bugün

Bir komşumuz saksıda yetiştirdiği aleo veranın yapraklarını keser, jelini yüzüne sürerdi.
Nemlendiricilik yanında ferahlatıcılık özelliği de çok iyi. Bir keresinde kalitesiz banyo sabunu yüzünden alerji olmuştum, kaşınan yerlere indirimli aldığım bu jelden sürmüştüm kısa sürede iyileştirmişti. Epilasyon sonrası kızaran cildi de çok güzel ferahlatıyor hele de yazın buzdolabında beklemişse soğuk soğuk..
görsel
görsel
Burada çok var da bilen yok.
Toprak nerede yahu.
(img:#1906198)
Artık bitki değil bu bildiğiniz ağaç.
alili velili kremlere verilen ad.
Beleş cilt bakım malzemesi. Fiyat performans karşılaştırmıyorum bile. Favorim bir kaç tane dalını kesip üç dört parçaya ayırarak peçete içinde buzdolabında saklamak. Soğuk soğuk o kadar güzel yüze sürülüyor ki.

Ciltten cilde değişik reaksiyonlar göstermesi de şahsına münhasır bir özelliği diyelim. Yüze sürmeden önce kolda denemekte fayda var.
Hassas cildin kullanması gereken nemlendirici. Yaprağı kesince çıkan jel. Fakat evdeki bitkiler buna dayanmaz
(bkz: aloe vera)
bu garip şeyden içinde bulunan şampuan veya kremler duş içinde kullanılınca, sıcak su ve buharın da yardımıyla vicks etkisi yapar mübarek.
yamulmuyorsam yapraklarını kırıp sivilcenize sürerseniz, sivilcenizi kurutuyormuş. ben denemedim zira ihtiyacım yok.*
alavere dalavere.
çok şeye iyi geldiği söylenir. kremi de bulunur.
Aloe Vera Tropik iklimlerde yetişir, anavatanı Afrika ve Yemen'dir.

200'den fazla cinsi bulunmasına rağmen, şifalı özelliklere sahip yalnızca üç veya dört çeşidi vardır. Bunlardan en etkilisi Aloe Vera Barbadensis (Miller)'dir. "sarısabır" olarak da bilinen Aloe Vera kaktüse benzeyen zambakgiller (Liliaceae) familyasındandır..

kaynak: http://www.vejetaryen.net...enme/urunler/aloevera.asp