bugün

ato anadolu lisesi olarak bilinen lisedir.1996 yılında çukurova üniversitesi yolunda kurulmuş.alan bakımından oldukça zengin bir okuldur.yunus hocasıyla tanınır.saçına jöle süren garip öğrenciler havanın sıcaklığı ne olursa olsun okulun girişindeki çeşmede saçlarını yıkamaları gerekir.bir toprak saha.6 basket potası.bir voleybol kortu.bir hentbol sahası.küçü ormanlık bir alanı olmasıyla dıştan görünüşü cazip gelen ancak içindeki bir çok hocanın işe yaramaz olmasıyla kaybetmeye mahkum olan okuldur.2004 yılında her anadolu lisesi gibi son 7 yıllık mezunlarını veren okulun eski tadı kalmamıştır.
yedi yıllık halindeyken bir çok dostluk yetiştiren eğitim olarak ortalamayı aşamasa da geride kalmayan ama her mezununun hafızasında oldukça geniş yer kaplayan okuldur. yunus hoca sert ama bir o kadar içtendir. çoğu hocası * gıcık ötesi olsada iyi insanlardır. özlenen okuldur... *
öğrenci muhabbetlerinde kısaca ato olarak bilinen, çok iyi dostlukların kurulmasıyla efsaneleşmiş okul.
(bkz: özledik be)
http://www.atoal.com adresinden öğrenci sitesine ulaşabilirsiniz.site henüz yeni kurulmasına ragmen an itibariyle 59 üyesi bulunmakta...
dosttan öte kardeşler kazandırmış,
bitse artık dedik pişman olduk keşke bitmeseymiş dediğim okulum. *
ps:babürüm kızma en kısa zamanda üye olcam ben
sıcak bir cuma günü, ders bitimi 2000 küsür öğrenci istiklal marşını okuyup herele gürele evine koşmak için titremektedir. bu arada çok sevgili, muhterem müdür yardımcımız her haftaki klişe konuşmalarından birini gerçekleştirmektedir:

- aranızda okul aidatını vermediği halde kapı kıran vatan hainleri var. hayvan herifler!

o cümleden sonra hayata bakış açım değişti. işte öyle bi okuldur ato anadolu lisesi.
Dağın başında, ormanın içinde bir okul. Her zaman seyhan anadolu lisesi*'nin gölgesinde kalmıştır.
eğitim öğretim hayatına yavuzlar motor meslek lisesimiydi * herneyse o okulda başlayan sonra kazım karabekir, incirlik lisesi derken kendi okuluna kavuşmuş; cefakar, bu yazıyla vefakar olduğunu da kanıtlamış öğrencilere sahip, hala müdür müdür bilinmez tahsin kocaboğayla * * özdeşleşmiş okul. efsanevi hocalara ev sahipliği etmiştir: mustafa kasa *, hacer kavlak **** ...vb. ilk akla gelenlerdir.
sadece kapı kırana vatan haini dememiş hatta devletin malını yumruklayacagınıza beni yumruklayın diyen içten ötesi müdür muavini vardır.
Öğrencileri kendi aralarında ediyür, yapiyür, biliyür, gidiyür fiil ve aboov, neiyy, muhorarah rah rah ünlemleriyle konuşurlar. Eğitim kalitesi yüksek, ders verimi düşüktür.
Öğretim kadrosu çok kalitelidir. Coğrafyacı Eyyüp Ötünç, tarihçi Çetin Öztürk, sosyolog Münire Ser, odtü mezunu ve diğer okul matematikçilerinin aksine öss sorusu çözmekte zorlanmayan matematikçi Sevgi Arman, felsefeci Bezihe Ufuktepe hatta kendi mantığı içerisinde değerlendirildiğinde dinci Dr. Fatih Menderes Bilgili hep işilerinin ehliydiler.
çok büyük bir alana sahip lisedir. eğitim kalitesi ortalama bir anadolu lisesinden çok iyidir. müdür yardımcısı yunus hoca'nın en önemli görevi saçı jöleli erkekleri ve eteği fazlaca kısa olan kızları yakalamaktır. kendisinden tokat yememiş ato'lu gerçek ato'lu bile sayılamaz.

sınıfın arkasındaki sıralardan birinde bozuk para ile futbol maçı yapılmaktadır. oyun sırasında sınıfta bir hayli gürültü vardır. tam o sırada yunus hoca komutan edasıyla içeri dalar. ben dahil arkadaki 4-5 garibanı sıraya dizer. tokat merasimini başlatır. sıra bana gelmiştir. branşı ingilizce öğretmenliği olan yunus hoca tokat öncesi bana şu şekilde uyarıda bulunur:
take off your glasses

sonrası malum bir hafta güldük buna, çok severiz hocamızı. bir de coğrafyacı zeki çürük vardır ki sınıfı 4'er kişilik 9-10 gruba böler. 1'den 10'a kadar hazırlanmış grup numaraları her derste şans topu çekilişini anımsatan görüntüler eşliğinde çekilir. çekilişten çıkan şanssız grup elemanları o dersin konusu ne ise tahtada anlatmakla görevlidir. 4 eleman da anlatmayı bitirince, sınıfın diğer öğrencileri sunum yapmış gruba sorular yöneltirler. soruları başarıyla cevaplayan grup üyeleri birer aferin alıp yerlerine geçer. çok eğlenceli ders olur, zeki çürük de kral adamdır.

