollardan kurtuluşa ermeye uğraşacakları gerçeğinin ortaya çıkmasıdır.
örnek olarak: lan günah olmasına reğmen insanlar çareyi ölmekte buluyo bunda var bi iş gel biz de atlayalım şu köprüden yeter bu çektiklerimiz.
bir diğer örnek: lan yine birisi kendini intihar etmiş.* o da kurtuluş değil yok yok başka bi çare olmalı.

bir diğer açıdan; allah intihar etmeyi yasaklamasaydı bu yasağın kalkması diğer konularda da başka değişikliğe sebep olurdu.çünkü neden? birbirine zincirlemesine bağlı olan konuların varlığından dolayı.bu şekilde düşünülecek olursa nihayetinde yine işler çıkmaza girecek. en iyisi kalsın böyle.
paulo coelho'nun "veronika ölmek istiyor" kitabında "tanrı varsa, ki ben olmadığına gerçekten inanıyorum, insan aklının sınırları olduğunu da bilir. yoksulluğu, haksızlığı, açgözlülüğü, yapayalnızlığı, bütün bu karmaşayı o yaratmadı mı. mutlaka çok iyi niyetlerle girişmiştir bu işe, ama sonuçlar bir felaket. tanrı varsa, bu dünyayı erkenden terk etmeyi seçen yaratıklara karşı cömert davranacaktır, hatta bizleri burada vakit harcamaya zorladığı için özür bile dileyebilir." paragrafıyla belirtilmiş olan durumdur.
hayatın ve ölümün anlamını tam olarak idrak edememiş olan insanların * varlıklarını ve yokluklarını yasaklara bağlayıp, yasağın kendilerinde yarattığı merakın kat sayısına bağlı olarak farklılaşabilecek olaylardır. *