bugün

http://www.dahianlamindakideayriyazilir.com

başlık başıma kalmış. bu başlığı benim açtığımı düşünenler info butonuna tıklayıversinler bir zahmet.
sözlükte yeni yazar olan her neslin yaptığı hatalardır.
ben de ikinci nesil yazarım, bağlaçları ayıramıyorum.
(bkz: önizle butonundan bihaber olmak)
uludag modern denilen şeyin farkına geç varılmasıdır. ben bilseydim açardım ellerimi.... *
halı sahada bomboş adam varken pas atmıyoruz abi. kaleye vuruyoruz. 6. nesil olarak kendimizi biraz toparlamamız lazım.
(bkz: her insan hata yapabilir)
başlık açarken inatla kesme işareti kullanmamak.

(bkz: #5657433)
özellikle istanbulda ikamet edenler ;

- öküz gibi gaza basmasını biliyorsunuz. makaslar felan hep sizden soruluyor ama arkadaşım biraz adam gibi kullanın. makas atarak önüne girdiğiniz araba hayvan gibi fren kastırıyorsa o makas bir tek götünüzü kesmeye yarar.

- otobüs duraklarında otobüs gelene kadar sıra oluyorsunuz. otobüs gelince hoop kimin dirseği daha kuvvetli savaşı başlıyor. hayır sonraki nesilsiniz diye hormonlu musunuz nesiniz anlamadım? tek eliyle benden 3 tane devirecekleriniz var, laf da söylenmiyor o an.

- manitaların kalçalarına, gözünüzden yaşlar akacak kadar göz kırpmadan sabit kitleniyorsunuz. bu işin yolu yordamı var. yeni nesilsiniz bilmiyorsunuz. hatunun gitmekte olduğu yönü kestirip oraya kitleneceksiniz ki; ben zaten bakıyordum manitanın kalçası ordan geçti ayağına yatabilesiniz.

- leş gibi sigara kokuyorsunuz. taaa buralara geliyor kokusu. yeni bir pencere açın havalansın ortalık.

- iki lafınızdan birinde, birilerinin .mına koyuyorsunuz. biraz da bize bırakın.
kafadan online olmalarıdır.
uludağ sözlük'ü geç keşfetmek. yoksa 6. nesil olurlar mıydı?
diğer nesillerin söylediklerini fazla kaale almaları.

(bkz: salla)
6. nesil olmak. *
(bkz: boş küme)
5.nesilin yaptığı hatalardan farkı olmayan hatalardır. mesela boş olmak gibi.
ilk 5 neslin izini takip etmek.
anket entry girerek bizde hata yapıyoruz sanırsam lakin altıncı nesle nacizane yol göstermek babında, birçok yazarın yaptığı hata başlığı hedö hödö başlıktır diye tanımlayıp formata uygun tanım yaptıklarını sanmalarıdır. halbuki bu durum gammaz aparatındaki 12 kusurlu hareketten biri olan "entry başlığın sözlük içindeki durumu ile alakalı" maddesi gereği birinci dereceden silinme sebebidir.

gammazın el kitabı, yeni nesil hataları, s.67.
(bkz: başlık açmak)
birinci nesilden başlayıp, altıncı nesil de dahil olmak üzere her nesilin yaptığı hatalardır.
bazı üst nesil yazarları adam sanmak.
(bkz: telsizle konuşur gibi entry girmek)
noktalama işaretinden sonra bi boşluk... allah rızası için lan. * * *
7. nesilin yaptığı hataların toplamının 1000'de biridir .
(bkz: inan inan ki)
söz konusu yazım (yanlışı) ise, "6 nesil" mi yoksa "6. nesil" mi tartışılası başlıktır. duyarsızlık "6. nesile" değil "6 nesile" aittir.
ikinci nesil yazar olan ve ilk on girdisinde yazım yanlışı ya da bozukluk olanların yazar olmaması gerektiğini savunan t bag'in kendi girdilerinde aranması gereken anlatım bozuklukları, yazım ve noktalama yanlışlarının tümüdür. sözlükte belli bir yeri olan bu yazarımız, altıncı nesile kafasını takmış durumdadır ve altıncı nesile aklınca ders verir her fırsatta. ben de sevgili yazarımıza yol açmak ve ona başlıkta sözünü ettiği hataları kendi girdilerinden örneklerle göstermek istiyorum. başlık sahibinin girdilerinden örnekler: (biraz uzun oldu; ama türkçe kadar zengin bir dilin kullanımını bilmeyen ikinci nesil yazarımıza verilen ders de kısa süremez değil mi?)buyrun:

