bugün

Sizin derdiniz tarih değil birader. Derdiniz tarih olsa sarı selim in, mehmet reşad ın da padişahı olduğu osmanlı imparatorluğu sevdalısı tribinde abdülhamit in torunuyuz diye gezmezsniz alayınız...derdiniz Gönül rahatlığıyla sövebilmek. Yine hakarette sınır tanımıyorsunuz ama yine ufaktan bir gt korkunuz var bu kanun sayesinde...
5816 nolu kanunu çok sevdiğiniz Menderes yürürlüğe koydurdu. Gidin ondan kaldırmasını isteyin.
Kalktı.

Oturcan mı?
twitter türkiye'de gündem olan tweet.

https://twitter.com/searc...click&vertical=trends

kendi fikrime gelirsek, kaldırılmamalı. herhangi bir şahsiyete hakaret etmek zaten kötüdür...
kavas talebidir. rahatça küfür edemiyor ya gevşekler kaldırılsın istiyorlar. bu kanunun 3 maddesi var malum. küfür ve hakaret edilemez hatırasına ve büstlerine zarar verilemez şeklinde. neyi rahatsız ediyor insanlari anlamak mümkün değil. eleştiremezsin demiyor hatalarını söyleyemezsin veya sevmek zorundasın demiyor.

halk sevmiyorsa gereksiz denmiş. doğrudur yunan ve ingiliz halkı atatürkü sevmezler. onlara ve aramızdaki yunan ingiliz soyları için gereksiz bir kanundur..
ingiliz ve israil'liler atatürk'ü sever. israil'de heykeli var.
kimin neresine batıyor acaba bu kanun. zaten hepi topu 4-5 madde. ama tabi rahatça sövemiyorsunuz ya derdiniz ondan.
Bence kaldırılmasın. Niye;

Zira m.kemal'i eleştirmeme engel değil, ülke için yaptıklarını şüpheli bulabilirim, veya ona selanikli kemal diyebilirim. Ama küfür acizlerin işidir.

Hatta bu kanun genişletilmeli, osmanlı padişahlarına ve selçuklu hükümdarlarına da hakaret yasaklanmalı.

Elin piçi gelip benim hükümdarlarıma rahatça hakaret edebiliyor çünkü. Edemesin oçları.
bu kanun kalkmadıkça gerçekler gün yüzüne çıkmayacak.
(bkz: ay hadi inşallah)
Atatürk'e hakaret eden kendi içerisinde ediyor...

Ama sanal ortamda edemiyor...

Çünkü kanun var.

Peki ben bu kanunun kaldırılmasını isteyen zerzevatlara soruyorum. kendi içinizde ortamlarda hakaret ediyorsunuz zaten. Daha ne tantana yapıyorsunuz ? Hakaretler yağdirdiginizi biliyoruz...

Ama yok ben sosyal medyada da hakaret edeceğim diyorsan. Babayı alırsın...

Naş naş..
aptal aptal konuşma dicemde atatürkü savunanda akıl ne arar? bu ülkede anıtkabirin yıllık giderini paylaştı diye 5816 sayılı kanundan ceza yiyen var.
Kanuna karşı olanlar eksiliyor ...

Muhafazakarlarin ve aktrollerin ortamlarına gidince nasıl hakaret ettiklerini gözlerinizle göreceksiniz...

Anca eksileyin...
islamcı kamilin teki yazmış, bu kanun kalkmadıkça gerçekler gün yüzüne çıkmayacakmış, peki din adına Kurayza'da yapılanlar, Kuteybe bin Müslim'n yaptığı katliamlar,Esma bint Mervân'in sırf malum şahsı eleştirdiği için öldürülmesi falan bunlarıda konuşabileceksek benim için sorun yok.
bunu söyleyenlere bakın hepsi aynı fabrikadan çıkmış prototiplerdir. en basitinden bak bu başlık altından birkaç örnek vereyim ;

--spoiler--

aptal aptal konuşma dicemde atatürkü savunanda akıl ne arar? bu ülkede anıtkabirin yıllık giderini paylaştı diye 5816 sayılı kanundan ceza yiyen var.

