bugün

beni asik oldugum biradan sogutmus ama yine de vazgecirememis allahin cezasi durum. onceki gece alkol etkisiyle arinilan kaygilar korkular faiziyle geri geliyor. tum gunu o igrenc hisle, intihar etmenin cok da mantiksiz gelmedigi bir ruh haliyle geciriyorum. allahim nereden cikti bu, ne guzel bas agrisi mide bulantisi falan idare ediyorduk bi sekilde. bu ibneye hicbir sey islemiyor.
alkol anksiyetesizlik sağlıyor bende. o yüzden anlamadım nasıl olabilir bu hadise diye.
en son ne zaman çakırkeyif olduğumu bile unuttum.. ama insan temelde eğlenmek için ve eğlenirken içmeli.. sinir yapanların bilinçaltını sorunlu bulurum..
normalde asosyalimdir alkol içince canım o an ne istiyorsa onu yaparım insanları umursamadan. özgüven geliyor. hatta eğer ileride iş görüşmelerine gidersem gitmeden önce alkol içmeyi planlıyorum daha özgüvenli davranmak için.
Her insanın kendi bünyesine göre bir sınırı var.
bunu aşmayın arkadaşlar.
Evet içerken tatlı geliyor, bin kere de tecrübe edilmiş olunsa binbirincide yine o sınır aşılmak isteniyor ama aşmayın.
Yoksa iki kadeh içip kendimi mutlu edeyim diye başlanılan yol sabah uyanıp pişmanlıkla noktalanıyor.
Ya gece saçma birşeyler yapılmış oluyor ya sabah ağrılarla anksiyetelerle uyanılıyor.
Ne gerek var.
Nerde durmanız gerektiğini bilin ya da hiç içmeyin.
iyice sarhoş olmak istiyorsanız en güvendiğiniz arkadaşınızın yanında sarhoş olun ki sizi yatağınıza yatırabilsin.
Bunu atlatmanın bir yolu olmalı. Bu böyle devam edemez.
Alkol almadığım saatlerde çok tedirgin ve çok gergin oluyorum.
Çok değil 2 tane bira içsem şeker gibi adam oluyorum. Tüm sıkıntılarım bir anda ortadan kayboluyor.
Eskiden düzenli içiciydim sırf şu olay yüzünden alkolik olma yolunda hızla ilerliyorum.
Spor yapacaksın. Ama öyle vurdulu kırdılı boş beleş işler değil. Kardiyo, fitness gibi. Uykun düzenli olacak, sağlıklı besleneceksin.

1 haftaya pamuk gibi, 2 aya çelik gibi olursun. He ara ara yine iç o ayrı.
Anksiyete sahibi bir birey olarak alkol sonrası anksiyete en büyük korkumdur. Ayık kafayla çekemediğim kaygıyı bir de alkollü kafayla hiç çekemem.
Alkol sonrası anksiyetesi bir paradokstur.

içersin rahatlarsın, alkol vucudundan çekilmeye başladığı an da sıkıntıların başlar.

Başa çıkarsan 1-2 hafta içersinde çekilmelerin biter ancak çoğu zaman insanlar bununla baş edemez ve tekrar 1-2 birayla “normal”e döndüğünü düşünür ama bu anormal bir süreçtir ve paradoks devam eder..

Alkolizme doğru giden bi yoldu bu anksiyete. Bunun için psikiyatriden yardım alabilirsiniz. En basic cipralex dahi bu çekilmelerinize iyi gelecektir tabii uzmandan yardım almayı ihmal etmeyin, tavsiye değildir.
Ay ayyaş bunlar...
1 gün o eziyeti çekip bir kaç gün rahat ediyorum...
Hiç yaşamadığım alkolü keyif için içerim.

Mutsuzken alkol içmiyorum keyif vermiyor.