işte ato anadolu lisesi böylesine güzel yaşanmışlıklarla dolu, özlenilen bir okuldur.
şimdilerde eğitim kadrosu epey değişmiş olan, lise yıllarımın geçtiği okulum.* yaklaşık 2 ay önce ziyaret ettiğimde efsane matematik hocası "naci bolat" ile muhabbet etme fırsatım oldu. okulun en tuhaf, sıradışı ama bir o kadar da iyi niyetli hocalarından biridir.

keşke lise yıllarıma tekrar geri dönebilseydim. lise hayatım boyunca eğlenmediğim gün sayısı çok az olmuştur. ato'lu olmaktan gurur duyuyorum. hakkaten özledim ulan!

edit: şimdi düşünüyorum da, 2. paragrafın son 2 cümlesine katılmıyorum. *
istiklal marşından kaçanların peşine düşüp taaa gazipaşalardan toplayıp getiren bi müdür yardımcısını bünyesinde barındıran 2004 yılında mezun olduğum canım okulum. ulan yunus hocnın çemkirmelerini bile özledik bee.fatih menderesin din aşkı, vahit hocanın sapıklıkları, nalan taşçının sözlüye kaldırıp bilemeyene kadar soru sorup sonra da niye çalışmadın diye azarlaması, mehmet özenin tükürük yağmurları, selver hocanın canlar diyişi. hepsini özledik lan
lise sonda gelip bir sene okuduğum adana'nın güzide okullarından. kocaman ve ağaçlı bahçesi, üniversiteye yakın oluşu, okul çıkışı otostop kuyrukları ve hocalarıyla sıradan bir okul değidir. sadece 1 yıl geçirdiğim için ato'luyum diyemiyorum kendime çünkü ato'lu olmak bir ayrıcalıktır.
okulu bilmiyorum da sağlam insanlar mezun etmiş lisedir.
gitgide meslek lisesine benzeyen okuldur. kendini patron sanan idarecilerle doludur.
Naci Hoca, Çelik Hoca, Keziban Nazlı Yılmaz ( KEZBAN), Akan Candan Coşkun (ACC), yeni ATO'lu Bilgen Uyanık, ilknur Aktolga (ATOM KARINCA), Hacı Bayram Kurt, Muharrem Gündoğdu ( YEA YOU ALL RiGHT), Şeyh Kasım Garip (ŞIHIMIZ MÜDÜRÜMÜZ), Mehmet Küpeli (MARiO), Orhan Özdemir (ŞEKER ORHAN), Gökhan Pamuk ( RAKET KRAL), Zeki Çürük ( AHMET DAVUTOĞLU), Gülendam Karaca Çetin (SAFiNAZ), Mustafa Arıcı (RiKS), Mahmut Özer (RAMOS), Saadet Vargün (DOĞUŞ ÇAKIR), Erdal Arbaç, Fatma Çinar (ROBERTO CARLOS), Nihal Polat (EŞKENAR ÜÇGENiN iÇ AÇILAR TOPLAMINI BiLMEYENiN BiR ÜST SINIFTA iŞi YOK),

Yukarıda ismi ve parantez içerisinde lakapları verilen efsane kadrosuyla, eğlencesiz bir günü bile geçmeyen, ATO'lu Olmak Ayrıcalıktır Sözülye bilinen, yenilerin göremediği Yunus Hoca'nın lafı hiç eksik olmayan...

Öğle aralarında dışardan yemek söylenip basketbol sahasından alınıp bir çok kez basılınan, Cuma günleri Cumaya diye çıkıp yemek yemeye gidilen, ormanlık alanda ''ATO ANADOLU LiSESi iYi KAÇIŞLAR DiLER'' yazısı bulunan...

Her sınavı ortak olup öğrencileri zora sokan, nevruz ve gençlik haftalarındaki çeşitli etkinlikleriyle bilinen...

Naci ve Çelik hocanın '' Uçmayı biliyor musun ? Seni aşağıya atarım'' şakası ( şaka sanmış) ünlü olan...

Yeşim Hocanın ben süperim tavırları olan...

Bilgen Hocanın her öğrenciye evladı muamelesi yapıp ilgilendiği...

Okul çıkışlarında Üniversiteden gelen arabalara otostop çekilip buna ''ATOSTOP'' adı verilen...

Her günü bir alem ve heyecanla geçen...

Çıkışlarda Öğrencilerin ilk işinin PS oynamaya gitmek olan...

Kısacası unutulamayacak günler ve dostluklar yaşanan herkesin gitmek istediği ama sadece bazılarının başarabildiği okul.
güncel Önemli Başlıklar