--spoiler--

sarayın aylık gideri ne kadar ? bunu sorgulayanlar şu anda neredeler hangi suçtan içeri atılıyorlar ?? bu kanun "atatürke küfür ve hakaret edenler anısına saygısızlık yapanlar" için var. buna karşılar ama misal birilerine hırsız dersen senin içeri atılmanı istiyorlar. küfür yok hakaret yok sadece gerçeği söylediğin için hapse atılmanı isteyen adamlar ülkenin kurucusuna rahatça küfür edilebilsin istiyorlar. tek dertleri bu.

--spoiler--

Kişilere özel kanun olmaz. Hukuk devletlerinde böyle kanunların olması çok saçma.

--spoiler--

peki mevcut cumhurbaşkanı için çıkartılan khk lar ne olacak ? onları bir kere eleştirdin mi. hayır.. atatürk bir kişi değil atatürk bu milletin milli değeridir. sen atatürkü türkiye cumhuriyeti devletinin kurucusu değil sadece bir şahıs olarak görüyorsan bu senin problemin. git amerikaya washingtona, lincolne küfür ve hakaret et bakalım ne oluyor. seni o beyaz sarayın karşısında dik duran anıta oturturlar canlı canlı. bazı insanlar vardır o ülkenin milli değerleridir. en baştada o ülkenin kurucuları gelir. bu insanlara kimse tapmıyor kimse kutsallaştırmıyor sadece gereken saygıyı ve minneti gösteriyor. insan olan bu kanunun neden olduğunu anlar zaten. insan olamayana ne kadar anlatsan boş çünkü kendisi bomboş bir insandır. hiçbir milli değer taşımıyordur vatandaşlık nedir vatanseverlik nedir milliyetçilik nedir bilmiyordur. bu insanlara bu kanun saçma gelir normaldir.
islamcılara sesleniyorum;

5816 kanun kalkarsa sizin Atatürk'ü eleştirdiğiniz kadar biz de islam'ın hassas konularını eleştireceğiz,ama kızmak ve hapse atmak yok.Anlaştık mı?
kişilere özel kanun olmazmış, hukuk devletlerinde saçmaymış böyle kanunlar.

duy da inanma. e tck da cb na hakaret diye madde var. o kişiye özel değil mi? kişinin kim olduğunun önemi yok, neticede kanunun lafzı o kişiyi korumaya yönelik değil mi?

20+ yıllık hukukcuyum bu kadar hukuktan anlamayıp anlıyor gibi yapanı son 10 yıl hariç görmedim.

aslanım sizin derdiniz kanun değil, rahat rahat sövme özgürlüğü açlığınız. bunu da size türk evlatları vermeyecek. bunu aklınıza sokun.
Öncelikle batıdaki gibi "nefret suçu" kanunu çıkarın... ama ucu açık, çek nereye giderse ifadelerle değil...

Din, inanç, ırk, şahsiyet vs herşey içerecek...

Sonra kaldırın bu tür ne varsa....
atatürk aleyhine işlenen suçlarla ilgili kanun kalkacaksa bu ifade özgürlüğü kapsamında tüm cumhurbaşkanları için geçerli olsun bak o zaman cumhurbaşkanlarına ne laflar söylenir hodri meydan.
Neyi tartışıyonus bu laiklerle siz bunların gerçeği bilmediğimi saniyosunuz adamlar zaten o gerçeğin peşinden gidiyorlar o gerçekler oldu için o yoldalar sen burya milyonlarca kanıt at algı yapiyosun der geçer bu ülkede insanlar siyasi görüşlerinde doğruluk yanlışlık aramazlar bunu anlamadinizmi hala kendi istedi hayata uyana basarlar oyunu adamlarinda istedi laik hayat şeriat değil..
Yeni akit başlığı olsa gerek.