bugün

Sen asıl Arap ın birinin yazdığı bir kitap var, onu okusan sıçarsın altına gülmekten içindeki saçmalıklardan.... Okuyanı az.... Herkesin birbirine kulaktan kulağa aktardığı bir kitap.
Sanırım Yunus çengelin kitaplarını falan okuyan yazar beyanı.
Doğrudur Mustafa Kemal termodinamik, akışkanlar mekaniği hakkında pek yazmamıştır.
affetmeyiz.

görsel

önce bir okuyun lan. sadece atatürk ün kitaplarını değil pazar günleri ek olarak verilen magazin dergilerini bile okuyun. okuma alışkanlığı edinin sonra fularlarınızı takar gelir gene eleştirirsiniz..
adam daha ne yapsın en büyük eseri o kadar iç dış saldırıya karşın hala ayakta cumhuriyet.
varsın yazdığı kitaplar afedersiniz vasat olsun.
Geometriye zekaniz yetmiyor, diğer eserleri okuyacak kadar türkçeniz yok.

Üstüne gelmiş kurtlar sofrasına yatırılmış bir ülkeyi kurtarma çabasına girişmiş bir insanın eserlerine vasat deme cesaretini de kendinizde buluyorsunuz. Ben de buna şaşırıyorum.

Kurtuluş savaşı gibi bir dönemin ardından ortaya bir şeyler koyabilmesi bile mucize iken ilk sayfasını okumaya çalışıp köşeye bıraktığınız eserler hakkında ağzınıza sakız alıp konuşmayın lütfen.
(bkz: lassie bize bir şey anlatmaya çalışıyor)
yazdığı geometri terimlerinin 100 yıl sonra kafasına vura vura ezberletildiğini bilmeyen liseli söylemi...
duyan da mustafa kemal atatürk'ün nobel edebiyat ödülüne aday gösterilmesi üzerine, nobel jürisi üyelerinden birisinin değerlendirmesi sanacak.
tam ne güzel adam okumuş kritik edip eleştirisini dile getiriyor diyecektim ki,
okumamış olduğunu ortaya koymuş. nutuk eserini okuduğundan da şüpheliyim. kitapcıda rafta görmüş belli.
hayatında nutuk dışında hiç atatürk'ün kitabını görmemiş birinin fikri var gibi yazdıklarından ibaret paylaşım.
"vasat" kelimesinin ne anlama geldiğini hâlâ bilmeyen, öğrenmemekte ve yanlış kelime kullanımında direten cahil bir çomar beyanıdır.
Bir de "çok vasat" kullanımı var, gördükçe çıldırmamak elde değil.
okunan binlerce kitap ve neticesinde ortaya çıkan gelişmiş entelektüel bir dimağ. Müzikten, matematiğe, tarihten, edebiyata her alana hakim bir insan. bırakın yazsın yazmassa yazık olur, o fikirler heba olmamalı.
bu gün müsellese üçgen diyorsak bu bile Mustafa Kemal sayesinde. Bu yüzden katılmadığım bir görüş.
O kadar mevzunun içinde oturup roman mı yazacaktı aq.
Subjektif, üslubu dolayısıyla saygı duyulabilecek ama doğru olmadığını düşündüğüm görüş entrysi. Yıllar boyu iç ve dış çeşitli faktörler dolayısıyla muhteşem bir dünya imparatorluğundan, bir enkaz haline dönüşmüş olan Osmanlı imparatorluğu’nun sonrasında yazılmış bu kitaplar geçerliliğini Hale’n korumaktadır. Dönemde halkın bilinçlendirilmesi ve kalkınmanın gerçekleşmesi açısından yazılmış olan kitaplara vasat demek öncelikle haksızlıktır. Ayrıca Atatürk’ün herşeyden anlıyor gibi bir tavrı da tamamen subjektiftir. Bununla beraber şahsi kütüphanesinde not alarak okuduğu kitapları incelerseniz Osmanlıca, Türkçe ve Fransızca bayağı geniş bir konu yelpazesinde kitap okuduğunu ve bilgi sahibi olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca bir devlet adamı olarak medeni bilgiler kitabı hazırlaması hiçte garip değildir. Geometri kitabını ise incelerseniz kuramların ve kuralların Türkçeleştirilmesi haricinde bir bulgu yoktur, yani yeni bir kuram, kural getirilmemiştir dolayısıyla uzman olmanız gerekmez.
adam ne kadar kibar. direkt vasat dememek için yırtmış kendini.
hakaret içermeyen kişisel bir görüştür. hiç atatürk ün kitabını okumadım.
Atatürk Hakkında Yorum Yapması Gerekenler Listesinde Son Sırada olduğunu unutma yiğidim bırak klavyeni senin anlayamayacağın tarzdan konular bunlar.
(bkz: kıça vura vura güldüren çomar zırvaları)
Yani her işten ileri derecede anladığını düşündüğü için mi bilmem ama Atatürk zamanında pek de uzman olmadığı konularda ne bileyim kitaplar falan yazmaya kalkışmış.

işte medeni bilgiler, geometri gibi. valla büyük cesaret, neye borçlu acaba bu cesareti şaşkınım!

ee tabi yazsın laf edemem, ama ne bileyim nutuk dışında sanki pek de ilgi alaka gösterilmediği de ortada, demek ki olmamış...