bugün

halka kanunlarla dikta edilen eski bir lider. 3. dünya ülkerinde bile örneği olmayan, yıllardır halka zorla empoze edilmiş, bir kısmının beyni yıkanmış, bir kısmı gerçeği görmüş, zorla onyıllardır bir adam kanunla, hapisle, daha eski zamanlarda idamlarla sevdirilmeye çalışıldı. bu halkın yüzde 80 i tınlamıyor bu açık ve net. kim eksilerle eksilesin.
bi' 5816'dan sike sike korktuğunu belirten zavallı şakirt değildir.
(bkz: bir şakird ağlıyor gözleri yaşlı).

Moderasyon, insanları ayaklanmaya ve isyana teşvik eden bu toplum düşmanını (bkz: tarankeditararım) savcılığa şikayet etsin lütfen. Toplumun huzurunu bozmaya yönelik goygoyculukta bulunuyor efendim.

(bkz: halkı isyana teşvik ve de tahrik)

TCK'nın 313. maddesinde gayet güzel düzenleme altına alınmıştır.
"tarihin daha iyisi yazıldı da biz mi kabullenmedik" diye isyeağn başlatılması gereken adam (erkek anlamında) başlığı.

bak güzel kardeşim, tarih bilgin kpss nin az biraz üst seviyesine cıkmış ama anlamlandırma yeteneğinde sbs derecesindesin. hadi bi geçmişe yolculuk yapalım
seninle de bir düşünelim alternatiflerini.

osmanlı tarihine girmeye gerek yok, yakın tarihi değerlendirelim zira hiçbir halk atalarının hatalarıyla yargılanamaz, eleştirilemez.

neyse gelelim yakın tarihe... lozan' a, sevr' e, ankara'ya...

lozandaki tüm azınlıkların türk olarak belirlenmesi maddesine "yö hörkös törk döğöl töğöm mü?" gibi bir tepkiyle sakın ha sakın çıkma karşıma (tabi böyle bir karardan haberdarsan) çünkü o kararın ayrıcalıkların tamamen ortadan kalkmasıyla ilgili oldugunu söyler üstüne bir de tokatlarım seni.

sevr de kürtlerle ilgili kararın ne olduğunu açıklama gereği duyuyorum. biliyor olsan da idrak edebildiğini düşünmüyorum; ingiliz, Fransız ve italyan temsilcilerinden oluşan bir komisyon Fırat'ın doğusundaki Kürt vilayetlerinde bir yerel yönetim düzeni kuracak.

bununla ilgili merak ettiğim şu ki bugün türk bayrağı yakanlar, bu madde gecerli kılınsaydı, yani çamur attıkları atatürk "ingilizler öpsün sizi" diyerek antlaşmaya sadık kalsaydı, bugün türk bayrağı yakanlar aynı şekilde "böz öngölöz döğülüz kördöz" diyerekten ingiliz bayrağını yakacaklar mıydı?

e malum ingilizler acımasızdır, öyle türkler gibi "biz kardeşiz" demek yerine hainliğe zulümle karşılık verir. o zaman kimlik değil de can derdine düşerler miydi kürt kardeşlerimiz? kürt olmaktan önce insan olduklarını idrak ederler miydi?

gelelim ankara antlaşmasına, musulun ırağa bırakılması konusunda mustafa kemal atatürk'ün ingilizlere şiddetle karşı çıkan,

ingiltereden aldığı ültimatoma karşılık, hainlikte sınır tanımayan bir ırkın sözde manevi lideri seyh saidin ayaklanamsına rağmen, ingiltere karşısında geri adım atmadan savunma yapacağını belirten mustafa kemal atatürk'ün korunması, tarihin korunması demektir. bu günün ve geleceğinin korunması demektir.

şimdi soruyorum sana; alternatifin ne? mustafa kemalin yanlış adam olduğunu düşünen sen, türkiye cumhuriyetinin yanlış milliyet olduğunu düşünen sen, bütün bunlara alternatif üretmiş olan gerekiyor.

"kördöstön yöğğğ" deme sakın zira daha kurulmayan vatanınızı ankara antlaşmasında ingilizlere, sevr de fransızlara, çözüm süreci (kürt açılı)nde de israile, amerikaya, ermenistana... çoktaaan sattınız.
Zavallıdır işte üstüne laf söylenir mi?
Sığıra atatürk e tapıyosunuz dediğimizde ortalığı ayağa kaldırıyor ama"peygambere dine hakaret suç yea" demekten de geri kalmıyor.
Din mi sıradan bir olgu? Yoksa atatürk mü peygamber?
Dini kanunla koruyonuz ya atatürk de korunacak diyen biri sadece zavsllıdır.
Sike sürülecek aklı yoktur. Silkinmelidir.
atalarını bilmeden, tanımadan, hakkında resmi tarih hokkabazlığına sığınıp, atalarını seven kişilerdir.
zavallıdır.
Annesi cinci hocanın altına yatmış yobaz sıçmığı gibi zavallı olmayandır.
devletin kanunlarla kaim olduğunu bilen vatanseverdir.

