bugün

Ermenilerin soykırım iddiası gibi aslı astarı olmayan iddia.
Önce aç kanunu bir oku, Atatürk'ün hayatını, icraatlarını araştırmaya engel oluyor mu?
Dersim isyanı nedir? Neden başlatılmıştır? Neden bastırılmış? Nasıl bastırılmıştır?
Menemen olayı nedir? Neden ve nasıl bastırılmıştır?
Bunları araştırdınız mı? Araştırmak istediniz de karşınıza bu kanunu mu çıkardılar?

Gençler, yalanlara balıklama atlamayın, cahil misiniz aq?
Başka be kalksın istersin anlatsana biraz.
Benzer şeyi maçanız yiyorsa cumhurbaşkanı na hakaret davaları içinde yapın. Bakın görün o zaman vatandaş rahatça konuşunca nasıl geçmişiyle yüzleşecek.
Ben şimdi burda bop eşbaşkanı, yahudi üstün hizmet nişanı, simon perezin tbmm de alkışlanması, kpss sorularının servis edilmesi, çözüm ihanet süreci, pesmergenin davul zurna ile karşılanması, feto ile birlikte yapılan türlü hainlikler, rıza zarrab rüşvet olayları, 5li çeteye ülkenin talan ettirilmesi, suriye sorunu vs vs konuları hakkında fikrimi beyan etsem anında cumhurbaşkanına hakaretten işlem başlatılır.
Hatta ve hatta burada bir yazar damadın arkasındaki altın varaklı kalorifer peteği için yazdığı entry için hakkında işlem başlatıldı.
Yüzleşeceklermiş hadi oradan pabucumun kenarları.
Sanki kanunu tanıyorlar.
Atatürk’e sövdünüz, anasına sövdünüz ne olduki?
hiçbir şey olmaz. çünkü size gerek kalmadı artık.

siz kendinizi bilirsiniz(..
bence kaldıranın kıçına girecek.
Gerçek tarih dediği seyhlerinin tarikatlarının Lut kavmi gibi savaştan kaçıp birbirini siktiği falan işte.

Oğlancı saraylılardan da bahsedelim mi totoşlar.
Netameli bir iddia. Siz yine de şimdiden biraz kitap okumayı deneyin. Atatürk'e hakaret edebilince tarih allamei cihanına dönüşmeyeceksiniz neticede sadece internetten 2-3 şehir efsanesi okumayla.
Gerçek tarih ne güzel kardeşim gel anlatsana azıcık işgalci ülkeler Viyana'yı Türkiye'ye verdi de Atatürk mü reddetti.
Efsanelerle yaşayan uyuşuk beyinler türedi son 30 yılda.
Bu ciğersizler Lozan'ın gizli maddeleri var dedi durdu sonra anladılar öyle bir şey yok, şimdi de gerçek tarih söylemleri ile kafa şişiriyorlar. He kardeş bir tek siz bilirsiniz gerçek tarihi, sadece sizin dediğiniz doğrudur. Gavslarınız ne derse o doğrudur.
Bitirdiniz lan ülkeyi p.zevenkler...
5816'nın neden yazıldığı, kimin döneminde yazıldı ve asıl amacının ne olduğundan bi haber okumaktan imtina eden cahil çomarların talebi...

5816'yi çıkartan Demokrat Parti'dir...Atatürk'ün heykel ve büstlerine yapılan saldırıların artmasından dolayı, Adnan Menderes'in başbakanlığı döneminde Demokrat Parti iktidarı tarafından çıkarılmıştır. Peki ama gerçek neden neydi ?

"Bazı kaynaklara göre, bir gecede 17 tane büst kırma olayı oldu. Menderesin nereden geldiğini tahmin ettiği bu saldırılara karşı sessiz kalması düşünülemezdi Fakat asıl sebep bu saldırılar değil. Atatürk vefat ettikten sonra inönü Cumhurbaşkanı oldu. Milli şef dönemi başladı. Paraların üstünden Atatürk resimlerini kaldırdı, kendi resimlerini bastırdı. inönü Cumhurbaşkanı iken bile CHP'nin genel başkanıydı. Menderes Başbakan olduktan sonra inönü cumhurbaşkanlığından ayrılıp ana muhalefet partisi başkanı oldu. Yani Menderes bu kanunu çıkartırken, siyasi rakibi olan inönü'ye "laikliğin bayrağı senin değil benim elimde" mi demek istedi? Hayır, inönü'ye "Atatürk senden daha öndedir. Tek adam Atatürk'tür. Siz birinci adam değilsiniz" demiş oldu. Yani inönü'ye ve inönücülere karşı Atatürk kartını öne sürdü. Nitekim, kanunun görüşülmesi sırasında Başbakan Adnan Menderes, CHP sıralarına ölümünün hemen ardından paralardan pullardan kendi reisleri olan Atatürk'ün resimlerini sildirdiklerini hatırlatıyor.

Menderesin Atatürk'ü koruma kanununu çıkarmasıyla inönü'nün önemli bir atağı sonuçsuz kalmış oldu. Esasen böyle bir kanuna ihtiyaç olmadığını inönü de Menderes de çok iyi biliyordu. Bu kanun çıktıktan sonra Menderes döneminde saldırı vs. olmadığı için bir uygulama imkanı olmadı. Kanun, 1960 darbesine kadar kadük kaldı. Menderes'in idamından sonra, içi doldurularak vizyona sürüldü.

