bugün

7 ay önce yazmıştık---> (bkz: #45842638)

"kız kulesi'nin yerine ucube bir şey yapıyorlar" demiştik...

belli ki bir planları vardı.

ve yaptılar...

işte kız kulesi'nin son hali arkadaşlar;
görsel

yukarıdaki görsele iyi bakın arkadaşlar.
kız kulesini oluşturan adacığı dolgu ile genişletmişler...büyük bir alan kazanmışlar.

güya restorasyon yapıyorlardı. kule vinçlerle mi restorasyon yapıyorsunuz? siz hayırdır amk?

kız kulesinin etrafını doldurup, adacığı büyütüp alan kazanmanın maksadı nedir?

hangi vakıfa vereceksiniz işletmesini?

diğer görselleri aşağıya bırakıyorum;
görsel
görsel
Oyunun sonunda ölüyoruz.

Müslamınım diyenlere duyrulur.
Yıkın aq sorun yok...
Olur da 20 sene sonra akp fln tekrar başa gelirse cuhape osmanlıdan kalma kuleyi yıktı derler zaten.

(Cuhapelilerin de geçmişini zikeyim... ben bana ters gelen şeye tepki gösteriyom bu aq trolleri beni de cuhape sanıyo bunun bokuna)
Cami yapsınlar onu da, bari ümmet faydalanır.
yıkım değil restarasyondur o. tabi sen ve senin gibiler muhalif olduğu için tadilatı yıkım gibi görmesi normaldir.
orada da tarihi eser, define filan mı arıyorlar acaba? en son 3 bin yıllık gölü kurutmuşlardı define arayacağız derken.
Artık büyüdü hep kız kulesi olarak kalacak hali yoktuya bundan sonra kadın kulesi olarak hizmet verecek olup ileride doğum yapması beklendiğinden bulunduğu alan dolgu ile büyütülmüştür.
Adını da

15 temmuz şehitler kulesi yaparlar.
Aradıkları defineyi bulup sattılar mı acaba.
Hepinize referandumda cevabı verdi bu aziz millet be he heyyyy. Oyum akepeye.
Heriflerin tarihle her şekilde problemleri var. Bunlar sandığa gömülmedikçe daha çok tarihi eser tahrip edilecek.
en son onarılıyordu umarım yıkılmamıştır. Ben dün gördüğümde böyleydi.
Algıya bak algıya, sanki kuleyi civar köylülere vermişler alın yapın diye. O projeyi planlayıp, takip eden kaç akademisyen ve uzman var haberin var mı? Bu kafayla daha çok kaybedersiniz siz.
adamlar kızkulesinden de eski olan cezayirli hasan paşa kışlasını buldozerlerle yıkmışlardı zaten.... kızkulesinde mi duracaklar?

ya bu islamcıların en büyük hedeflerinden biri de ülkenin tarihini yoketmek ve tarih algısını sıfırlamak.. tipini kaydırmadıkları meydan, cami, kışla kalmadı.. istanbul'un meşhur asırlık çınarlarının hepsini "buduyoruz, bakımını yapıyoruz" ayağına traşlaya traşlaya yokettiler.. suçu da büyük bir beceriyle chp'nin üzerine attılar...

bu sadece bizim islamcılara özgü bi durum değil.. ışıd da bir yere hakim olduğunda ilk yaptığı iş tarihi eserleri dinamitlemek oluyordu...

bence bu işin daha derin ve ideolojik bağlantıları var.. bu tarih sıfırlama taktiği sanki siyasal islamın dizayn edildiği pentagon ve mi6 laboratuarlarında akıl edilmiş...
kız kulesi midir kadın kulesi midir bilmem...