bugün

Ahlakın kaynağı dindir.
Din değil derseniz yukarıdaki entry cevaptır.
Toplumun Kültürel değerleridir.
Toplum, Din, Devlet gibi yapılaşmalar insanın özünde zaten var olan ahlakı yok eder.
Düz mantık düşünürsek önceleri toplum sonrasında ise bunu din ele almıştır.
Din kısacası şunu diyor "yazılanlar iyi ve kötü olarak ayrılmıştır ve kötü olanlar ahlak dışı sayılır" dini kökenlere bakılınca ahlakın ilk oluşum safhaları bunlardır.
Zinayı yasaklayarak düzensiz ve karmaşık insan toplumu yaratmak engellenmek istenmiştir mesela.
Başkasının malına veya canına zarar vermek günah ve yasaktır mesela buda şu zamanda insanların can ve mal güvenliği ile alakalıdır ve buda ahlaka dahildir.
paraniz yok ve cevrenizde de yardim isteyebileceginiz kimse yok diyelim. Evde yiyecek hicbirseyiniz de kalmadi. Cocugunuz acliktan olmek uzere bu durumda yaptiginiz hirsizlik ahlaki midir? Ya da yapilan bu hirsizlik ahlaksizlik midir?
ahlak kendi başına varolan bir kavram değildir. ahlak kavramını insanlar oluşturmuştur. fakat her ne hikmetse yaşadığı gezegen evrende bir toz tanesi kadar bile değilken bir de kendi aklını evrendeki en üst akıl olarak kabul ederek kendi oluşturduğu bu kavramı evrensel olarak kabul ettirme cüretini göstermiştir. ahlak tartışmasının bir diğer boyutu da mutlak mı yoksa göreceli mi olduğu konusudur. ahlakın sınırlarının ideal olarak belli normlarda olması gerektiği istenmiş olsa da pratikte tüm insanlar tarafından kabul görecek bir ahlak çerçevesi oluşturulamamıştır. bu nedenledir ki kuralları toplumların kendi kültür inanış ve yaşam tarzlarına göre şekillenen göreceli bir kavram olmuştur.
Saygıdeğer (bkz: ya ağm) dırlar.
toplum anarşiye ve vandalizme eğilimlidir. ahlakın kaynağı felsefe ve dindir.
yıl olmuş 2021 ne ahlakı, ne toplumu amk?

süper marketlerde bebek mamalarına kit koymaları mı ahlak?
evet, toplumdur. insanlığın başlangıcından beri toplum yapısı oluşmasıyla orantılı olarak ahlak kavramı da temelden gelişmiştir. din bazı ahlak kurallarını şekillendirmiş olsa da kaynak dindir diyemeyiz.
Toplumun kaynağı ahlaktır. Birbirine muhtaç ve birbirimi doğuran evren ve paralelidir. Bakın burada ahlak denilmiş, iyi ya da kötü ahlak denilmemiş. Kötü ahlak da bir ahlaktır, ahlaksızlık değil. Bu toplumlara göre, toplumların doğuşuna, coğrafyasına, komşu toplumlarına göre değişkenlik gösterebilir. Dünyada tek başına kalsan bile bütün olduğun diğer şeylerle, canlılarla aranda bir uyum ve bu uyuma göre kurallar dizisi oluşturursun. Doğada serbest olan ahlakı keşfedersin sonra değişkenlere göre yenilersin, bu andan itibaren sen onu doğurmuş oluyorsun. Böylelikle sirkülasyon devam eder.
insanın içindedir.
Tabiki de toplumdur. Toplumda kabul edilme çabasıdır. Toplum olmasa neden ahlaklı olayım ki? Topluma uyum gösterme çabasıdır. Biz de topluma dahiliz birileri de bizim yargılarımızdan korkuyor. Aslında herkes bi salsa da rahatlasak
Ahlak mı dedi o?

Bizim dinimiz var şükür, ahlaka ihtiyacımız yok!
Bazı arkadaşlar ahlakın kaynağı dindir, demiş. Bazıları da toplumdur, demiş. Peki neden kimse dinin ve toplumun kaynağı ahlaktır dememiş? Neden ahlak gibi insiyaki (içten gelen) bir şey toplum ve din gibi yapıntı ve dışsal kurumlardan kaynaklanıyor da onlar ahlaktan kaynaklanmıyor? Sözlükte hiç filozof, antropolog, psikolog, sosyolog falan yok mu?
kaynak evrimini gerçekleştirmiş beyindir bu topraklarda öyle bir beynimiz olmadığı için gelişme aşamasında ama kimse nasıl gelişeceğini ne zaman biteceğini falan asla bilmiyor maalesef ahlaksızlık çok.