bugün

kısa zaman sonra halkın rejim için büyük tehlike olarak göreceği partiye en güzel cevabı sandık başında vereceği zaman, oluşacak durumdur.

(bkz: başlık parsellemek)
dört gözle beklenen durum.
(bkz: ah nerde o günler)
başladı çoktan. ama dangoz muhalefet partileriyle olmuyor. yine bir devrim mi yapsak ne dersiniz?
(bkz: siz beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün)
2015'de yavaş yavaş tanık olmaya başladığımız durumdur.
sonucunda muhtemelen ak parti taraftarları muhalif kesimi suçlamalara boğacaktır. mesela:

-sizin yüzünüzden oldu
-yıllarca uğraştınız karalamak için, alın işte bitti, şimdi mutlu musunuz
-bundan sonra başımıza gelecek her kötü şeyin sorumlusu sizsiniz
vs vs

sonuç olarak ak parti yavaş yavaş yerin dibine batıyor. çünkü ak parti'nin en büyük olumsuz yani tayyip erdoğandır ve partinin kendi içinde bunun farkına varanlar ona karşı durmaya başladılar. erdoğanın tek adam olmak istemesi de en büyük sorun ve tehlike olduğunun göstergesi. ben kişisel olarak başkanlık sisteminin gelmemesi taraftarı değilim ama bunu ak partinin yapmaması taraftarıyım. hayır "ak parti iyi bişeyde yapsa karşıyım" kafası değil. ak partinin getireceği başkanlık sisteminden hayır gelmeyeceği için karşıyım. çünkü bütün yetkinin tek bir kişinin elinde olacağı bir sistem ne beni ne sizi mutlu eder. ak parti demokratik bir sistem getirmeyecektir. bunu şimdiye kadar ki icraat ve söylemlerinden anlamak mümkündür. zaten ruhsal sorunları olan hastalıklı bir insanın tek başına yönetimi eline alması demek, yakın gelecekte hitler almanyasına dönebilme ihtimalimizi de sorgulatır.

bütün bunların farkında olan ama bir süredir sesini çıkaramayan ak partili parti üyeleri de artık bu kaygılarını açığa vurmaya başladılar ve tayyip erdoğanın çöküş süreci 2015 yılında başladı. 17 aralık 2013'de başladı diyenler için o sadece ön ayak olup zemin hazırlamıştır, ama asıl çöküş şimdi başladı. ülkenin refahı için tayyip erdoğan görüşünde olan hiç bir polıtikacının ülkenin başına gelmemesi gerekir. hangi parti olduğu hiç önemli değil.
araplaşan spastikleşen bir topluma doğru giderken, akp içinde bile bu durumun farkında olup sara hastası bir adamın peşinden gitmenin 3. dünya savaşına neden olmaması için gerekli olandır.
bu badireyi de atlatabilirlerse, başarabilirlerse, bu krizden de çıkabilmenin bir yolunu bulurlarsa, ben de oyumu bunlara vereceğim. yetti artık yahu...
her seçim öncesinde "ak parti'nin çöküşü" diye umanların, seçim gününde yine "ak parti'nin sikişi" olduğunu anlamalarıdır.
Ak parti çökse bile artık yaratılan bir kitle var Halk var. O beyni yıkanmış cahil görgüsüz cehalet akan Halkın akp olmasada başka bir parti adı altında sahipleri olacaktır. Ne yazık ki.
hala "ak parti" diyenlere hakaret değil biraz araştırma ve okuma tavsiye ediyorum. lütfen dünya ve türkiye siyasetinden biraz haberiniz olsun. gemi batarsa sadece biz batmıyoruz, hep beraber batıyoruz.
" hep ben " ci rte yüzündendir.
sonuçta ak parti de bitecektir yarın ya da zamanı geldiğinde. kimse din, iman, reform demesin, biraz objektif bakabilen herkes ak partinin bir amerikan projesi olduğunu görmektedir. o yüzden amerika çıkarına bakıp onların yerine bir başkasını getirecektir.

bizim halk olarak yapmamız gereken ise, at gözlüğünü atıp, bu gerçeği görerek, tam bağımsız bir türkiye için ne yapabiliriz, amerikan boyunduruğundan nasıl kurtulabiliriz, bunun için çözüm üretebilmek, birlik olmaktır.
çoktan başlamış olan süreçtir.

insanlar bu arınç-erdoğan kavgasına çok fazla anlam yüklüyorlar. yüklemeyin boşuna. erdoğanın arınçı harcaması sandığınız kadar zor bir şey değil. arınç da bunu biliyor zaten. arınç-erdoğan kavgasındaki en önemli olay erdoğan-hükümet ayrışmasının ayyuka çıkmasıdır. tabi görebilenler için. akplilere sorarsanız nasıl ki dershane mevzusu patlak verdiğinde akp-cemaat eleleydiyse, bugün de erdoğan hükümet elele, her şey yolunda, biz nifak sokuyoruz!

ama asıl çözülme süreci cemaat-akp ayrışmasında başlamıştı. hep söylüyorum, cemaatin oyu çok az olabilir ama yetiştirdiği kadroları akp seçmeninin geri kalanı yetiştiremez. bu bakımdan cemaat, akpye çok ciddi bir kadro avantajı sağlıyordu. şimdi o avantaj tersine döndü.

öte yandan 17 aralıkla başlayan süreç akpyi birbirine kattı. akpnin ağır toplarından birisi olduğunuzu ve yolsuzluk iddialarında da adınızın geçmediğini düşünün. ağırınıza gitmez mi birilerinin para ve maddiyat için elinizde tutmakta olduğunuz iktidarı, gücü tehlikeye sokması? siyasette her zaman geleceğe bakılır. eminim ki o adamlar şu anda kendilerini akpnin içerisinde hiç de güvende hissetmiyorlar. öte yandan parti içi demokrasi de olmadığı için seslerini açık açık yükseltemezler de. elbetteki akpnin içi fokur fokur kaynıyor.

seçim sonrası bu süreç daha da hızlanacaktır. çünkü akp anayasa değiştirecek çoğunluğa ulaşamayacak. bu durumda seçilmiş cumhurbaşkanı ile seçilmiş başbakan arasındaki ilişkilerin nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz.
ak partinin 2,5 yıl ömrü kalmıştır. büyük bir gümbürtüyle bir anda dağılıp gidecektir.
imkansız hededir.
Tayyip Erdoğan yaşadığı sürece.
güncel Önemli Başlıklar