ulan şu ülkede sucukçu muhasebecisi'ne hakaretten kaç kişi içeri atıldı, o zaman hiç sesiniz çıktı mı hainler?

sizin gibi suçlularla uğraşmak bir kamu hizmetidir ve gereği hiç şüphesiz yapılacaktır. ayağınızı denk alın...
yarın olur da bir şey olur bir şeyin ardına sığınmak isterse bu çomar yobaz, bu başlık kendisine sahip olduğu her deliğinden hatırlatılır.
mecliste biji apo biji pkk diyenlere gıkı çıkmayan çomarların taktığı kanun.

o kanunlara neden sesi çıkmaz çomarların .
o kemalist 2 sene önce fettullahhocaefendi diye anırarak ağlamıyordu mesela

Ya da o kemalist her sene biz kandırılmışız demedi. çünkü kandırılmadı.

o kemalist 10 sene öncekinden çok daha diş biliyor artık.

çünkü ana..... si... çomarları suriye'ye sürmekten başka seçeneğin olmadığını anladı.

bu nasıl bir beyindir lan? Sen git kabe'deki otelde cama karıyı yaslamış turiste atarlan p.ç!
bi bitmediler, bitmiyecekler.
Eğer istatistik konuşacaksak;

Son 3 yılda tck 299 dan mahkum olanları,

Son 3 yılda 5816 dan mahkum olanları,

Çıkartıp bakalım. Hatta açılan soruşturmalar da size bonus. Yerse.
Sorsan aydındır özgürlükçüdür.

görsel

Ulan sizin gibi mankafalar bu ülkede gücü tekrar eline geçirse kendi gibi düşünmeyen kimseyi yaşatmaz.
en ufak eleştiride özelden 5816 biliyorsun değilmi diye uyarı yapan aciz biçare kemalisttir. evet..
çok garip bir kanundur. 5816. nasıl bir mantık bir insanı koruma kanunu diye kanun çıkarır. başka emsali var mıdır? hangi konudan çekiniyorsunuz? sorun ne de bu kanun var?
5816 yoksa biz varız Atatürk'e laf söylettirmeyeceğiz.Tüm çomarlara kapak olsun.
benim buradan anladığım bu kanunun arkasına sığınan "kemalist"ten çok ülkenin kurucusuna hakaret etmek isteyip aynı zamanda" götü" yemeyen tiplerin ağlaması mevzusudur. hayır madem o kadar "delikanlı"sın bu kanunu da takma. yaz yazmak istediğini hadi..

halk arasında kaba bir tabir vardır. "ne pekmezim dökülsün ne g.tüm şey edilsin" kafasında derler bu tiplere. başlık "zavallı kemalist" ama ağlaşanlara bakıyorsun sözlüğün mimlenmiş tipleri. g.tleri yese ne ata tanırlar ne bayrak ne istiklal marşı. ama yemediğinden toplaşıp ağlıyorlar böyle bu kanun çok saçma yeaeae diye. suçu da "kemalist"e atıyorlar ki korkaklıkları anlaşılmasın akıllarınca * 5816 atatürkü zorla sevdirme kanunu değildir. atatürk ün hatırasını, atatürk zamanındaki yunanla ingilizle iş birliği yapan vatan hainlerinin torunları kirletemesin diye vardır. mevzuatın hiçbir yerinde atatürk sevilecek veya övülecek bunu yapmayanlar suçlanır gibi bir şey yok.

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.5816.pdf

- soçolmoş comhorboşkonono oloştoromossonoz. solovro soğoktor şomdo.
+ e sen ülkenin kurucusuna hakaret ediyorsun ?
- o doktotordo. kortoloş sovoşo nodor yooo koşko yonon golop golsoydo..
+ ha şöyleee içindekini çıkar dışarı ufak ufak rahatla.
kanun numarası:5816
kabul tarihi: 25 temmuz 1951
resmi gazetede ilan tarihi:31 temmuz 1951

1951'de devleti yönetenler (20. hükümet)

cumhurbaşkanı: celal bayar
başbakan : adnan menderes (görev başlangıç tarihi mart 1951)

hani o kutsal saydığınız adnan mendres var ya o çıkarmış kanunu. hadi adnan menderes'e agız dolusu bir küfrette meydan yiğit görsün.
kanunu çıkaran adnan menderes.
başlıgı acanın adnan menderes hakkındaki görüşü:

görsel
görsel
kanun teklifi 1950 öncesinde olmamıştır. dp iktidara geldiği yobazların biti kanlanıp atatürk'e saldırma cesareti buldukları, 1 gecede 16 atatürk heykeli tahrip ettikleri için dp çıkarmak zorunda kalmıştır.
günü geldiğinde ya kalkacak veya kapsamına diğer cumhurbaşkanlarının da alınacağı kanun.