bugün

hiç kitap okumamaktan daha iyidir. stefan zweig'in satranç kitabını tavsiye ederim, güzeldir.
Cahillerin yapacağı iştir.
Ben daha çok stefan zweig ekseninde edebiyat tartışanlara kılım.
bunun kriteri sayfa sayısı olmamalı. ne yani 1200 sayfa harry potter azkaban tutsağı okuyunca entelektüel mi olunuyor?

fakat ülkemizde son dönemlerde sıkça yapılan şöyle de bir gerçek var ki; çok yersiz ve tehlikeli fikrimce. belli dönem belli yazarların popüler olmasının, kesinlikle yayın evlerinin ticaret politikaları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. yayın evlerinin yeni basılan veya baskısı yenilenen kitap yazarları ile o ay ki edebiyat dergilerinin kapaklarını süsleyen şair veya yazarlarının aynı olmasının, bir tesadüf olmadığını görebilmek çok zor olmasa gerek. elbette yeni bir çeviri veya eser olması bu durumun dışında tutulmalı. fakat aynı eser ve sanatçıların sürekli olarak temcit pilavı kapak edilmesi, ülkemizde yeni kitap veya çevirinin ne kadar az olduğu acı gerçeğini de yüzümüze vuruyor maalesef.
şunu net bir şekilde ifade edeyim; bu ülkede bir kitap elden ele dolaşıyor, herkes o kitabı "aman öyle güzel kitap, aman böyle süper kitap" diye övüyorsa o kitap genellikle çöptür.

(bkz: kürk mantolu madonna

elbette istisna olabilir.
valla ben zweig'in bu kadar populer olmasina katlanamiyorum arkadas. d&r gidiyorum bir bolum komple zweig kitaplari. bazen diger raflara sarkiyor. dost kitabevi'ne gidiyorum ayni sekil baktigim yer zweig aq. baska adam mi yok lan okumalik bu ne olm.
(bkz: novella)
(bkz: öykü)

girdi burada.