bugün

Şimdi çok spesifik laflar etmeyeceğim sözlük herkesin anlayacağı dilden konuşacağım.

Öncelikle Türkiye'de genel olarak 4 ayrı zihniyet var. Muhafazakar, milliyetçi, ulusalcı ve ayrılıkçı olmak üzere özetleyebiliriz.

Şimdi bu muhafazakar zihniyetin içindeki cemaatin devletle parasal meselelerden ötürü ters düşmesinden ötürü önce bu cemaatçi grup milliyetçi ve ulusalcı yapıya yöneldi. Hatırlayınız çatı aday. Pensilvanyadaki adamın ekmelli mekmelli demeçleri. Ancak bu ittifaktan bi cacık çıkmadı. Çünkü ulusalcılarla cemaatçiler iki azılı düşmandılar. Bir kısım cemaatçi halen muhafazakar kimliğinde kalmaya direndi bir kısım ulusalcı da partisine küstü( hatırlayınız Emine Ülker Tarhan)

Sonuç olarak bu cemaatçi görüş ayrılıkçı bir yapıya destek verdi. Çünkü artık kendisine neşter vurmaya çalışanlara karşı direnebilmenin tek yolu buydu.

Ayrıca muhafazakar yapının içinde de birtakım sorunlar vardı. Bunlardan en önemlisi lider sorunu ve partinin önemli isimlerinin bu dönem aday olamamasıydı bundan dolayı;

Ulusalcı ve milliyetçi kitle sayısal olarak değişmedi ancak ayrılıkçı kitlenin çoğalmasının nedeni muhafazakar kitlenin içindeki bir grubun desteğiydi.

Peki şimdi ne olacak?

Ciddi bir ekonomik kriz kapıda, döviz yükselicek, emlak balonu patlayacak, alım satım durma noktasına gelicek, tekstil sektörü dibe vuracak özetle esnaf cortingen.

Çözüm süreci sekteye uğrayacak. Artık koalisyon nasıl kurulursa kurulsun hükümet organları bu ayrılıkçı zihniyete daha sert yaklaşacak. Hazır iç güvenlik paketi de eldeyken askere polise atarlanma devri bitti keko kardeşim. Bak ben açık söyleyeyim artık polis su sıktı gaz sıktı haberlerini unutun. 2.80 uzatacak benden söylemesi.

Hangi şartlar altında olursa olsun bir koalisyon durumunda bunlar muhakkak gerçekleşecek şeyler. Erken olsun olmasın bir sonraki seçimde halk 2001 yılında verdiği tepkiye geri döner. Ayık olun.
öncelikle bu seçime en çok sevinenlerin diğer ülkeler olduğunu unutmayalım!

"çok güzel şeyler olacak" diyerek sanki bambaşka bir ülkede uyanmış gibi hisseden insanların asıl vatan hainleri olduklarını unutmayın!

"zulüm 1453'te başladı" diyerek koskoca bir imparatorluğu lekeleyen insanların sevindiğini unutmayın!

ingilizlerin, israil'in, fransızların sevindiğini unutmayın!

1- döviz kurlarında %5'e varan bir yükseliş var. her ne tesadüftür ki sosyal medyada bundan hiç bahsetmiyor solcular.
daha 1 ay önce dolar 2,74'ü bulduğunda solcular hemen laf atmaya başlamıştı hükümete.

2- akp yüksek derecede bir oy kaybetti. bunun belirli bazı nedenleri var. başkanlık sistemi, erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması vb.
selahattin demirtaş'ın "seni başkan yaptırmayacağız" sözleri bütün sol kesim için ortak bir slogandı. ki erdoğan başkanlık sistemini getirdiğinde ve başkan olduğunda muhalefet de biliyor ki "bunlar bizi bitirecek" düşüncesine kapılıp hep beraber karşı çıktılar ki seçim sonuçlarında da gözle görülür değişme vardı.
açıkçası akp'ye kimler oy vermedi derseniz? büyük ihtimalle gençler vermedi.
hani şu ülkenin meşhur gençleri var ya. komünisttim diyip starbucks'tan çıkan tipler gibi.