(#1633267) yazım yanlışı vardır ve sözcük yanlış yazılmıştır. Aynı zamanda özne yüklem uyumsuzluğu söz konusudur.
(#3965271) cümlede anlam belirsizliği vardır ve anlatım bozuktur.
(#5658304) burada geçen 'çok fena kavga edesim var' ifadesinde anlatım bozukluğu vardır. Türkçede fena sözcüğü bu biçimde kullanılamaz. Bu bir gramer hatasıdır.
(#5664185) entry sözcüğünün Türkçesi 'girdi' dir. Türkçesi olan bir sözcüğün ingilizcesini kullanmak, Türkçenin doğallık ilkesini yok saymaktır. Bu girdide de anlatım bozukluğu vardır.
(#5670407) bu girdi de ikici, üçüncü kişi iyelik ekinin belirsizliğinden kaynaklanan bir anlatım bozukluğu vardır. Kimin dudakları, kimin parmakları gibi sorular ortaya çıkmaktadır.
(#5309594) türkçede niteleme ve sayı sıfatı birlikte kullanılacaksa niteleme sıfatı önce sayı sıfatı sonra yazılır. Örneğin, 'bir çift kocaman göğüs' yerine 'kocaman bir çift göğüs' denmelidir.
(#2301009) türkçede özel adlara getirilen çekim ekleri kesme işareti ile ayrılır. Ayrılmadığı zaman noktalama yanlışı ortaya çıkar. Bu girdide ''izmir'e'' yazılmalıydı. Aynı girdide 'ya da' bağlacından önce nokta koyulmuş. Türkçede iki ve daha fazla heceli bağlaçlardan önce mutlaka noktalı virgül kullanılır. Bunun dışında bir noktalama işareti kullanılırsa bu girdideki gibi bir noktalama yanlışı ortaya çıkar. Aynı girdide geçen 'herkesin sevgilisi dünyanın en güzel kızıdır.' ifadesi ise anlam belirsizliği içermektedir. Bu yüzden bu anlatım bozuktur. Burada yazar, herkesin sevgilisi kendine güzeldir, demek istemiş sanırım!
(#5657639) altıncı nesil yazarları eleştirdiği bu girdisinde yazarımız hataların dibine vurmuş durumdadır. Soru cümlesinin sonunda soru işareti kullanmayarak noktalama yanlışı, Türkçe karşılığı olan bir sözcük yerine ingilizcesini kullanarak anlatım bozukluğu, metin içinde çok haneli olmadıkça rakam kullanılmaz kuralını yok sayıp rakam kullanarak yazım yanlışı yapmıştır.
(#3707261) bu girdi, yazarın en beğenilen girdisidir. Burada da sıfatların arasına virgül koymayı unutarak ve 'sadece' bağlacından önce noktalı virgül koymayarak noktalama hatası yapmıştır.
(#5649120) bu başlık kendisinindir ve 'birinci' yazmak yerine yine metin içinde rakam kullanmış ve yazım yanlışı yapmıştır.
(#5632456) burada da yazarımız, aktarma sözler ya da cümlelerin virgül arasında verilmesi gerektiğini unutmuş ve noktalama yanlışı yapmıştır.
(#5648943) burada ise yazar, bir başka yazara yazarlık dersi vermektedir. Oysaki bu girdisinde bile noktalama yanlışı vardır. iki ve daha fazla heceli bağlaçlardan önce noktalı virgül, alıntı tümcelerden sonra virgül koyulması gerektiğinden habersizdir.
(#5648049) bu girdi bile yeterlidir bence t bag'in yazarlığını sonlandırmak için. 'Saolsun, varolsun' biçiminde sözcükler yoktur Türkçede. Doğrusu: sağ olsun, var olsun'dur. Aynı zamanda 'ekmeğine taş koymak' diye bir deyim yoktur türkçede. 'işime taş koymak' deyimidir sanırım kullanılmak istenen.
(#5412369) bu girdide yazım yanlışı vardır.(ne diyim) aynı zamanda ikinci bir yazım yanlışı da kendi sözcüğündedir. Kendi sözcüğü iyelik ekleriyle kullanılır Türkçede. Yani cümle şöyle olmalıydı:
bence emolita insanın kendiSine yakışanı giymesidir.
(#273881) ilk girdisi yazarımızın. iki ve daha fazla heceli bağlaçlardan önce noktalı virgül koyulur kuralından habersiziz sanırım.
(#273897) ikinci girdisi yazarın. Cümle sonunda nokta yok. Bu bir noktalama yanlışıdır. Aynı zamanda anlam belirsizliği vardır cümlede. 'gidilmesi en olası yer' ifadesi şaşırtıcıdır.
(#273898) türkçede biten cümlenin sonuna nokta koyulur. Burada noktalama yanlışı var. Aynı zamanda, aynı anlama gelen sözcüklerin aynı cümlede kullanılmasından kaynaklanan bir de anlatım bozukluğu var.
(#273921) noktalama yanlışı var. Cümle bitmiş; ama nokta koyulmamış.
(#274083) noktalama yanlışı var. Cümle bitmiş; ama nokta koyulmamış. Dahası, üç nokta koyulmuş biten cümlenin sonuna.
(#274103) neredeyse tüm sözcüklerin ingilizce mantıkla yazıldığı (akilli, ucuk ötesi, manyaği) yazım yanlışı dolu girdi.
(#5663984) cümle tümden bozuktur. Anlam belirsizdir cümlede.
(#5174117) sözcüğün yanlış yerde kullanımından kaynaklanan anlatım bozukluğu vardır. (Sorunsuzca alet, denmiştir. Buradan sorunlu aletlerin de olduğu anlaşılır.)
(#5431723) bu girdide yazım yanlışı vardır. Sanatsever birleşik sözcüktür ve 'sanat sever' biçiminde yazılmaz.

t bag usta bir yazar ve ona rağmen bunca hatası var. aslında bu hatalar listesi uzar gider; ancak daha uzun listeler de burayı kasar. altıncı nesille ilgili başlık açıldıkça öteki hatalara da zevkle yer vereceğim.
başlık açtıktan sonra haldur huldur konuyu girmek; tanım yapmamak. yani bir nevi ön sevişmeyi geçip hard core'a bağlamak.

örnek; söz konusu başlığın ilk entry'si.