Atatürk sağlığında kendisinin korunması için bir kanun çıkarabilirdi.

Çıkarmamış. Zaten 1924 Anayasası, kişilere mahsus kanun çıkarılmayı engelliyor.

Tabii Atatürk isteseydi o engeli de kaldırabilirdi. Ama yapmadı. Türkiye'nin önündeki problem diyebileceğimiz hukuk dışı yapılanmaların, inönü'nün eseri olduğunu düşünüyorum. Bugünkü CHP de maalesef inönü çizgisini takip ediyor. Ben Atatürk'ün batılılaşma konusunda samimi olduğunu düşünüyorum. Atatürk çizgisi takip edilebilseydi, Avrupa Birliği açısından da bir sorun yaşanmazdı. Çünkü CHP'nin altı oku inönü tarafından devletin ilkeleri haline getirilmiştir. Atatürk ilkeleri, Atatürk'ün değil, inönü'nün icadıdır."
nedenle ilgili kaynak : 25.10.2009 tarihli Timeturk köşe yazısı
Ben tarihçi değilim; ama bir tarihçilerin pek çoğu Lozan'ın gizli maddesi olmadığını net şekilde söylüyorlar. Zaten hiçbir anlaşma süreli olamaz. Çok değil iki yıl sonra bu gerçek anlaşılacak. Lozan ne alaka, diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Alakası şu ki; bizim insanımız kulaktan duyduğu her şeyi gerçek sanıyor. Nasıl ki Lozan'ın gelişmemizi engellediğini düşünüyorsa bu çakma osmanlıcılar Atatürk'ün de dine düşman olduğuna kendilerini şartlandırmış durumdalar. Fesli dürzü gibilerini dinleye dinleye böyle olmuş. Yapacak bir şey yok. Allah ıslah etsin hepsini.
5816 kalkınca sultan vahdettin'in malaga zırhlısıyla çıktığı fetih seferi tarih kitaplarına girecek. ayrıca sultan vahdettin tek başına ingilizleri istanbuldan çıkarmış ve ordular ilk hedefiniz akdeniz demiştir. çomar tesellisidir.
bunu diyen 10.000.000. ncı da geberdi.
Ben 5816 dan çok, akp iktidardan indiğinde yıllardır yaptıkları,sakladıkları pislikler ortaya çıkınca ne olacak, onu daha çok merak ediyorum.
Asıl osmanlının gerçek tarihi anlaşılınca nasıl iğrenirsin bilmem. Sayısız yıldır yalan sıkıyorsunuz utanmadan.
Fetö ağzi tam olarak bu.
işgalci güçlerin uçakları aracılığı ile yurda dağıtılan padişaha ait milli mücadele karşıtı fermanları kastediyor sanırım?

Yoksa ingiliz gemisiyle kaçan Vahdeddin mi?

Gümülcine'de ittihatçı ve Türkçü bir idareden ise Bulgar idaresini tercih eden Abdülhamid mi veya?

Kendisine karşı elde edilen bir Rus zaferi adına kendi payitahtına anıt diken Abdülhamid mi?

Bilgisi olmayan, kaynakça nedir bilmeyen, tarihi kaynaklarla ilgili taramalarda tasnif-tahlil-tenkit-terkip yapabilmekten yoksun herkese tarih tartışmak lütfen yasaklansın.
Hayattan soğutuyorlar çünkü.
En son fetöşün müridleri bu cümleleri kuruyordu, altından CIA çıktı.
Gerçek tarih yalanı ile milleti oyalamayı bırakın. Ülkeyi satmaya doyamadınız.
Gerçek tarihimiz neymiş yahu.
Iflas etmiş bitik durumdaki osmanli nın kullerinden yeni bir devlet ve cumhuriyeti kuran biri yokmu yoksa.
Mehmet metiner akıllılar sizi.
Tck 216/3 kalkınca Müslümanlar gerçek tarihleri ile yüzleşecek!

Çünkü ne diyeceksem sövmeden diyemiyorum. Herkesin bildiği gibi "gerçek tarih" ancak söverek, ağızdan salyalar akıtılarak anlatılabilir. Başka yolu yoktur.
atatürk'ün annesine aleni küfredenler hariç, o da ancak toplum baskısıyla, halihazırda zaten uygulanmayan bir yasa üzerinden goygoy yapan namussuz islamist mottosu. gerçek tarihi öğrenecekmiş. ehehe. git halifelerinin oğlan haremlerinde ara gerçeği.
Neymiş o gerçek tarih vahdettin ingiliz gemisi ile gezintiye çıkıp sonra beni ingiltere ye mi götürün demiş. Gerçekler Çanakkale şehitliğinde veya Afyon şehitliğinde gidin görün.
Atatürk'ün annesine bile ağır küfürler eden umumhane kaçkını islamistlerin suyu bulandırma sözü.
bunu herkes biliyor denen durumdur. sanki hiç bilinmez bi gizemi aydınlatıyosun. hayret..