3- kemel kılıçdaroğlu istifa etmediği takdirde ne kadar karaktersiz biri olduğunu gösterecek.
öyle bir adam ki 1 seçim kaybeden davutoğlu'na istifa çağrısı yapacak biri.

4- devlet bahçeli'nin ilk açıklamasını okuduysanız "bu seçimi akp kaybetmiş" diyor. ulan niye "mhp de kaybetti" demiyorsun da işin gücün iktidar partisini eleştiriyorsun? kendisi de istifa etmeli.

5- hdp, dolaylı olarak her kesimin desteğini alarak barajı geçti. şüphesiz cemaatin desteği de inkar edilemez.

6- erken seçime gidene kadar ya da bir koalisyon kurulana kadar türkiye'deki dengeler değişecek.

7- hdp sadece meslice girerek tatmin olmayacaktır büyük ihtimalle ülke yönetimine de girmek isteyecektir.
bu mhp'yi kızdırır. mhp daha çoğunlukta o yüzden "akp-mhp" koalisyonu olur. akp-chp koalisyonu asla olmaz.
chp-mhp-hdp koalisyonu olabilir. çünkü bu 3 parti de akp'yi istemiyor ki mhp tükürdüğünü yalar bu durumda hdp için sorun yok chp'nin tek başına iktidar hayalleri suya düşüp boğulacak. her şekilde bu ülke koalisyonlardan çok çekti.
inşallah bir daha çekmez.

son olarak sosyal medyada twitter, sözlükler gibi yerlerde sanki norveç'e gitmiş de orada uyanmış gibi davranan insanlar var.
bunların tek derdi akp gitsin de ne oluyorsa olsun.
baksanıza 1 ay önce dolar yükseldi diye havlayan solcular şimdi doların 2,80'e yaklaşmasına bir şey demiyorlar bile.
çünkü ülke siklerinde değil yeter ki akp gitsin derdindeler.

ha ayrıca akp tek başına iktidar olsaydı yine "elektrik kesintisinden, oyların çalınmasından" bahsedecek insanlar nedense şimdi hiç bahsetmiyorlar.

ülke için en karlısı neyse o olsun.
Akp nin kendi seçmenini tutamayıp hdp ye kaptırması ve utanmadan çitkefleşerek oyların CHP ve MHP den hdp ye geçtiğini savunması bu seçimin özetidir.

Bak şu geçen 3seçimin özeti.
http://www.internethaber....̧tirma.20150607215212.jpg

Bu da bu seçimin;
http://www.internethaber....p-oy-sonuc%CC%A7lari-.jpg

Hala utanmadan yukardaki gibi söyleyebiliyorsan ıstırıp yalamaya devam edin siz bir süre daha.
yüzde kırk birle seçim kaybeden bir muhalefetiniz var artık.
cidden kafam rahat.
allahtan aynı gemideyiz de yalnız batmayacağım.
olabildiğince, hunharca eleştireceğim.
sizin yaptığınız gibi.
seçimin tartışmasız galibi, kürt siyasetine kerhen de olsa verdiği destekle 12 eylül faşizminin % 10 barajını yıkan "sol" dur.

mağlup ise, hafızdır.
seçimi kendi tiranlığı için referanduma dönüştürüp 400 mebus isteyen bu kibirli şahsiyet,
hükümet kurmak için bile yeterli çoğunlugu saglayamayarak ve sandık meşruiyetini de yitirerek, “halkın seçtiği cumhurbaşkanı” olmaktan “halkın reddettiği başkan” olma noktasına geriledi. bu önemli...
Chpli ve kürt akplilerin oylarıyla barajı geçen hdp seçimin turkiyenin belası oldu kısaca.kürt neyse kürt veriyor sana ne oluyor mal chpli.