bugün

öğrenmesi oldukça zevkli gelse de üç senedir kurtulamadığım ders.**
mantığı anlaşılınca gerçekten de çok zevkli gelen bir ders. ayrıca inşaat mühendisliği öğrencileri için de zorunlu olan bir derstir.
üniversiteyi sözel bir bölümde bitiren biri olarak ne akışkandan ne mekanikten anlamama rağmen uzun bir ilişkim olan kişinin mühendislikte okuması nedeniyle nefret ettiğim ders olmuştur.
-canım dersten sonra oturalım bi yerlerde
-olmaz finalim var önümüdeki hafta
-canımcım bi çay içer kalkarız daha bi hafta varmış benimde finaller önümüzdeki hafta nolcik
-delimisin akışkanlar mekaniği bu
-hay akışkanına bir mekaniğine iki koyayım iyi mi canım
(bkz: hojin ahn)
yarın finali olmasıyla beni cinnet geçirmenin eşiğine geçirmiş ders. eminim hoca faktörü çok önemli bu derste. anlayabildiğim kadar olan yerleri gayet zevkli fakat zamanında boğaziçi üniversitesi'nde aynı dersi vermiş şu anda da yeditepe üniversitesi'nde tam zamanlı öğretim görevlisi ayrıca dekan olan prof. dr. fahir borak ' tan *alınınca anlaşılası varsa bile anlaşılmayan bir derstir. gerçekten hayatınızı ve transkriptinizi karartacak türdendir. *
aktı gitti ömrüm adlı şiiri yazmama sebep zevkli ama zor ders...
gauss'la haşır neşir olmamı sağlamış akısal konu.
(bkz: hidrolik) *
(bkz: halil karahan)
özgül ağırlık, bağıl yoğunluk, bernoulli teoremi, eğik kapak gibi terimlerden nefret edilmesine sebep olan ders.
makina mühendisliğinde tek dönem okutulur. öğrenilenler hidrolik dersine zemin hazırlar. eşek gibi kitabı vardır bu dersin yanlış hatırlamıyorsam literatür yayıncılıktan çıkma. önce barametre gibi kolay konulardan giriş yapılmıştı sonra dananınkuyruğukoptu ve navier stokes ile bernoulli denklemleri görüldü. diferansiyel denklemler hakim bir bünye için kolay sorulardır. ayrıca kitap yalanıp yutulmuşsa korkmayınız o kitaptan daha zor sorular sorulamaz. sistemli çalışmayla aa içten bile değil. *
(bkz: hojin ahn)
koca sene * 'dan öğrenemediğim, tek derse kaldığım tek derse çalışırken kendiliğimden öğrendiğim bela ders.
geçen gün göte girmiş bir vizesi gerçekleşmiş olan allahın belası zor dersin adı.
daniel bernoulli amcamızı bu ders için ayrıca tebrik etmek gerekir.
çok zevklidir ayyy choookk shekeeeeeer diyenlerin ağızlarının büyük bir itina ile .... gereken derstir.

neyse, mühendislikten soğutandır efenim.
yakama senelerdir yapışmış bırakmamıştır (bkz: yapışkanlar mekaniği)

sözün özü;

tez zamanda o borulardan akan sular içine dolar, borular da .... kaçar inşallah diyor buradan kendisine selam ediyorum.
#3394108 zevkliymiş lan. ortalama yaptıran ders. *
allah cezasını versindir. gece uykularımı kaçıran derstir.
endüstri mühendisliğinde olmadığına bayram ettiğim derslerden biri.
makina mühendisliğinin temelini oluşturan en baba dersidir. bi çok mühendislik alsada bu dersi en detaylı ve ağır makinacılar alır. hatırladığım , 70 kişilik sınıfımla akış vizesine girdiğimde tam 360 kişiyi görmüş olmamdı. dumura uğramış gibiydim. neredeyse tüm bölüm bu sınavda toplanmıştı. ama 80 yaşındaki ton ton profesörümün eğitimiyle en keyif aldığım derstir.
Bir teknik eğitim fakültesi öğrencisinin isyanı derslerden birisidir. hani ulan eğitim fakültesi yata yata bitiriliyodu? Statik, dinamik, cisimlerin dayanımı, termodinamik dediniz hatta hidrolik ve pnomatik dersi bile aldık daha ne akışkanı ne mekaniği ulan! hangi sanayi kuruluşunda olsa olsa en fazla şef olabilecek bir adam akışkanlar mekaniğini kullanır: hiç! hangi meslek lisesinde öğretmen öğrencilerine akışkanlar mekaniğinden bahseder: hiç! eğitim çarpıklığını gözümüze değil götümüze sokan derstir!
4 senede mühendis beyni oluşturmak için çok etkili bir derstir. milyonlarca farklı problem ve çözümü 4 sene içinde beyne yerleştirmek namümkündür. öyleyse ne yapılır ?
akuşkanlar mekaniği ve benzer derslerle genel kurallar beyinlere yerleştirilir. bir kaç çözüm yolu da çeşni olarak verilir. eğer "lan ben iş hayatında bunların hangisini kullanıcam ki" denip beyin bu verilenlere kapatılmadıysa, 4 sene sonra orta halli bir mühendis beynine sahip olunur.
karşılaşılan problemler bu mühendislik bağlantıları gelişmiş beyinle çözülür.

mühendisler bu fikirleri mühendis beyinlerinde değerlendirsinler. gereksiz buldukları varsa vardır. yoksa yoktur. vardı da biz mi içtik. ben çok susadım. su suuuu. *
not: ben akışkanlar mekaniği dersinden bir kere de geçtiydim. lakin iz bıraktı tabi.
kimya mühendisliği öğrencilerini çok fazla zorlamayan derstir. biraz sıkı tutulursa itina ile aa yla geçilir.
defalarca alan insanların adından alışkanlar mekaniği diye bahsettiği makine mühendisliği bölümünün efsane derslerinden biridir.
makine mühendisliği 3. sinif dersleri icinde * * * * * en cok anlam ifade eden, en umutlu oldugum, en anlasilabilecek derstir. tamam en basta ben de "ne bu boyle bea" yaptim. ama efendim insan okudukca..
enteresan, ne olduğu belli olmayan, fıtık eden, çalıştıkça unutulan garip ders.*
güncel Önemli Başlıklar