bugün

Finans yönetiminde sıkıntı yaşayan bekar yazar için finans yönetimi ile ilgi bir takım önerilerdir.

Öncelik olarak kredi ile iş yapmak istemiyor mesela. 1500 da aylık kira vs. Giderleri de geri kalan bütçeyi nasıl yönetmeli , birikimi nasıl yapmalı? Bu yolda hevesi kırılmadan, istikrarı sağlayabilecek onu çok zorlamayacak bir yol soruyoruz hocam. Evt.

Edit: bekardan kasıt mesela bir aile bütçesi bazında değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekilmekte. Yazar burada ava çıkmamıştır. Tşk.
1500 aylık kira gideri ve bunun teferruatı varsa istanbul, ankara, izmir gibi bir sehirde yaşamıyordur. Yaşıyorsa da zaten o kirayı ödediği semtlerde tek sosyal aktivide hava karardıktan sonra sağ kalmak olacağı için sosyal ortama cok para harcamayacaktır.

Kişisel hobilere ve alışverişe 2000 lira ayırsa, 2.000 de mutfak masrafı olsa 2.500 tl artacaktır. O kalanla da her ay 2 çeyrek alınır. Güzel yatırım.
Ankara da bir ev arkadaşı ile yaşıyorum. 1500 den hesaplayabilirsiniz. Yaşadığım yer emek mahallesinde. Bahçeliye çok yakındır. Güvenlik sorunu için Endişelenmeyiniz efenim.

(bkz: yazar burada kendini anlatmaktadır)
Ulaşılamayan önerilerdir.

yaf siz de beni sadece fotoğraf atınca ciddiye alıyorsunuz. Bak bozuluyorum heee.

8000 lira maaş alsaydınız bunun gider dağılımını, birikim planlamasını nasıl yapardınız? Dinliyorum evt.
Kaloriferleri açarken tereddüt edin ve bundan hemen vazgeçin.

Kızılay'a kan bağışı yapın. Bu sayede Kızılay'ın ücretsiz olarak vereceği vişne suyu ve çikolatayı yiyerek bir öğünün parasını biriktirin amk.
(bkz: b tipi likit fon)
Çalıştığınız bankada bulunan müşteri temsilcisi ile görüşerek bankanın sunduğu fon sepetleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Aylık tasarruf tutarınıza ve yaptığınız yatırımdan ne kadar bir kâr beklediğinize, alabileceğiniz risk miktarlarına göre size birçok fon önerisi yapacaklardır. Sakın devlet bankasına gitmeyin. Özel bankalar bireysel birikim için her zaman daha ideal fırsatlar sunar.

Senede biriktireceğiniz 20 bin lira bir sonraki sene katlanarak aldığınız risk oranına göre 30-40 bin liraya ulaşacaktır. Sakına son iki senedir kısa vadede yüzde 30-40 kazandırmış diyerek döviz ve altına yatırım yapmayın. Nispi değerlendirme ve talep fiyatına göre değerlerlenen emtia ve dövize değil de para işlemde olacak şekilde bir yatırım planı hazırlayın. Sirket hisselerini baz alan az buçuk da emtia barındıran hisse fonları en iyi yatırım seçeneği olabilir. Bunlar kendi şahsi kanaatlerim olup herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir.

(bkz: fon sepeti)
istanbul'da Ayda 8000 TL maaş normal Bir ücrettir. Ev kirası, faturalar, gıda biraz da kisisel harcama en az 6000 TL tutar ortalama bir semtte. 2000 TLye de altın alırsınız.

Bu bir kişi için. Evli olup 2 kişi olanlar için ikiyle çarpın. Çocuk da varsa zaten birikim hak getire. Eksi bakiyede devam edersiniz.
Her a harfini cümle içinde kullandığınızda bir tl atın kumbaraya.
Şahsen 8000 üzeri kazanan biri olarak çok az birikim yapabiliyorum. istanbul'da zor iş.
Geliyordu gelecek olacak. Olmayacak böyle en iyisimin,

Zengin beyler eqlesin.

Huzurlu bir yaşam kuralım. Evt.
Az ye de Gümüş al.